Ematorthroplasty: Prosedyre, Gjenoppretting, Komplikasjoner og mer

Beskrivelse

A’Emiarthroplasty er en kirurgisk prosedyre som inkluderer erstatning av halvparten av’hip artikulasjon;. Hemi betyr & # 8220; halvparten & # 8221; og artroplastikk refererer til & # 8220; felles erstatning & # 8221;. Erstatning av # 8217; hele artikulasjon av hoften kalles total erstatning av hoften (thr).

A’Emiarthroplasty er vanligvis brukt til å behandle en brutt hofte. Det kan også brukes til å behandle A’hip skadet av leddgikt.

Fortsett å lese for å lære mer om hva du kan forvente fra # 8217; Emiaroplasty.

Du er en kandidat?

L’hip artikulasjon er ofte beskrevet som en’artikulasjon & # 8220; ball-in-socket & # 8221;. The & # 8220; Ball & # 8221; Det er lårets hode, som er den avrundede enden av lårbenet. Lårbenet er det store beinet i låret ditt. TheS # 8220; socket & # 8221; Dell’Hip er L & # 8217;. L’Acetabulum omgir lårbenet, slik at han kan bevege seg mens benet endrer posisjonen. A’Emiarthoplasty erstatter hodet på lårbenet. Hvis du trenger å bytte ut kontakten, trenger du en thr.

I tilfelle av brudd på hoften eller alvorlig leddgikt i hoften, kan det være nødvendig A’Emiarthoplasty å gjenopprette en sunn funksjonalitet av hoften. Hvis hodet på lårbenet er brutt, men acetabulumet er intakt, kan du være en god kandidat for A’Emiarthoplasty. Legen kan anbefale en thr, avhengig av:

  • helse på’hele artikulasjon av hoften
  • Din generelle helse
  • Din forventede levetid
  • Ditt nivå av fysisk aktivitet

I utgangspunktet kan legen forsøke å håndtere hip artritt; hofte med fysioterapi, smertestillende medisiner og en reduksjon av aktiviteter som legger mindre stress på’# 8217 artikulasjon; hofte.

Emiarthoplasty vs. Total erstatning av hoften

TIL Emiarthroplasty Prosedyren oversetter til mindre kirurgisk tid og mindre blodtap enn en thr. Det kan være mindre muligheter for dislokasjon av hoften etter en Emiartroplastikk i forhold til en thr.

Hvis L’Acetabulum er relativt sunt med liten leddgikt, en Emiarthoplasty, er det beste alternativet, spesielt blant de eldre som ikke er spesielt aktive. Yngre og mer aktive mennesker kan gjøre det bedre med en thr. Med thr, er det mer sannsynlig at du har mindre smerte, en bedre langsiktig funksjon og en større arbeidsplass med hensyn til hvor mye du ville gjøre med Ermiarthoplasty.

Forbered deg på kirurgi

A’Emiarthoplasty utføres generelt umiddelbart etter en høst eller en annen skade som forårsaket en brudd på hoften, derfor vanligvis C’det er lite at du kan gjøre for å forberede deg selv. Prosedyren krever et sykehus opphold på minst et par dager. Hvis det er mulig, vil du ha noen med deg på sykehuset og hjelpe deg med å gjøre ordninger for ditt opphold og ditt hjemkomst eller i en residens enhet.

Fremgangsmåte

Du kan få en generell bedøvelse, noe som betyr at du vil sove for prosedyren. Eller du kan få en regional bedøvelse, for eksempel en epidural, hvor du fortsatt er våken, men beina dine er ufølsomme. Legen din vil fortelle deg om dine alternativer og deres råd.

L’Operasjonen starter med en lårside gravering i nærheten av hoften. Når kirurgen kan se artikulasjonen, blir lårhodet fjernet fra # 8217; acetabulum. Et nettverk av ledbånd, sener og muskler holder ballen og # 8217; Invasering på plass. Selv det femorale hodet er løsrevet fra resten av lårbenet. L’indre av lårbenet er tømt og en metallstamme er plassert komfortabelt ALL’interiør av lårbenet. Et proteser eller kunstig lårhodet, Anch / # 8217; den i metall er plassert godt på stammen. Dette kan festes til A’annet polyetylenbelagt hode (plast). Dette kalles bipolare protese (et hode i hodet). L’Gravering blir deretter sydd og innpakket. En drenering kan eller kan ikke brukes til å tømme noen minimumsblødninger.

gjenoppretting

Smertelig narkotika vil bli foreskrevet umiddelbart etter L & # 8217;. Pass på at du bare bruker dem som foreskrevet. Umiddelbart etter intervensjonen, bør du også starte fysioterapi. Dette vil starte mens du fortsatt er på sykehuset og vil fortsette etter å ha blitt sendt hjem eller avvist i en residensenhet på 8217.

Du kan ha en hjemme terapi eller oppfølging avtaler på en fysioterapi. Varigheten av behandlingen vil avhenge av flere faktorer, inkludert alderen og den generelle fysiske form.

Det kan være nødvendig å permanent unngå aktivitetene som krever løfte tunge belastninger eller mye klatring. Selv din evne til å løpe og praktisere sport, som tennis, kan være begrenset. Imidlertid, L’lav-konsekvensøvelse bør være en del av din livsstil for allsidig helse. Snakk med legen din om aktivitetene du bør og bør ikke forfølge i månedene og årene som kommer.

Komplikasjoner

Som enhver operasjon, en eMiarthoplasty, presenterer noen potensielle risikoer. Blant dem er:

Infeksjon

Oddsen for å utvikle en Infeksjon av Emiarthoplasty, er alle’en prosent, Men hvis det oppstår, er komplikasjonene alvorlige. Infeksjoner kan spre seg til resten av hoften, som potensielt krever A’annen operasjon.

Infeksjoner kan vises innen få dager fra # 8217; intervensjon eller år senere. Det er tilrådelig å ansette antibiotika før dental arbeid eller å utføre blære eller kolon operasjoner for å hindre A’bakteriell infeksjon sprer seg til hoften.

Klump

Enhver operasjon på sidene eller bena øker risikoen for dannelse av en blodpropp i en vene av benet (dyp venøs trombose). Hvis kluten er stor nok, kan den blokkere sirkulasjonen i beinet.

En blodpropp kan også nå lungene (lungeemboli) og forårsake alvorlige hjerte- og lungeproblemer. Se opp og flytt bena så snart som mulig etter operasjonen er en av de mest effektive måtene å forhindre dyp venøs trombose.

Dislokasjon

Hvis ballen glir ut av sokkelen, snakker vi om dislokasjon. Er mer vanlig umiddelbart etter A’emiarthoplasty, mens bindevev i # 8217; artikulasjon er fortsatt i helbredelse. Legen din og din fysioterapeut bør forklare hvordan du unngår en dislokasjon av hoften.

Løsne

A’vellykket emiarthoplasty bør vare om 12 til 15 år eller mer. Etter det tid eller til og med før, protesen Dell’Hip kan miste en del av forbindelsen med beinet. Dette er en smertefull komplikasjon og krever vanligvis en annen operasjon for å løse den.

Outlook

Korte episoder av smerte eller stivhet er vanlige etter en Emiarthoplasty. Du bør ikke forvente eller tolerere en langvarig ubehag alle’hip erstattet. Hvis operasjonen er vellykket, og det er ingen komplikasjoner, bør du nyte en lang og sunn bruk av din nye hofte. Det er viktig å delta fullt ut med fysioterapi og gå til alle kontrollene etter operasjonen;.