Emangioblastom: Symptomer, årsaker og mer

Dette er en grunn til bekymring?

Et hemangioblastom er en godartet svulst som dannes i den nedre delen av hjernen, ryggmargen eller netthinnen. Tumoren utvikler seg i foringen av et blodkar. I motsetning til kreftvekst invaderer hemangioblastomer ikke i nærheten av stoffer.

Hemangioblastomi kompensere 2 prosent av alle primære hjernesvulster og ca 3% av alle spinaltumorer. Disse sakte voksende svulstene kan ofte behandles før varige komplikasjoner oppstår.

Fortsett å lese for å lære mer om hvorfor de utvikler seg, om hvordan du identifiserer symptomer og mer.

Hva forårsaker dette og de som er i fare?

Forskere er ikke sikre på hvorfor hemangioblastomer er utviklet.

De vet at folk med en arvelig tilstand kalt von hippel-lindau sykdom (VHL) er mer sannsynlig utvikle hemangioblastomer. Av 10 prosent av mennesker med VHL-sykdom er også påvirket av hemangioblastomi.

Selv om du kan utvikle en hemangioblastom i alle aldre, er denne typen svulst generelt funnet hos voksne rundt 40.

Hva er symptomene?

Symptomene på et hemangioblastom er avhengig av en eller annen måte fra sin posisjon.

For eksempel kan en svulst som utvikler seg i hjernen forårsake:

  • hodepine
  • Tap av koordinering og balanse
  • kvalme
  • Han retched

Hvis svulsten er dannet på ryggmargen, kan du også oppleve:

  • muskel eller nummenhet
  • forstoppelse
  • inkontinens

Disse symptomene har en tendens til å gradvis utvikle seg. Symptomene dine kan også gå og komme, avhengig av størrelsen og posisjonen til svulsten.

Hvis du har et hemangioblastom, kan bidraget av cerebrovaskulær væske (CSF) til hjernen avbryte. CSF er en fargeløs væske som beskytter hjernen alle’Skull interiør. En endring i nivået av cerebrospinal væske i hjernen kan sikre at symptomene, spesielt hodepine, plutselig manifesterer seg.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Legen vil undersøke symptomene og medisinske historien. Etter dette vil de trolig gi råd til bildebehandlingstester for å identifisere eventuelle anomalier.

Magnetisk resonans og TC-skanninger er de mest brukte bildesignalene. Disse autolorøse og ikke-invasive screeningen gir detaljerte bilder av tumorer, så vel som vevet hovne rundt dem. Selv ultralydet, en annen ikke-invasiv screeningsmetode, kan hjelpe legen din til å finne en svulst.

En mer kompleks bildebehandlingstest kan være nødvendig hvis andre eksamener ikke fører til en diagnose. Det kalles spinal angiogram.

Under denne testen er et kateter satt inn i et blodkar i låret og kjørt opp til en og spinalarterie. En gang på plass, frigjør kateteret forsiktig et spesielt fargestoff i # 8217; arterien mistenkt for å ha en svulst. Fargestoffet forenkler radiografen til formen og størrelsen på svulsten.

Forskjellige fargestoffinjeksjoner kan være nødvendig før det er plassert l & # 8217, høyre arterie. Når den riktige arterien er identifisert, kan legen bruke angiogrammet til å evaluere hvordan svulsten påvirker blodstrømmen.

Hemangioblastomer varierer fra andre vanlige svulster for deres spesifikke posisjon og for en større blodtilførsel.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Hemangioblastomer blir behandlet på to måter. Begge involverer fjerning eller ødeleggelse av svulster.

Kirurgi brukes vanligvis til å fjerne svulsten helt. Denne typen operasjon kalles reseksjon, nemlig en’operasjon som fjerner stoffet fra et organ.

Hvis hele kreft er fjernet, er tilstanden din kurert. Men hvis en del av svulsten forblir, kan den vokse tilbake, og du kan fortsette å demonstrere symptomer.

Kirurgisk reseksjon kan ikke være A & # 8217, alternativ hvis L’Emangioblastom er forbundet med VHL-sykdom.

Stereotexic Radiosurgery er A’alternativ til kirurgisk reseksjon. Det er en ikke-invasiv prosedyre som bruker svært fokuserte strålingsbjelker for å treffe svulsten. Selv om prosedyren bare krever en økt, kan de være nødvendige i flere måneder før svulsten er helt eliminert.

I motsetning til kirurgisk reseksjon, ingen C’er en risiko for blødning eller andre komplikasjoner. Dette betyr at du skal kunne gjenoppta dine daglige aktiviteter så snart prosedyren er ferdig.

Radiosurgery kan være det beste alternativet hvis Emangioblastoma ligger i en del av hjernen eller ryggmargen som ville være vanskelig å behandle trygt ved hjelp av tradisjonelle kirurgiske teknikker.

Outlook

Hvis et hemangioblastom er vellykket behandlet, er langsiktige komplikasjoner usannsynlig. Symptomene dine skal opphøre med fjerning eller # 8217; vellykket tumor eliminering.

Men hvis et hemangioblastom vokste og skadet nerver i hjernen, kan det være varige komplikasjoner. Snakk med legen din om hva dette kan bety for deg og hva du kan gjøre for å minimere L’påvirkning på kvaliteten på livet ditt.

Når du har blitt behandlet for hemangioblastom, er det viktig å gjennomgå regelmessige kontroller. Legen kan styre dannelsen av nye tumorer eller gjentakelsen av en svulst som ikke ble fjernet helt eller ødelagt.

Hvis du begynner å vise uvanlige symptomer, snakk umiddelbart med legen din. De kan bestemme den underliggende årsaken og gi råd om påfølgende trinn.