Elliptical vs tredemølle: fordeler, fordeler og ulemper

Del på Pinterest

Beskrivelse

Sannsynligvis ikke overraskende at når det gjelder innendørs treningsøkter, er elliptisk trener og tredemølle to av de mest populære aerobe treningsmaskiner. Begge simulere en naturlig løpende eller gangbevegelse og, avhengig av intensiteten; trening, ha muligheten til å øke kardioaktiviteten din.

Tredemøller lar deg gå eller løpe på et bevegelig bånd. Du kan sjekke hastigheten og # 8217; tilbøyelighet. Med en elliptisk, legg føttene på en plattform og flytte deg i en Ellipsi eller strukket sirkel.

Selv om det er likheter mellom disse maskinene, er det også noen viktige forskjeller. Om hva det beste, ikke C’Det er virkelig et enkelt svar. Det avhenger av treningsmålene dine, fysisk helse og andre faktorer.

Begge typer maskiner har sine fordeler og ulemper når de håndterer opplæringen. Fortsett å lese for å finne ut som kan være best egnet til deg.

Pro elliptisk

Lett på leddene

L’elliptisk er en lav-effekt maskin. Hvis det er vanskelig for deg å tolerere den strengeste bevegelsen av å gå eller løpe, kan en god mulighet til å være et godt alternativ.

L’lav påvirkning trening gir generelt mindre stress på leddene i forhold til den høye effekten en. Dette gjør elliptisk A’Safer-alternativet hvis du lider av en muskuloskeletal tilstand som lav ryggsmerter, knesmerter eller alle helsemessige forhold som L’leddgikt eller L’osteoporose.

Le’lav-effekt trening kan virke ikke slitsomt, men fortsatt gir en god aerob trening. EN 2017 studie på # 8217; aerobic trening har oppdaget at et 24-ukers program med lav effekt treningsøkter har forbedret kroppssammensetning, fysisk form og kardiovaskulær form for studiedeltakere.

Hold fitness etter skade

Selv om A’elliptisk er en lav-effekt maskin, gir det deg fortsatt muligheten til å få en høy intensitets trening. Dette kan være spesielt nyttig hvis du gjenoppretter fra en skade, men vil fortsatt holde et høyt nivå av fysisk form.

TIL 2010 studio Han fant ut at kaloriene brent, forbruket av oksygen og hjertefrekvensen var nesten identisk på # 8217; elliptiske og på tredemølle. Forskere har konkludert med at elliptiske Elliptics er et alternativ som er akseptabelt for tredemølle som en form for kardioøvelse.

Lag en treningsøkt for øvre og nedre kropp

Noen elliptiske maskiner har armhåndtak. Du kan skyve dem frem og tilbake på samme tid når du flytter bena dine. Motstanden til håndtakene bidrar til å gjøre skulderen, brystet og ryggmuskulaturen arbeider.

Samtidig kan maskinen hjelpe deg med å styrke musklene i bunnen av kroppen, inkludert skinker, flexori Dell’hip og quadriceps.

Mulighet for å jobbe forskjellige muskler

A’elliptisk gir deg muligheten til å endre retning og jobbe alle’tilbake. Dette kan endre musklene du jobber på. Hvis du går til # 8217; bakover det fremover, vil du trene og styrke kalvene og de bakre lårmusklene.

Mot elliptisk

C’er en læringskurve

Hvis du ennå ikke har jobbet på en elliptisk og elliptisk, kan det hende du trenger litt tid på å bli vant til. Alle’Startbevegelsen kan virke merkelig og unaturlig. Be om hjelp av en sertifisert personlig trener hvis du ikke er sikker på hva du skal gjøre.

Mindre muskelutvikling

Selv om A’elliptisk er et utmerket alternativ for Le’lav-effekt aerob trening, kan du ikke merke den samme mengden muskelutvikling som du kan få fra en tredemølle.

Hvis du prøver å øke muskelstyrken og vil fortsette å bruke A’elliptisk, prøv å legge til vekt eller styrke trening til rutinen et par ganger i uken.

Tapis roulant fagfolk

Mye kontroll

En av de viktigste fordelene med å trene på en tredemølle er den allsidigheten du har. Enten du vil gjøre en rask tur eller et oppoverbakke, kan du velge hastigheten og # 8217; eksakt tilbøyelighet til treningen din.

De fleste tredemøller tillater deg også å velge mellom en rekke treningsprogrammer. Ha en større kontroll på # 8217; treningen kan gjøre det lettere å nå dine treningsmål.

Siden du enkelt kan kontrollere hastigheten og # 8217; tilt, er tredemøllene egnet for trening med høy intensitetsintervaller (HIIT). utdanning Vis at HIIT-treningsøktene er effektive for å brenne kalorier, redusere kroppsfett og forbedre kardiovaskulær kondisjon på kort tid.

Styrker bena

Kjører eller går på tredemølle kan styrke benmuskulaturen, inkludert quadriceps, bakløymuskler og kalver. En tredemølle trening kan også styrke hip flexors og skinker.

For ytterligere å styrke beina og for å forhindre skader, utøves å lage knep og samble flere ganger i uken i tillegg til trening på tredemølle.

Mot del tapis roulant

Kan forårsake skade

Kjører eller jogging på tredemølle kan sette mer stress på bein og ledd i forhold til treningen på en elliptisk trener. Til slutt kan dette føre til skade. Vanlige racing lesjoner inkluderer steccorbends, kne skader og stressfrakturer.

For å redusere risikoen for skade, start alltid tredemølle treningen med en oppvarming og ende med en standard. Pass på at du strekker seg etter tredemølle økten.

Hvis du tror at kjøring på tredemøllen er for vanskelig for kroppen din, kan du prøve å bytte til kardio treningsøkter mer delikat for bein og ledd, for eksempel svømming eller sykkel.

Du kan også prøve å redusere antall miles som kjører hver uke, eller du kan skifte mellom rase og gå. Løpende skoinnlegg kan også bidra til å gi støtte og redusere skader.

Fungerer med færre muskelgrupper

Selv om en tredemølle kan hjelpe deg med å styrke benmuskulaturen, hip flexors og skinker, påvirker det ikke så mange muskelgrupper som en elliptisk.

Med en elliptisk kan du trene musklene i armene, skuldrene, ryggen og brystet, så vel som musklene i den nedre delen av kroppen. Riftering av retningen, en «elliptisk bidrar også til å isolere spesifikke muskler, noe som er vanskeligere å gjøre med en tredemølle.

Hvordan velge bilen for deg

Prøv å bestemme mellom en tredemølle eller en elliptikk på 8217, avhenger av dine fysiske og treningshelsemål. Begge maskinene kan være like nyttige for å brenne kalorier og få en god kardiovaskulær trening.

For noen mennesker, de elliptiske fordelene som tredemølle ikke kan. For eksempel, hvis du er underlagt skade, eller du har en muskuloskeletal tilstand, kan elliptiske være et bedre valg fordi:

  • Det lar deg få en god kardiovaskulær trening uten å stresse bein og ledd
  • kan redusere risikoen for skade under treningen
  • Det lar deg få en trening både for den øvre delen og for kroppens nedre kropp på kortere tid (hvis den elliptiske maskinen har håndtak for armene)

Tredemølle kan være mer egnet for deg hvis:

  • Du er ikke gjenstand for skade eller fellesproblemer
  • Du ønsker å nå et bestemt mål, for eksempel trene deg selv for en 5 eller 10 km rase
  • Ønsker å styrke baken og benmuskulaturen

Hvor sikre tredemøller og elliptikk er?

Hvis du følger sikkerhetsretningslinjene, er både elliptiske maskiner og tredemøller trygge å bruke.

Hvis du ikke vet den elliptiske, kan du prøve å bruke den uten armhåndtakene på # 8217;. Dette kan hjelpe deg å bli kjent med bevegelse. Etter å ha senket bevegelsen, kan du legge til håndtakene på armen.

Ved bruk av elliptisk, konsentrere seg om # 8217; ha en god form. Hold oppreist stillingen og hold kjernen tett under bevegelse. Hvis du bruker en elliptisk i treningsstudioet, kan du spørre en sertifisert personlig trener for å gi deg en demonstrasjon om hvordan du bruker maskinen trygg.

Når du bruker en tredemølle, må du sørge for at du angriper sikkerhetsklippet til klær. Dette vil stoppe tredemølle hvis du tilfeldigvis snubler eller faller.

Fordi øvelsen på tredemølle kan sette beinene og leddene under stress, må du sørge for å varme opp og avkjøles riktig før du starter treningen. Dette kan hjelpe deg med å forberede musklene og leddene dine til å jobbe og redusere risikoen for skade. Gjør strekk selv etter treningen.

Slutte å bruke elliptisk eller tredemølle hvis du føler deg svak, bedøvet eller bedøvet. Og drikk rikelig med vann under treningen.

Før du starter en ny fysisk form rutine, snakk alltid med legen din. De kan anbefale en sikker treningsrutine for deg.

Bunnlinjen

Tredemølle og elliptiske og elliptiske er begge effektive maskiner for å hjelpe deg med å få en kardiovaskulær trening. Hvilken maskin er en’beste alternativet avhenger av dine individuelle behov.

Hvis du har en muskuloskeletal tilstand eller du er underlagt skade, vil du kanskje være med elliptisk. Hvis du vil brenne mange kalorier og øke styrken og hastigheten på bena, kan tredemølle være et bedre valg.