Elektroniske sigaretter og røyking hos ungdom

Forskere sier at populariteten til Juul og andre vapingprodukter kan gjøre tenåringer hekta på røyking.

Del på PinterestBare rundt 5 % av tenåringene røykte sigaretter i 2017. Eksperter frykter at e-sigaretter kan øke prisene igjen. Getty bilder

Det er noen milepæler som menneskeheten bør være stolt av, inkludert økningen i levetiden til mennesker rundt om i verden og beskyttelse mot en rekke sykdommer som kan forebygges.

Men ny forskning støttet av data fra e-sigarettindustrien antyder at vi kan gå tilbake fra en av disse milepælene.

«Den betydelige reduksjonen i røyking i USA representerer et av de viktigste folkehelsefremskritt de siste 50 årene,» et nytt dokument publisert i Journal of the American Medical Association (JAMA) det starter.

Forfatterne av papiret indikerte den nyeste Rapport om resultatene fra den nasjonale undersøkelsen om narkotikabruk dette viser at røyking blant elever på ungdoms- og videregående skole falt fra 28 % i 1997 til 5 % i 2017.

«Disse positive trendene tyder på at tobakks og nikotinets kraftige tiltrekningskraft har blitt redusert hos den yngre generasjonen,» heter det i avisen.

Men med e-sigaretter som er i stand til å levere nikotin på nivåer som kan sammenlignes med sigaretter, frykter avisens forfattere at disse produktene «har potensialet til å angre år med fremgang hvis en ny generasjon unge mennesker blir avhengige av nikotin.».

Selv om det presenteres som et tryggere alternativ til sigaretter fordi de inneholder færre giftstoffer og kreftfremkallende stoffer, brukes elektroniske sigaretter ikke bare av nåværende røykere som prøver å slutte med tradisjonelle sigaretter.

Og dette, sier forskerne, er en stor bekymring.

«Omfattende forskning har vist de negative effektene av nikotin på hjernens utvikling og eksponering for nikotin i ungdomsårene kan påvirke kognitiv funksjon og utvikling negativt», heter det i dokumentet.

Tidligere denne måneden ga Dr Scott Gottlieb, kommissæren for United States Food and Drug Administration, en uttalelse angående «epidemien» av sigarettforbruk av unge mennesker.

«Vi trenger en reguleringsprosess som krever at produktapplikasjoner viser at produktmarkedsføring er hensiktsmessig for å beskytte helsen til hele befolkningen.», hans uttalelse Hun sa. «Og vi trenger en reguleringsprosess som holder de samme e-sigarettproduktene utenfor hendene på unge mennesker.».

Bekymringen for Juul

Av spesiell interesse er Juul-merket med base i San Francisco, som opererer med «målet om å forbedre livene til en milliard voksne røykere», ifølge produktets nettside.

Selv om det kun har vært på markedet i noen få år, konstaterer forskere at produktet nå utgjør mer enn 65 % av alt e-sigarettsalg, sier avisen.

Det har blitt så populært at tenåringer bruker begrepet «juuling» i stedet for å dampe eller røyke.

Juul-enheter og deres belger fulle av nikotin inneholder nikotinsalter avledet fra tobakksblader, som ifølge eksperter tillater levering av nikotin på nivåer som kan sammenlignes med sigaretter.

Dette, sammen med smaker som gjør aerosol mindre aggressiv enn andre elektroniske sigaretter «kan føre til nikotinavhengighet hos barn og ungdom».

Hovedforfatteren av artikkelen var Robin Koval, administrerende direktør for Sannhetsinitiativ, den største non-profit folkehelseorganisasjonen i USA «dedikert til å gjøre tobakksbruk til en ting fra fortiden».

De er organisasjonen som driver mange av anti-vaping-kampanjene over hele nasjonen.

En talsperson for Truth Initiative sa at unge mennesker er tiltrukket av vaping av mange grunner, inkludert mangfoldet av smaker, inkludert mango eller fersk mynte.

Talsmannen sier at dette er spesielt bekymringsfullt på grunn av standardmengden nikotin Juul pod tilsvarer omtrent nikotinet i en sigarettpakke.

«Til tross for JUULs påstand om at de er «bare for voksne», har det skapt en kult-lignende tilhengerskare blant unge mennesker, hvorav de fleste ikke skjønner at de inhalerer nikotin når de damper, sa talspersonen til Healthline.

For å bekjempe disse trendene krever Koval og andre forfattere av JAMA-artikkelen sterkere reguleringstiltak for å holde røykefrekvensen lav blant unge mennesker.

Dette inkluderer å kreve aldersverifisering for internettsalg, forbud mot merkevarer og nøye gjennomgang av hvordan smakstilsetninger brukes i produkter, samt hvor og hvordan e-sigaretter markedsføres, sa talspersonen for selskapet. Truth Initiative.

Juul ble anklaget for å bruke reklame- og markedsføringstaktikker som ligner på «forbudte triks av Big Tobacco. «

Som svar på disse påstandene har Juul plassert annonser i forskjellige typer medier for å minne potensielle kunder om at produktene deres er beregnet på røykere som ønsker å slutte å røyke, ikke barn.

I hans «markedsføringskode«, Selskapet hevder at det er et» alternativt produkt «for alderstilpassede brukere.

De sier at de ikke målretter eller presenterer barn med reklamen deres, og at produktet deres «ikke er passende eller rettet mot unge mennesker».

Hva er virkningen?

Karina DiLuzio, en røykesluttspesialist hos Allina Health i Minneapolis sier at avisen JAMA har utelatt et par ting, nemlig at det er begrenset bevis på at e-sigaretter er nyttige som røykesluttverktøy.

«De er ikke designet for å hjelpe folk å slutte, og svært få mennesker slutter faktisk å bruke disse produktene,» sa han til Healthline.

Dette, sier han, setter en nøkkel i diskusjonen om smaker som vil holde disse produktene «attraktive» for voksne, så hva er greia med å fjerne smakene??

«Det eneste dette vil motvirke er å gjøre barna våre avhengige av nikotin,» sa DiLuzio. «De som står på terskelen til å bruke et slikt produkt ville vært mindre tilbøyelige hvis det ikke virket mer attraktivt, lekent og søtt. De fruktige og morsomme smakene innebærer en harmløs uskyld. «

Men å sette den typen regulering på tobakksprodukter, sier DiLuzio, «er en stor ordre».

«Big Tobacco har nok penger, innflytelse og ressurser til å redusere prosessen med å begrense alt som har med tobakk å gjøre betydelig,» sa han.

Bunnlinjen

Selv om det markedsføres som hjelpemidler for å hjelpe voksne å slutte å røyke, er det ikke tilstrekkelig bevis for å konkludere med at e-sigaretter er effektive i denne forbindelse.

Eksperter advarer om at utbredelsen av vaping – nemlig Juuling – blant barn kan gjøre en annen generasjon lidenskapelig opptatt av nikotin.

De frykter at dette kan øke røykefrekvensen blant tenåringer, som har gått ned i flere tiår.