Elektroniske sigaretter og gravide kvinner

Del på PinterestEksperter sier at noen kvinner feilaktig kan tro at e-sigaretter er et trygt alternativ under graviditet. Getty bilder

Leger deler ut mye informasjon når kvinner finner ut at de er gravide.

Drikk mindre koffein, spis bedre mat, sov mer og slutt å røyke.

Det ser ut til at mange amerikanske mødre har lyttet til legenes bønn om å bli kvitt tobakksvanen.

Men noen velger kanskje e-sigaretter som et alternativ, og tror de er et bedre alternativ.

University of Iowa forskere, ledet av Dr. Wei Bao, en assisterende professor i epidemiologi, fant at 14 prosent av amerikanske kvinner i reproduktiv alder som ikke er gravide røyker konvensjonelle sigaretter (rullet tobakk).

Sammenlign det med bare 8 % av gravide kvinner som fortsatt røyker konvensjonelle sigaretter.

Men bruken av elektroniske sigaretter mellom gravide og ikke-reproduktive kvinner er praktisk talt identisk.

Analysen, som ble publisert i JAMA Pediatri, fant ut at 3.6 % av gravide kvinner brukte e-sigaretter mens 3.3 % av ikke-gravide kvinner gjorde det.

Denne oppdagelsen indikerer muligheten for at kommende mødre kan tro, til tross for nye studier og råd om det motsatte, at de nye elektroniske nikotinleveringssystemene faktisk er sunnere enn konvensjonelle sigaretter på noen måter, og at de er et bedre alternativ hvis du gjør det t. Jeg vil slutte helt.

«Mange kvinner vet at sigaretter bør unngås under graviditet. Det er risiko med røyking, inkludert fostervekstbegrensning, morkakeavbrudd, avvik i fosterutviklingen og mye mer, Courtney Martin, DO, OB-GYN og medisinsk direktør for barseltjenester ved Loma Linda University Children’s Hospital i California, fortalte Healthline. «Men i dag er det misoppfatninger om hvorvidt elektroniske sigaretter eller «vaping» er trygge fordi de faktisk ikke røyker.»

Selv om e-produkter presenteres som et bedre alternativ til konvensjonelle sigaretter og i noen tilfeller som et verktøy for å slutte å røyke, foreslår mange eksperter fortsatt at gravide kvinner unngår elektroniske sigaretter.

«Siden det ikke er tilgjengelige studier som definitivt beviser om det er trygt eller ikke, er det umulig å si at vaping er trygt under graviditet.» Sherry Ross, OB-GYN og kvinnehelseekspert ved Providence Saint John’s Health Center i California, fortalte Healthline.

Hvordan analysen ble utført

E-sigaretter er et ganske nytt produkt for vurdering og studier.

I løpet av de siste 10 årene har produktet kommet på markedet og hatt relativt enkel suksess, spesielt blant tenåringer og unge voksne.

Faktisk, mellom 2017 og 2018 økte bruken av e-sigaretter blant unge amerikanere med 78 prosent, ifølge Food and Drug Administration og Centers for Disease Control and Prevention.

Bao og teamet hans sier at studien deres er den første som undersøker bruken av e-sigaretter over hele landet blant kvinner i reproduktiv alder.

Forskerne analyserte data fra 27 920 kvinner mellom 18 og 44 år. Alle kvinner deltok i National Health Interview Survey (NHIS). Av de mer enn 27 000 deltakerne var 1 071 gravide på tidspunktet for undersøkelsen.

I tillegg til prosentandelen av totale e-sigarettbrukere og konvensjonelle sigarettbrukere, viste rapporten også at nesten 39 % av nåværende e-sigarettbrukere en gang var konvensjonelle sigarettforbrukere.

«Det er mulig at noen gravide kvinner oppfattet e-sigaretter som et trygt alternativ til konvensjonelle sigaretter», skrev forskerne i sluttrapporten. «I tillegg kan noen kvinner som har brukt konvensjonelle sigaretter ha byttet til e-sigaretter i svangerskapet som et middel til å slutte å røyke.».

Selv om de ikke trakk konklusjoner om effektene som bruk av elektroniske sigaretter hadde på fostre eller mødre, gir resultatene deres informasjon om mulig fremtidig forskning.

Ingen sigarett er det sikreste

«[E-sigaretter] er sannsynligvis like risikabelt som [konvensjonelle sigaretter],» sa Martin. «Nikotin, den vanedannende komponenten i sigaretter, er også til stede i elektroniske sigaretter og vaping. Det er faktisk nikotin som er forbundet med de skadelige effektene på svangerskapet. «

Faktisk en 2018 studere fant at kommersialiseringen av e-sigaretter har fått kvinner til å tro at de er tryggere å bruke, selv under graviditet, men «mengden nikotin som konsumeres i sigarettrøyk er lik mengden nikotin som konsumeres med e-sigaretter».

Risikoer, påpeker denne studien og andre, inkluderer potensiell skade på hjernen og lungene til et utviklende foster, en økt risiko for lav fødselsvekt, ta ut fra nikotin og økt risiko for plutselig spedbarnsdødssyndrom (SIDS).

«Mer forskning er nødvendig på dette emnet for å hjelpe oss med å avklare hva risikoen egentlig er,» sa Martin.

Bunnlinjen

Sigarettforbruket blant gravide kvinner er lavere enn blant ikke-gravide, men e-sigarettbruksratene mellom de to gruppene er praktisk talt identiske.

Dette betyr at kvinner følger oppfordringen om å bryte seg fri fra vanen med sigaretter, men noen kan henvende seg til e-sigaretter som et alternativ eller ikke ser faren i deres eksisterende vaping-vaner.

Dette kan få uforutsette konsekvenser.

Mens forskningen på e-sigaretter er i sin spede begynnelse, tyder tidlige studier på at de ikke er ufarlige, spesielt for mødre med voksende fostre. For disse menneskene er det fortsatt et betydelig mål å slutte å røyke.

«Dessverre er det ekstremt vanskelig å avslutte nikotinprodukter. Det er veldig engasjerende, sa Martin. «Vi forstår dette som leger, og vi ønsker å hjelpe. Den beste tingen å gjøre er å velge en slutte dato og prøve å slutte å røyke eller vape med støtte muligens før graviditet. Hvis graviditeten er utilsiktet, er det et viktig første skritt å jobbe med gynekologen din for å stoppe etter graviditeten. Vær ærlig med legen din slik at vi best kan hjelpe deg med å nå dine mål «.