Elektromiografi (EMG): Formål, prosedyre og resultater

COS’er elektromyografien?

L’elektromisk (EMG) er en diagnostisk prosedyre som evaluerer helsemessige forholdene i musklene og nervecellene som styrer dem. Disse nervecellene er kjent som motoneuroni. Overfør elektriske signaler som forårsaker sammentrekning og avslapning av musklene. En EMG oversetter disse signalene i grafer eller tall, og hjelper leger til å lage en diagnose.

En lege vil vanligvis bestille en EMG når noen viser symptomene på en muskuløs eller nervøs lidelse. Disse symptomene kan inkludere prikking, nummenhet eller uforklarlig lem svakhet. Resultatene fra’EMG kan hjelpe legen din til å diagnostisere muskelforstyrrelser, nervøse lidelser og lidelser som påvirker forbindelsen mellom nerver og muskler.

Noen leger kan referere til elektromyografien som en elektrodiagnostisk undersøkelse.

Fordi det utføres l’elektromyografi?

Legen kan utføre en EMG hvis symptomene oppstår som kan indikere en muskuløs eller nervøs lidelse. Noen symptomer som kan kreve en EMG inkluderer:

 • prikking
 • nummenhet
 • muskel svakhet
 • Muskel smerte eller kramper
 • lammelse
 • Ufrivillige muskelkontraksjoner (eller IKT)

Resultatene av en EMG kan hjelpe legen din å bestemme den underliggende årsaken til disse symptomene. De mulige årsakene kan inkludere:

 • Muskelforstyrrelser, som muskeldystrofi
 • Forstyrrelser som påvirker Motoneuronas kapasitet til å sende elektriske signaler til muskelen, som den seriøse Miastenia
 • Radikolopatier
 • Forstyrrelser i perifere nerver som påvirker nervene som er eksterne til ryggmargen, for eksempel karpaltunnelsyndrom
 • Nervesykdommer, som amyotrofisk lateral sklerose (SLA)

Hvordan jeg forbereder meg på l’elektromisk?

Pass på at du informerer legen din om noen tellermedisiner eller på reseptet du kan ta. Det er også viktig at du forteller legen din dersom du lider av hemorragiske lidelser eller hvis du har en pacemaker eller en implanterbar defibrillator. Det kan ikke være mulig å gjennomgå en EMG hvis du har en av disse medisinske forholdene eller enhetene.

Hvis du kan få en EMG, bør du først gjøre følgende:

 • Unngå å røyke i minst tre timer før prosedyren.
 • Ta et bad eller dusj for å fjerne noen skinnoljer. Ikke bruk lotioner eller kremer etter vask.
 • Bruk behagelige klær som ikke hindrer det området som legen vil evaluere. Det er mulig at du blir bedt om å ha på seg en sykehusskjorte like før prosedyren.

Hva skjer i løpet av en elektomiografi på en «8217?

Du vil bli bedt om å ligge på en solseng eller sitte på en tilbaketrukket stol. Legen kan be deg om å flytte til forskjellige stillinger under prosedyren.

Det er to komponenter i en EMG-test: studiet av nervøsitet og # 8217; EMG med nål. Studien av nerveduksjon er den første delen av prosedyren. Innebærer posisjonering på huden av små sensorer kalt overflateelektroder for å evaluere kapasiteten til Motneurons for å sende elektriske signaler. Den andre delen av EMG-prosedyren, kjent som EMG med nål, bruker også sensorer for å evaluere elektriske signaler. Sensorene kalles nålelektroder og settes direkte inn i det muskulære vevet for å evaluere muskelaktiviteten i ro og når de er kontrakter.

Studien av nervedling utføres først. Under denne delen av prosedyren vil legen bruke forskjellige elektroder på overflaten av huden, vanligvis i området der symptomene oppstår. Disse elektrodene vil evaluere hvor godt motonuronene kommuniserer med musklene dine. Når testen er fullført, blir elektrodene fjernet fra huden.

Etter å ha studert nerveduksjon, vil legen utføre EMG med nålen. Legen vil først rengjøre området som er opptatt av et antiseptisk middel. Da vil de bruke en nål for å sette elektrodene i muskelvevet. Du kan føle en liten ubehag eller smerte under innføringen av & # 8217;.

Nåleelektroder vil evaluere musklerens elektriske aktivitet når de er kontrakter og hvile. Disse elektrodene vil bli fjernet på slutten av testen.

Under begge deler av EMG-prosedyren vil elektrodene gi små elektriske signaler til nervene dine. En datamaskin vil oversette disse signalene til grafikk eller numeriske verdier som kan tolkes av legen. L’hele prosedyren bør ta mellom 30 og 60 minutter.

Hva er risikoen for electomiography & # 8217?

En EMG er en svært lav risikoeksamen. Men du kan føle deg vondt i området som har blitt testet. Smerte kan vare noen dager og kan lettes med en benk analgetisk, som L’ibuprofen.

I sjeldne tilfeller kan prikking, blåmerker og hevelse forekomme i innsettingsstedene i # 8217;. Pass på at du informerer legen din dersom hevelse eller smerte blir verre.

Hva resultatene av & # 8217 betyr; elektromyografi?

Legen din kan gjennomgå resultatene med deg umiddelbart etter prosedyren. Men hvis en annen helsepersonell bestilte EMG, kan du ikke vite resultatene til du vil delta i en oppfølging av din lege.

Hvis din EMG viser elektrisk aktivitet i en hvilemuskulatur, kan du ha:

 • En muskuløs lidelse
 • En lidelse som slår nervene som forbinder muskelen
 • Betennelse forårsaket av en skade

Hvis din EMG viser A & # 8217, unormal elektrisk aktivitet når en muskelkontrakter, så kan du ha en nervøsitet på 8217 eller en nervøsitet, som SLA eller karpaltunnelsyndromet.

Avhengig av resultatene, vil legen din snakke med deg om eventuelle tilleggstester eller behandlinger som kan være nødvendig.