Ekspertspørsmål og svar: Forstå viscosoppelser for kneeto

Dr. Tim Bhattacharyya er hodet på «8217; klinisk og undersøkende ortopedi på Nasjonalt institutt for leddgikt og muskuloskeletale og hudsykdommer (Niams). Niams er en divisjon av de nasjonale instituttene til helse.

Hvis du har kneet slitasjegikt og du har hørt eller har hørt eller vurdere viskosplassering, les videre for råd og informasjon fra DR.Bhattacharyya.

COS’er viskososering?

«Viscosuplementation er en prosedyre for pasienter med artrose (OA) av kneet. En naturlig smøremiddel som kalles synovial væske ligger i hver ledd, inkludert kneet. L’Hyaluronsyre, som virker for å smøre eller smøre leddene under bevegelse, eksisterer naturlig i synovialvæsken. Aldring, kjemikalier i # 8217; hyaluronsyre begynner å nedbrytes og nivåer av hyaluronsyre reduseres. Laveste nivåer av naturlig smøremiddel kan begrense fellesbevegelsen og til slutt forårsake smerte og stivhet i # 8217; artikulasjon. A’Viskingsinjeksjon erstatter den manglende hyaluronsyren i den synoviale væsken. Dette øker midlertidig knærkapasiteten til å bevege seg uten å forårsake smerte eller ubehag og # 8220;.

I hvilken grad behandlingen ville en person begynne å bruke viskosoppelser?

«Viskosoppene ville være hensiktsmessig som en annen eller tredje linjebehandlingsplan for personer med eller kne. Hvis antiinflammatoriske legemidler ikke fungerer, og andre mer konservative behandlingsplaner ikke har lettet smerte og stivhet forårsaket av kneet eller # 8217; Viscosoppments kan være A’nyttig behandlingsalternativ & # 8220;.

Hvem er en god kandidat for viscosoppmentinjeksjoner?

«Det er viktig å gjenkjenne at viskosoppmentene har litt & # 8216; av kontrovers forbundet med dem. Flere analyser av flere kliniske studier har oppdaget at viskosoppelser ikke er super effektive for å redusere symptomene på kneet eller. Forskningen sier at hvis viskosoppene er effektive for en pasient, er lettelse generelt veldig mild. Selv om viskosoppelser har sine troende lidenskapelig, foreslår forskningen at de ikke er veldig effektive.

«Med dette i tankene, bør ikke alle med eller kneet betraktes som kandidater for viskososering. Etter min mening er Viscosoppments ideelle for en pasient som har en moderat eller & # 8211; Deres tilstand er ikke helt i kontaktbenet. Det er også ideelt for folk som har rehabilisasjoner eller kneet begynner å irritere dem etter en bestemt begivenhet, som et fall eller en ulykke. Disse typer pasienter er de beste kandidatene for viskosupplementation, ikke en pasient som led av OA i år og # 8220;.

Viscosupplanes kan være en alternativ behandling for folk som prøver å unngå kirurgi?

«Nei, for folk med eller seriøs, viskosoppelser er ikke en erstatning for total knærutskifting. Det er viktig å ikke kaste kirurgi som et behandlingsalternativ for kneet eller alvorlige eller alvorlige når andre behandlingsalternativer ikke har vist seg å være effektive. A’kneet erstatning operasjon er ekstremt effektiv hvis og når kneet eller # 8217 blir så avansert & # 8220;.

Hvordan forskjellige typer viskosoppelser er forskjellige?

«Det er flere merker av Viscosanze, men i hovedsak er de alle veldig like. Deres forskjeller bor hovedsakelig i antall injeksjoner og i løpet av effektene. & # 8220;

Hva er risikoen for behandling av «8217 eller med viskosupplementation?

«Risiko er minimal. Noen pasienter vil oppleve en inflammatorisk respons eller reaksjon på injeksjonspunktet. De kan også prøve smerte og ubehag under injeksjon. Selvfølgelig er C’er alltid risikoen for infeksjon, men forskning viser at en infeksjon på 8217 oppstår på mindre enn en på 1000 pasienter som bruker viskosoppelser og # 8220;.

Hvor lenge viskosospillasjonsinjeksjonene varer? Hvilken frekvens du trenger disse injeksjonene?

«Hver slags viscosoppse har forskjellige protokoller for antall injeksjoner du trenger, og hvor lenge resultatene vil vare. Gjennomsnittlig behandling varer omtrent tre måneder & # 8220;.

Hvilken profesjonell lege bør gjøre disse injeksjonene?

«En revmatolog eller en ortopedisk kirurg bør administrere viscosoppmentinjeksjoner. Jeg har sett tilfeller av mennesker som mottok disse injeksjonene på termiske sentre, men en kvalifisert lege er den eneste som skal utføre denne prosedyren & # 8220;.