Eksperimentell vaksine mot ebola brukt på Doctor Shows Promise

I september i fjor fikk en 44 år gammel amerikansk lege et nålestikk mens han tok seg av ebolapasienter på en behandlingsenhet i Sierra Leone.

Innen 43 timer ble legen injisert med den eksperimentelle VSVΔG-ZEBOV-vaksinen.

Legen hadde feber og andre symptomer fra vaksinen i flere dager, men utviklet aldri ebola.

Vaksinen stimulerte imidlertid en sterk respons fra immunsystemet hennes. Legen anses nå som immun mot det dødelige viruset.

Omsorg er i sentrum av en ny studie publisert i dag i Journal of the American Medical Association.

Mens forskerne ennå ikke har bestemt sikkerheten og effekten til VSVΔG-ZEBOV-vaksinen, sier de at denne pasientens erfaring viser lovende for fremtiden for forskning på ebolabehandling.

Vaksinen er nå i en klinisk studie for ebolaforebygging i Vest-Afrika.

Finn ut fakta: Ebola-symptomer forklart «

Løftet om en vaksine

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging, Det er for tiden ingen FDA-godkjente vaksiner eller medisiner for behandling av ebola.

Pasienter er vanligvis avhengige av grunnleggende intervensjoner som inkluderer å motta intravenøs væske og balansere elektrolytter, opprettholde oksygenstatus og blodtrykk og behandle andre infeksjoner hvis de oppstår.

Eksperimentelle behandlinger som VSVΔG-ZEBOV-vaksinen er i arbeid, men fordelene og risikoene deres er fortsatt ukjente.

«Denne nylig rapporterte case-studien er veldig oppmuntrende, men den genererer like mange spørsmål som den besvarer,» sa Lee Norman, MD, overlege ved University of Kansas Hospital, som ikke var involvert i studien. «For eksempel ville pasienten ha fått infeksjonen eller ikke, og symptomene var kun relatert til immunisering? Det faktum at immunresponsen skjedde, og det samme gjorde en immunrespons på vaksinen «.

Norman kaller denne spesielle immunresponsen «veldig spennende».

Forskere finner også grunn til å være optimistiske.

«Verken sikkerheten eller effekten av VSVΔG-ZEBOV-vaksinen for post-eksponeringsbeskyttelse kan læres av dette enkelttilfellet, men de kliniske og laboratorieparametrene er informative på et tidspunkt da det er nødvendig å samle inn all tilgjengelig informasjon. om ebola-vaksiner ,» sa Mark J. Mulligan, MD, fra Hope Clinic ved Emory Vaccine Center, Emory University, Atlanta, i en pressemelding.

Lær mer: Ebola-virus og sykdom »

Finne løsninger for ebola

Før høyden av den globale ebola-panikken i 2014, ble sykdommen stort sett ignorert i USA og andre land. Og frem til da hadde det vært lite etterspørsel etter behandling, sier forfatteren av en medfølgende studielederartikkel.

«Historisk sett har det vært et lite globalt marked for utvikling av en ebolavirusvaksine, og det var ingen økonomisk interesse for store farmasøytiske selskaper å involvere seg,» sa Thomas W. Geisbert, Ph.D., fra den medisinske grenen ved University of Texas i Galveston, i en pressemelding. «Den nåværende epidemien har stimulert betydelig vitenskapelig aktivitet for utvikling av vaksiner».

Gløden har avtatt litt, men studier som dette kan fornye interessen for å finne kurer for å utrydde sykdommen.

Dessuten har krisen ikke tatt slutt i enkelte deler av verden. Den siste fra Verdens helseorganisasjon Ebola-situasjonsrapport viser 99 nye bekreftede tilfeller av sykdommen per 22. februar.

«Antallet nye ebola-tilfeller i Vest-Afrika har falt dramatisk, men så lenge det dukker opp nye tilfeller, som vi ser i Sierra Leone, består den globale trusselen,» sa Norman. «Vi må være årvåkne og beholde dette synspunktet og være klare til å svare».

Selv om denne oppdagelsen representerer et potensielt betydelig gjennombrudd, er selve behandlingen bare en del av en mye større gåte. Å få VSVΔG-ZEBOV-vaksinen og andre ebolabehandlinger til de som trenger det er en komplisert prosess.

«Logistikken for å oppnå post-eksponering vaksinasjon i mange områder av disse vestafrikanske nasjonene er fortsatt en høy ordre,» sa Norman. «Vaksinelagring, kjøling, transport, administrasjon, finansiering og kulturelle hindringer vil forbli enorme utfordringer».

Relaterte nyheter: Ebolakrisen letter i Afrika. Og hva nå? «