Eksem under graviditet: behandling, årsaker og mer

Graviditet og eksem

Graviditet kan utløse mange forskjellige endringer i kvinners hud, inkludert:

Graviditetshormoner kan være ansvarlig for mange av disse endringene.

L’Graviditet-indusert eksem er eksemet som oppstår under graviditet hos kvinner. Disse kvinnene kan eller kanskje ikke ha hatt en tilstandshistorie. Det er også kjent som:

L’Graviditet-indusert eksem er mer vanlig Hudtilstand som oppstår under graviditeten. Kan representere til halvparten av alle tilfeller av eksem. Du tror at eksemet er knyttet til immunfunksjonen og autoimmune lidelser, så hvis du allerede har eksemet, kan det klappe under graviditeten. Det er noen rettssaken at AEP også kan være forbundet med astma og hayfeber.

Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden.

Hva er symptomene på’eksem?

Symptomene på graviditetsinducerte eksem er det samme som Dell ‘# 8217; eksem utenfor graviditeten. Symptomene inkluderer røde, grove og prurdiginøse fremspring som kan oppstå hvor som helst på kroppen din. Pruriginose fremspring er ofte gruppert og kan ha en skorpe. Noen ganger er pustler synlige.

Hvis du har en historie med eksem før du blir gravid, kan eksemet bli verre under graviditeten. For om et kvarter av kvinner, forbedrer symptomene på eksemet under graviditeten.

Hvem får eksemet under graviditeten?

L’eksem kan forekomme for første gang under graviditeten. Hvis du har hatt et eksem i det siste, kan graviditeten utløse en rehabilitering. Det er anslått det bare om 20 prosent 40 av kvinner som lider av eksem under graviditeten, har en historie med eksem før du blir gravid.

Hvilken sak l’eksem?

Legene er ennå ikke helt sikker på hva som forårsaker eksem, men det antas at miljø og genetiske faktorer spiller en rolle.

Diagnose av eksem under graviditet

Mesteparten av tiden diagnostiserer legen eksemet eller eksemet eller ECZEM eller SEPEN SKAL OPP. En biopsi kan utføres for å bekrefte diagnosen.

Informer legen din om eventuelle endringer du trenger under graviditeten. Legen vil utelukke enhver annen tilstand som kan forårsake endringer i huden din og sørge for at barnet ditt ikke er rammet.

Legen din vil vite:

Ta med deg en liste over narkotika du tar og alle stoffene eller behandlingene du allerede har prøvd for eksem;.

Hvordan behandlet L’eksem under graviditet?

I de fleste tilfeller, L’Graviditetsinducert eksem kan styres med fuktighetsgivende og salve kremer. Hvis eksemet er ganske alvorlig, kan legen foreskrive en steroid salve for å påføre huden. Aktuelle steroider de ser ut til å være trygge Under graviditet, men snakk med legen din om enhver tvil. De kan hjelpe deg med å forstå behandlingsalternativer og tilhørende risiko. C’Noen tester at UV-lysterapi også kan bidra til å klargjøre eksemet.

Unngå behandling som involverer metotrexat (Trexail, Rasuvo) eller Psoralen mer ultrafiolett A (PUVA) under graviditet. De kan skade fosteret.

Du kan også vedta tiltak for å forhindre eksem eller forhindre det verre:

  • Lage varme og moderate dusjer i stedet for varme dusjer.
  • Hold huden hydrert med fuktighetsgivende kremer.
  • Påfør fuktighetskremet umiddelbart etter dusjen.
  • Bruk brede klær som ikke irriterer huden. Velg klær laget med naturlige produkter, som bomull. Ull og hamp klær kan forårsake en’ytterligere hudirritasjon.
  • Unngå aggressive såper eller kroppsvasker.
  • Hvis du bor i et tørt klima, bør du vurdere bruken av en luftfukter hjemme hos deg. Varmeapparater kan også tørke luft i hjemmet ditt.
  • Drikk vann hele dagen. Det er gunstig ikke bare for din barns helse og helse, men også for huden din.

Tilleggsinformasjon: Hjemmebehandlinger og forebygging av eksem »

Hva er ditt perspektiv?

L’eksem under graviditet er generelt ikke farlig for moren eller barnet. I de fleste tilfeller bør eksemet løse etter graviditet. Noen ganger kan eksemet fortsette selv etter graviditet. Du kan også være i størst risiko for å utvikle eksem under fremtidige graviditeter.

L’Eksem er ikke forbundet med fruktbarhetsproblemer og vil ikke forårsake langsiktige komplikasjoner for deg eller ditt barn.

Spørsmål og svar: Eksem og amming

Spørsmål:

Jeg kan bruke de samme behandlingsmetodene under L’amming jeg brukte under graviditet?

Anonym tålmodig

TIL:

Ja, du bør kunne bruke de samme fuktighetsgivende kremer og til og med aktuelle steroidkrem under L & # 8217;. Hvis du trenger steroide kremer på store områder av kroppen din, bør du først konsultere legen din. I de fleste tilfeller er amming i de fleste tilfeller kompatibelt med behandlinger for eksem;.

Sarah Taylor, MD, FaadSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.