Eksem Herpeticum: Symptomer, årsaker og mer

COS’er eksem herpeticum (eh)?

L’eksem herpeticum er en sjelden og smertefull hudutslett som vanligvis forårsakes av viruset til’herpes simplex (HSV). L’HSV-1 er viruset som forårsaker L’labial herpes og kan overføres gjennom hudhudkontakt.

Tilstanden ble opprinnelig kalt Kaposi-varicelliform-utbrudd, etter at personen den som den # 8217, som er beskrevet først trodde at 8217; utbruddet lignet på vannkoppen.

L’EH påvirker vanligvis babyer og små barn som har eksem eller andre inflammatoriske hudforhold. Men det kan også slå voksne.

L’Eh behandles med antivirale legemidler og kan bli alvorlig og farlig for livet hvis det ikke behandles raskt. L’Viral infeksjon er smittsom. Hvis du har EH, vær forsiktig så du ikke sprer den til andre som har eksem eller kompromittert immunsystem.

Selv om L’EH er sjelden, ifølge sin forekomst var det vokser I de senere år. Fortsett å lese for å lære å identifisere det, hva årsaken og mer.

Hva er symptomene på # 8217; eh?

L’EH-utslett slår vanligvis ansikts- og nakkeområdet, men kan ses på ethvert kroppsområde, inkludert huden som ikke er påvirket av «8217; eksem.

L’eh starter vanligvis alle’plutselig med bunter med små kniver fulle av væske som er smertefulle og prurdiginøse. Blærene er alle ligner og kan være rødt, lilla eller svart. L’utslett kan spre seg til nye nettsteder 7 til 10 dager Etter det første utbruddet.

Blærene utstråler pus når de åpner, og deretter er skaderne encrusted. L’Rash EH helbreder i xnumx-xnumx uker. Kan forlate arr.

Andre symptomer kan omfatte:

  • høy feber
  • frysninger
  • Utvidelse av lymfatiske kjertler
  • Følelse av generell ubehag

Bilder

Hva forårsaker det’eh?

L’eh er oftere forårsaket av HSV-1. Det kan også skyldes Dell & # 8217 Virus; HVS-2 Genital Herpes eller andre virus. L’eh eksploderer vanligvis fra 5 til 12 dager etter kontakt med en person som har HSV.

Noen mennesker med eksem kan ha normale labial herpes som ikke sprer seg. Du vet ikke nøyaktig hvorfor andre med eksem utvikler en’mer utbredt EH-infeksjon, men grunnen innebærer sannsynligvis personens immunsystem og alvorlighetsgraden av atopisk dermatitt.

Hvem er i fare for eh?

Barn med eksem er den vanligste gruppen for å få eh. Men bare en liten prosentandel av barn og andre med eksem utvikler eh. Folk med alvorlig eller ubehandlet eksem er mer sannsynlig å bli påvirket.

L’eksem skader det ytre laget av huden, og la den tørke, følsom og mer sårbar for infeksjoner. Andre foreslåtte risikofaktorer er mangelen på antivirale proteiner og mangel på celler som fremmer antivirus immunresponser.

TIL 2003 studie De oppdaget at folk med eh hadde en betydelig tidligere debut av eksem og signifikant høyere nivåer av antistoffene som produseres av deres immunsystem for å bekjempe allergier.

Selv folk som har skadet hud på grunn av andre hud- eller brennsykdommer, er i fare.

Selv noen reseptbelagte hudkrem, som takrolimus (progograft), som virker på hudens immunsystem, kan øke risikoen.

Selv L’Eksponering for badestamp og på badet kan øke risikoen.

Hvordan diagnostisert l’eh?

Legen kan sannsynligvis diagnostisere # 8217; EH basert på utseendet, men vil kanskje bekrefte diagnosen. Dette er fordi’eh kan ligne noen bakterielle infeksjoner, som for eksempel impetigo. Det kan også virke som en alvorlig forverring av eksem eller andre hudproblemer.

Legen din vil trolig gjøre deg umiddelbart påta seg systemiske antivirale stoffer hvis du tror du har eh. Fordi’EH kan ha alvorlige komplikasjoner, vil legen sannsynligvis ikke vente på testene for å bekrefte virusets tilstedeværelse.

En diagnose av EH kan bekreftes ved å ta et smør av en blister for å verifisere virusets tilstedeværelse. Flere tester er tilgjengelige for å identifisere viruset, inkludert prøvekultur, L’identifikasjon av antistoffer mot virus eller L’optisk mikroskop undersøkelse.

Du kan også ha en «8217; sekundær bakteriell infeksjon, som bør identifiseres for tilstrekkelig behandling.

Hvis ikke behandlet eller ubehandlet ganske snart, kan «8217 eh føre til blindhet (selv om dette er sjeldent) og til andre komplikasjoner. Hvis lesjonene er nær øynene dine, bør legen din lede deg til en spesialist for evaluering. L’HSV kan infisere øynene dine, skade hornhinnen.

TIL 2012 studie Anbefaler at leger regelmessig kontrollerer pasienter med eksem for EH-tegn, på grunn av sin potensielle tyngdekraft. Det regnes vanligvis som en nødsituasjon og en rask diagnose og behandling er avgjørende.

Som det er behandlet l’eh?

Legen vil foreskrive et antiviralt stoff, for eksempel L’Aciclovir (Zovirax) eller Valaciclovir (Valtrex), å ta i 10-14 dager opp til helbredelsen av skader eh. Hvis du er for syk til å ta orale medisiner, kan legen din foreskrive intravenøst ​​antiviral.

Noen alvorlige tilfeller kan be om sykehusinnleggelse.

Hvis du også har en bakteriell infeksjon fra EH, vil legen foreskrive antibiotika.

Antivirale legemidler vil stoppe EH-epidemien, men symptomene kan komme tilbake. Hans retur er vanligvis mer mild etter det første angrepet.

Hva er perspektivet med eh?

Få behandlingen så snart som mulig for # 8217; EH kan redusere risikoen for komplikasjoner. Antivirale stoffer eliminerer generelt din eh i 10-14 dager. L’eh kan komme tilbake, men gjentakelser er ikke så vanlige. Når det kommer tilbake, er det vanligvis mildt.

Du kan forhindre’eh?

Hvis du har L’eksem, kan du forhindre # 8217; eh unngår kontakt med noen som har forkjølelse. Du bør også unngå å bruke noe som berørte noen munn med en kald sår, som et glass, en gaffel eller en leppestift.