Eksem: Definisjon, årsaker, behandlinger og bilder

COS’er eksemet?

L’eksem, også kalt atopisk dermatitt, er en betingelse for vanlig hud preget av patcher av pruriginøs og betent hud.

Det er ofte sett i nyfødte og små barn, vises på de nyfødte ansiktene. Men eksemet kan presentere seg i en rekke typer hos barn, ungdom og voksne. Fortsett å lese for å finne ut hva som forårsaker tilstanden til huden og hvordan å behandle symptomene.

Bilder av eksem

Hva er typer eksem?

Når folk refererer til eksemet, indikerer vanligvis atopisk dermatitt, som er preget av tørr og purriginøs hud som ofte vises med en rød hudutslett. Dette er den vanligste og kroniske typen eksem.

Andre typer inkluderer:

Kontakteksem

Kontakt dermatitt er forårsaket av kontakt med irriterende stoffer. Brennende, kløe og rødhet forekommer. L’betennelse forsvinner når den irriterende er fjernet.

DISKYDROCH dermatitt

Dishydrotisk dermatitt treffer fingrene, håndflater og fotplanter. Forårsaker patcher av pruriginøs og skumlet hud som sunde eller blir rød, chapped og smertefullt. Tilstanden er mer vanlig hos kvinner.

Nummulær dermatitt

Dermatitt nummulat på grunn av patcher av tørket og rundt hud i vintermånedene. Det slår vanligvis på bena. Det er mer vanlig hos menn.

Seborrheic dermatitt

Den seborrheic dermatitt forårsaker pruriginøse, røde og scaly utslett, spesielt på hodebunnen, øyenbrynene, på øyelokkene, på nesene av nesen og bak ørene.

Hva er symptomene på’eksem?

Det viktigste symptomet på eksemet er den prurdige, tørre, grov, skumle, betent og irritert huden. Kan blaze, placere og deretter blast igjen.

L’Eksem kan forekomme hvor som helst, men påvirker vanligvis armene, innsiden av albuene, ryggen på knærne eller hodet (spesielt kinnene og hodebunnen). Det er ikke smittsomt, og i noen tilfeller blir det mindre alvorlig med alderen.

Andre symptomer inkluderer:

 • Intense kløe
 • Røde eller gråbrune flekker
 • Små beaded protuberanser som utstråler væske når de er riper
 • Sprø patches av tørr gulaktig slime, som kan signalere en & # 8217;
 • Tykkelse og skumlet hud

L’Scratchy Eczema irriterer videre og inflammer huden. Dette kan forårsake infeksjoner som skal behandles med antibiotika.

Hva er årsakene til eksemet?

Årsaken til # 8217; eksem er ikke fullstendig inkludert. Men det antas å utløses av et hyperaktivt immunsystem som reagerer aggressivt hvis det blir utsatt for irriterende stoffer.

L’Eksem er noen ganger forårsaket av unormal respons på proteiner som er en del av kroppen. Normalt ignorerer immunsystemet proteiner som er en del av menneskekroppen og angriper bare proteinene i inntrengerne, som bakterier eller virus.

I # 8217; eksem, mister immunsystemet muligheten til å skille mellom de to, noe som forårsaker betennelse.

En forverring av eksemet oppstår når en eller flere eksem symptomer vises på huden. Vanlige utløsende faktorer av eksemmen av eksemet inkluderer:

 • Kjemiske stoffer som er tilstede i vaskemidler og vaskemidler som tørker huden
 • Grovt og skrapete materiale, som ull
 • Syntetiske stoffer
 • Økt kroppstemperatur
 • svette
 • Temperaturvarianter
 • Plutselig tap av fuktighet
 • understreke
 • matallergi
 • Kjæledyr hår
 • Øvre luftveisinfeksjoner

Hva er risikofaktorene i eksemet?

Flere faktorer kan øke risikoen for å utvikle eksem;.

L’Eksem er mer vanlig hos barn som lider av astma eller høst eller voksne som utvikler disse forholdene senere, vanligvis før 30 år.

Selv folk med familiemedlemmer som har eksemet, er til størst risiko for å utvikle tilstanden.

Hvordan diagnostisert L’eksem?

Det er ingen spesifikk test som kan brukes til å diagnostisere eksemet. Hvis legen din allerede har sett tilstanden, kan det være i stand til å gjenkjenne det ved å observere symptomene.

En patch test kan identifisere noen allergener som utløser symptomer, for eksempel kutane allergier forbundet med kontaktdermatitt (en type eksem).

Under en oppdateringsprøve påføres et allergen på en lapp som er plassert på huden. Hvis du er allergisk mot disse’Allergen, din hud vil fløy og det vil unravel.

Hvordan behandlet L’eksem?

En dermatolog, en allergolog eller en grunnleggende lege kan hjelpe deg med å identifisere riktig behandling for eksem;. Det kan også være nyttig å kombinere mer enn én behandling.

Noen alternativer inkluderer:

Medisinering

Bench orale antihistaminer (OTC) kan lindre kløe. ACT-blokkering L’histamin, som utløser allergiske reaksjoner. Eksempler inkludert:

 • Cetirizina (Zyrtec)
 • Difenceramin (Benadryl)
 • Fexofenadin (Allegra)
 • Loratadin (Claritin)

Flere antihistaminer kan forårsake døsighet, så det er tilrådelig å ta dem når du ikke trenger å være forsiktig.

Cornisone (steroid) kremer og salver kan lindre kløe og downsizing. Men de kan ha bivirkninger etter LEG-bruk, som inkluderer:

 • Huden tynning
 • irritasjon
 • misfarging

Lavere steroider, som hydrokortison, er tilgjengelige på telleren. Hvis kroppen din ikke reagerer på lav effekt steroider, kan høy-effekt steroider foreskrives av en lege.

I de mest alvorlige tilfellene kan en lege foreskrive orale kortikosteroider. Disse kan forårsake alvorlige bivirkninger, inkludert bentap.

Å behandle en infeksjon i & # 8217, kan en lege foreskrive et aktuelt eller oralt antibiotika.

Immunosuppressive midler er reseptbelagte legemidler som hindrer immunforsvaret fra å reagere for mye. Dette forhindrer eksemets forpliktelser;. Bivirkninger inkluderer en økning i risikoen for å utvikle kreft, infeksjoner, hypertensjon og nyresykdom.

terapier

Fototerapi, eller fototerapi, bruker ultrafiolett lys eller sol lamper for å forhindre immunforsvar som utløser eksemet. Krever en rekke behandlinger og kan bidra til å redusere eller eliminere eksem. Det kan også forhindre bakterielle hudinfeksjoner.

Endringer i livsstilen

Stress kan utløse eller forverre symptomene. Måter å redusere stress inkluderer:

 • Gjør dype pusteøvelser
 • yoga
 • meditere
 • Lytt til avslappende musikk
 • Gi prioritet til en god natts søvn

En kald pakke kan bidra til å lindre kløe, så vel som 3-20 minutters soaking i et varmt eller varmt bad.

Alternative behandlinger

Alternative behandlinger kan hjelpe deg med å roe symptomene på eksemet. På grunn av potensielle bivirkninger, kontakt alltid legen din før du bruker et urte-supplement eller start en treningsrutine. Populære hjemmets rettsmidler inkluderer:

 • grønn te, svart eller olong
 • Kokosnøttoljer, solsikke, borage og primula
 • akupunktur
 • aromaterapi
 • Avslapping teknikker, som meditasjon, yoga, progressiv muskuløs avslapning eller # 8217; guidet fantasi

Slik seire eksemet?

Livsstilsendringer som stressreduksjon og søvnforbedring kan redusere sannsynligheten for en forverring av eksem. Unngå irriterende stoffer, for eksempel grove stoffer, aggressive såper og vaskemidler. Kulden kan også tørke opp huden og trigger flammer.

Folk med atopisk dermatitt bør unngå å skrape. For å unngå å bryte huden, kan det være nyttig i stedet for å skrape de pruriginøse områdene.

Fordi tørr hud kan utløse en forverring av eksem, kan en hudlege anbefale en hydreringskrem basert på salve eller krem ​​som vil bidra til å berolige huden.

Hva er perspektivet for eksemet?

Det er ingen kur mot eksemet, men symptomene kan styres effektivt med de riktige behandlingene. Disse kan inkludere en kombinasjon av livsstil og medisineringsendringer. I noen tilfeller kan eksemet forårsake ytterligere helsekomplikasjoner.

Hudinfeksjoner, for eksempel L’Impetigo, er forårsaket av konstant kløe. Når riper bryter huden, kan de gå inn i bakterier og virus.

Neurodermitt er også forårsaket av hyppig kløe. La tykk, rød, rå og mørkere hud. Dette er ikke en farlig tilstand, men kan forårsake permanent misfarging og fortykkelse av huden, selv når eksemet ikke er aktivt. Skrapet kan også forårsake arr.

Mange med eksem rapporterer å føle seg flau og klar over sin egen hud. Motta tilstrekkelig behandling og hold stress under kontroll kan hjelpe rolige symptomer. Støttegrupper kan også hjelpe folk å takle.

L’Intense trening kan være vanskelig for folk med eksem fordi svette kan forårsake et kløeangrep. Lagdelt klær slik at du kan oppdatere deg mens jeg trener deg selv. Du kan også unngå å unngå en «-følge» intens fysisk aktivitet under en forverring av eksemet.