Ejektionsfraksjon: Normal, lavt og behandlingsintervall

Cos’er brøkdelen av utkastelse?

Mens hjertet ditt slår, pump blodet i kroppen din med to nedre muskelkamre. Disse rommene kalles venstre og høyre ventrikler.

Det tar mer enn en enkelt sammentrekning for å pumpe alt blod ut av hjertet ditt. Fraksjonen av utkastning (EF) er en måling som brukes av leger til å beregne prosentandelen blod som strømmer ut av disse ventrikkene til hver sammentrekning.

Hvordan EF er målt?

Vanligvis er din venstre ventrikel den målt for EF. Gjør tungt arbeid i kroppen din, pumper blod til nesten alle dine hovedorganer. Men nåværende Undersøkelser antyder at høyre ventrikel ikke bør ignoreres når du bestemmer seg for EF.

En nøyaktig lesing av’EF av venstre ventrikel (LVEF) kan måles gjennom en rekke avbildningsteknikker. De vanligste EF-testtiltakene er:

 • Ekkokardiogram. Et ekkokardiogram bruker lydbølger til å skaffe bilder av hjertet ditt. strøm Undersøkelser antyder at 3-D-bilder gir de beste og mest nøyaktige avlesningene.
 • Fantasifull kardial magnetisk resonans (C-MR). En C-MR er et testbasert bilde som bruker et magnetfelt, radiobølger og en datamaskin for å lage detaljerte bilder av hjertet ditt.
 • Hjertekateterisering. I denne prosedyren legger legen en kabelrør i et stort blodkar for å overvåke hjertefunksjonen. Under kateteriseringen utføres det også en koronar angiografi på 8217. Et fargestoff injiseres i kateteret. Så en radiograf styrer blodet som strømmer inn i hjertet ditt.
 • Hjertelseskjerne medisiner. Spor av radioaktive materialer injiseres i blodet. De oppdages da av kameraer som produserer bilder av ditt hjerte og dets mekanismer.
 • CARDIAC TC SCAN. Denne røntgenprosedyren er rask og brukes vanligvis når andre tester ikke er avgjørende.

Hva EF-resultatene betyr?

En vanlig LVEF-lesing for voksne over 20 år er 53 prosent 73. En lvef nedenfor 53 prosent For kvinner og 52 prosent For menn anses det lavt. En rvf mindre enn 45 prosent Det regnes som en potensiell indikator på hjerteproblemer. To vanlige problemer inkluderer:

 • HFREF (systolisk dysfunksjon). Dette er hjertesvikt med redusert utkastningsfraksjon. Dette skjer når et av ditt hjerte i hjertet ditt ikke kan trekke seg riktig. Symptomer kan inkludere kortpustethet, utmattelse eller hjertebanken.
 • Hfpef (diastolisk dysfunksjon). Dette er hjertesvikt med en bevart eller normal ejektionsfraksjon. Dette skjer når ventrikler ikke slapper av. Dette betyr at blodet strømmer mindre fra hjertet ditt og i kroppen din. Symptomer på hfpef De inkluderer ofte kortpustethet under treningen eller innsatsen og L’tretthet. L’HFpef kan være et resultat av aldring, diabetes eller hypertensjon.

Årsaker til EF-feil

Aldring, selv vårt hjerte gjør det. Hjertens vegger er tykkere og mister en del av deres evne til å kontrakt og slappe av i løpet av årene. Men en lav EF-lesing kan også indikere noen form for hjerteskade, inkludert:

 • Kardiomyopati. Denne tilstanden tykker hjertets vev.
 • Hjerteinfarkt. Dette skjer når hjertemuskelen er skadet når en eller flere arterier er blokkert.
 • Coronaropathy. Denne tilstanden begrenser eller blokkerer venstre og høyre arterier i hjertet, noe som gjør blodstrømmen til hjertet veldig vanskelig.
 • Sistolisk hjertesvikt. Dette skjer når venstre ventrikel ikke klarer å pumpe nok blod i kroppen.
 • Hjerteventilsykdom. Dette skjer når hjerteventilene ikke kan åpne og lukke riktig og blodet ikke normalt strømmer inn i hjertet.

Forhøyede EF årsaker

En forhøyet EF-lesing kan indikere en hjertebetingelse kjent som hypertrofisk kardiomyopati (HC). Denne tilstanden tykker grundig deler av hjerte muskel uten en åpenbar årsak. L’HC er ofte genetisk. Det er vanskelig å diagnostisere fordi mange mennesker kan leve et liv uten symptomer.

For et begrenset antall mennesker, L’HC kan forårsake alvorlige anomalier av hjertrytme (arytmier) som krever behandling. Hvis du har en familiehistorie av HC, informer legen din slik at de kan overvåke deg over tid.

Hva er behandlingsalternativene for unormal EF?

Det finnes en rekke behandlingsalternativer for unormal EF, inkludert:

 • Dell & # 8217 inhibitorer; # 8217 konvertering enzyme (ACE), # 8217 reseptor blokkere; angiotensin II (ARB) eller beta-blokkere. Disse legemidlene kan redusere mengden hormoner svekket hjerte muskel. De kan også redusere progresjonen av hjertesykdom.
 • Diuretic. Disse stoffene kan bidra til å kvitte seg med overflødig væske som forårsaker hevelse og kortpustethet.
 • Eplenone eller spironolakton. Disse agenter hjelper deg med å eliminere overskytende væsker og kan bidra til å redusere ditt hjerte stivning.
 • Biventrikulær pacemaker. Denne pacemakeren hjelper til med å synkronisere sammentrekningene til venstre og høyre ventrikler slik at de jobber med maksimal kapasitet.
 • Implantable Cardiac Defibrillator. Denne enheten kan implanteres direkte inn i brystet. Send små elektriske utløsere til ditt hjerte for å holde det slått regelmessig.
 • Nitrat hydralazin. Disse to legemidlene har vært vellykkede i # 8217; senkende blodtrykk i mennesker som fortsatt har symptomer under L’Ace, Arb og Beta-blokkere inntak.

L & # 8217;

Generelt er utsiktene for en unormal EF oppmuntrende. I de fleste tilfeller, med flittig omsorg og narkotika, kan du klare symptomene dine og fortsette å leve et normalt liv.

Husk å være oppmerksom på kroppen din. Prøv å følge et balansert og fettfattig diett med mange grønne bladgrønnsaker. Trene daglig og hold et vanlig søvnprogram.