Eggstokkreft smerte: årsaker og behandling

Bivirkninger og symptomer

Eggstokkreft er en av de mest dødelige tumorene som påvirker kvinner. Dette skyldes delvis det faktum at det ofte er vanskelig å oppdage på forhånd, når det er mer behandlingsbart.

Tidligere ble eggstokkreft ofte kalt & # 8220; L’Silent Killer & # 8221;. Det ble antatt at mange kvinner hadde ingen symptomer til sykdommen utbredt.

derimot, eggstokkreft Det er ikke stille, selv om symptomene kan være tynn og vanskelig å skille fra andre forhold. De fleste kvinner med denne kreften advarer endringer, for eksempel:

En av de vanligste eggstokkreftsymptomene er smerten. Føles vanligvis i magen, på sidene eller ryggen.

Fordi eggstokkreft gjør vondt

eggstokk kreft smerte Det kan starte når svulsten trener press på kroppsdeler som inkluderer:

 • organer
 • nerver
 • bein
 • muskler

Flere kreft sprer, mer intens og konsistent kan bli smerte. Hos kvinner med eggstokkekarsinomstrinn 3 og trinn 4, er smerte ofte det viktigste symptomet.

Noen ganger er smerte resultatet av behandlinger som tar sikte på å stoppe spredningen av kreft, som kjemoterapi, kirurgi eller stråling. Kjemoterapi kan forårsake Perifer neuropati. Denne tilstanden forårsaker smerte og brenning i:

 • væpne
 • Ben
 • hender
 • føtter

Kjemoterapi kan også forlate smertefulle plager rundt munnen.

Ubehag og smerte etter kreftoperasjon kan vedvare før noen uker etter prosedyren.

I motsetning til kreft smerte, som blir verre over tid, bør behandling smerte muligens forbedre terapien en gang avbrutt. Legen din kan finne den beste måten å lindre smerten din når du vet om det er forårsaket av kreft eller kreftbehandlinger.

Kvinner mottar ikke hjelp for kreft smerte

Mange kvinner rapporterer ikke smerte til legen din, selv om den er vanlig med eggstokkreft. En grunn kan være at de er bekymret for at smerte betyr at kreft sprer seg, noe som kanskje ikke er klar til å møte. Eller de kan være bekymret for smertestillende narkotikamisbruk.

Du trenger ikke å leve i smerte. Det er gode alternativer tilgjengelig for å lindre smerte. Legen din kan hjelpe deg med å håndtere ubehag og opprettholde kvaliteten på livet ditt mens du fokuserer på behandling av kreft.

Vurder din smerte

Ofte begynner smertebehandling med en evaluering. Legen din vil stille deg spørsmål som:

 • Hvor beregnet din smerte er?
 • Hvor du føler det?
 • Når du bekrefter det?
 • Det er kontinuerlig eller gå og kommer?
 • Uansett hva som synes å utløse smerten din?

Legen din kan også be deg om å evaluere smerten din om a stige fra 0 (ingen smerte) til 10 (verste smerte). Spørsmål og skala vil hjelpe legen din til å finne den riktige metoden for å lindre smerte for deg.

Administrer eggstokkene kreft smerte

Hovedbehandlingene for eggstokkreft er ment å forlenge livet ditt og forbedre symptomene som smerte. Du kan ha kirurgi, kjemoterapi og muligens stråling for å fjerne eller redusere svulsten så mye som mulig.

Legen kan også utføre kirurgi for å eliminere en blokk i # 8217; tarmene, i urinsystemet eller i nyrene som forårsaker smerte.

Legen din kan også gi deg medisiner for å håndtere kreft smerte. Vil gi deg en analgetisk basert på alvorlighetsgraden av smerten din.

For liten smerte kan en analgetisk fra telleren (OTC) bli foreskrevet som acetaminofen (Tylenol). Eller du kan prøve et ikke-steroidalt antiinflammatorisk legemiddel (fans) som aspirin eller ibuprofen (Motrin, Advil).

Fans lindrer smerte og reduserer kroppen betennelse. Men de kan skade magen eller leveren, og bruk bare beløpet som trengs for kortest mulig tid.

For mer intens smerte, kan det være nødvendig med en fil Oppiece Drugs. L’mer vanlig opioid som brukes til å behandle kreft smerte er morfin. Andre alternativer inkluderer:

Disse stoffene kan også ha bivirkninger, som kan inkludere:

Opioider kan skape avhengighet. Bruk dem veldig nøye og bare under veiledningen til legen din.

Avhengig av hvor smerten din er, en «8217 et annet alternativ er en nervøs blokk. I denne behandlingen injiseres smertemedisin i en nerve eller rom rundt ryggraden for en mer direkte og varig lettelse.

Andre typer narkotika som noen ganger brukes til å avlaste smerte i eggstokkene inkluderer:

Når smerte er veldig alvorlig og narkotika ikke hjelper, kan en lege kutte nerver under intervensjonen for ikke å føle smerte i disse områdene.

Alternative alternativer for å lindre smerte

Legen din kan også foreslå at du prøver ikke-medisinske behandlinger sammen med narkotika for å få lettelse. Disse kan inkludere:

 • Akupunktur. Akupunktur Bruk tynne nåler som hår for å stimulere forskjellige punkter i kroppen. Kan hjelpe med smerte og andre symptomer som tretthet og depresjon forårsaket av kreft og kjemoterapi behandling.
 • Dyp pusting. Sammen med andre avslappeteknikker kan dyp pusting hjelpe deg med å sove og kan også forbedre smerte.
 • Bilder. Denne metoden distraherer deg fra smerte ved å fokusere på en tanke eller en «8217; hyggelig bilde.

Aromaterapi, Massasje E meditasjon De er andre teknikker du kan prøve å slappe av og lindre smerte. Du kan bruke disse teknikkene sammen med foreskrevne smertestillende midler og eggstokkreftbehandling.

Snakker med legen din

For å få den lettelsen du trenger, konsulter en spesialisert lege i kreft smerte ledelse, spesielt eggstokkene kreft smerte.

Vær ærlig og åpen med legen om hvordan du føler. Ikke nøl med å be om narkotika eller andre smerterapier hvis du trenger det.