Eggstokkreft og vektøkning: Hva er forbindelsen?

Grunnleggende forestillinger om eggstokkreft

Eggstokkreft utvikler seg når eggstokkene cellene begynner å reprodusere og vokse uten kontroll. Dette forstyrrer normal cellulær produksjon og forårsaker dannelsen av svulster.

Eggstokkene inneholder tre forskjellige typer celler:

 • epithelialceller, som dekker ovaioenes eksteriør
 • celler som produserer egg
 • celler som produserer hormoner

Hver type celle kan utvikle svulster. Imidlertid danner de fleste eggstokkene i epithelialceller.

Eggstokkreft representerer bare 3% av svulster hos kvinner, ifølge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC). Men L’American Cancer Society (ACS) sier at det er den femte mest dødelige kreften blant kvinner.

Tegn på eggstokkreft

Eggstokkreft mangler ofte klare symptomer i de første fasene. Når symptomene oppstår, kan de enkelt utveksles for andre forhold.

Symptomene på eggstokkreft kan inkludere:

 • Abdominal smerte, hevelse eller hevelse i # 8217; magen og i bassenget
 • et behov for å urinere ofte
 • Føler seg full rask
 • forstoppelse

Symptomene blir verre med veksten av eggstokkene og begynner å okkupere mer plass i # 8217; Abdomen. Tumorer kan trykke mot andre organer og forstyrre normale kroppsfunksjoner.

Hva forårsaker vektøkningen?

Flere faktorer kan øke kvinner med eggstokkekreftvekt.

Tumorer er den viktigste årsaken. Eggstokkene er begravet dypt inn i # 8217; Abdomen. De blir ofte ikke oppdaget før de er relativt store. De kan forårsake litt abdominal ubehag i de tidlige stadiene av eggstokkreft, men kan utveksles for en magesmerter eller en annen ikke-truende tilstand.

Tumorer vokser og kreft sprer, okkuperer mer plass alle’# 8217; livmor hvis ubehandlet. Tumorer kan vokse stort nok før symptomer. Dette skyldes at livmoren er designet for å holde et foster. 2 centimeter Cancer Cell innskudd finnes ofte i # 8217; magen under 3c stadium av eggstokkreft.

Stipingness er A’annen årsak til Weight Gain. Dette kan oppstå når kreftveksten på eggstokkene sprer seg til andre deler av livmoren og # 8217; magen og pressene mot tarmene eller kolon. Dette forstyrrer normal fordøyelse.

Væsken kan akkumulere i # 8217; magen som tumorene vokser inn eller på eggstokkene og kreftcelleinnsatsen sprer seg til nærliggende organer.

Behandling for eggstokkreft

Kontakt legen din dersom en ujevn økning i uforklarlig vekt sammen med magesmerter, fordøyelsessykdommer og urin eller seksuelle lidelser. Behandlingen av eggstokkreft varierer i henhold til faktorer som:

 • Kreft scenen
 • Type svulst
 • Tumor størrelse
 • Hvis du vil ha barn i fremtiden

Den kirurgiske fjerningen av alt eller en del av svulsten etterfulgt av kjemoterapi for å drepe gjenværende tumorceller er den vanligste behandlingen. Fjernelsen av en stor svulst fra kroppen kan forårsake et øyeblikkelig vekttap. L’Vektøkning direkte tilskrives eggstokkreft, reverserer ofte på grunn av bivirkningene av kjemoterapi, som kvalme og tap av appetitt.

Viktigheten av en sunn vekt

Forholdet mellom vekt og eggstokkreft er ennå ikke helt klart. Studier har vært ufullstendige. Men L’ACS oppdaget at fedme øker risikoen for ulike typer kreft, inkludert eggstokkene kreft. Så det er viktig å gjennomføre en aktiv livsstil og holde en sunn vekt.