Eggstokkreft fra tall

Del på PinterestRuth Basagoitia illustrasjoner

Eggstokkreft Det er en type kreft som starter i eggstokkene. Kvinnelige fødte mennesker som vanligvis er født med to eggstokken, en på hver side av livmor. Eggstokkene er små, størrelsen på en mandel, og er ansvarlig for mange reproduktive funksjoner.

Eggstokkreft kan være svært vanskelig å oppdage og diagnostisere, som mange av henne symptomer De ligner de som skyldes problemer mye mindre alvorlige, for eksempel fordøyelsesbesvær og hevelse. Ofte er det ingen tegn eller symptomer på tidlig eggstokkreft og noen tilfeller nei diagnostisert Inntil kreften har spredt alle ALL’Abdomen eller A & # 8217 en annen del av bassenget.

Eggstokkreft som har utviklet seg utover eggstokkene er svært vanskelig å behandle. Når det er sagt, når kreft forblir i eggstokkene, har legene flere sjanser til å lykkes med å behandle den med kirurgi og kjemoterapi.

Lær mer om spesifikasjoner for eggstokkreft.

Typer av eggstokkkarsinom

Det er utenfor Typer 30 av eggstokkreft og klassifiseres i henhold til typen celle de kommer fra. Eggstokkene består av tre hovedtyper av celler:

 • Epithelial tumorer
 • Stromal tumorer
 • Germ cell tumorer

Epithelial tumorer

Epiteliske tumorer kan være godartet eller veldig farlig. Av 90 prosent Eggstokkene er epiteliske svulster. De er dannet på ytre lag av eggstokkene.

Stromal tumorer

Denne typen eggstokkreft begynner i stoffet som inneholder cellene som produserer hormoner. Jeg kalles også stromal tumorer i den seksuelle kabelen. Ifølge Mayo Clinic handler om 7 prosent av eggstokkene er stromali.

Germ cell tumorer

Germcelletumorer er en sjelden form for eggstokkreft som starter i celler som produserer egg. Oppstår vanligvis hos yngre mennesker.

Utbredelse

Del på Pinterest

Ca 21.000 Til folk i USA er diagnostisert med eggstokkreft hvert år og ca 14.000 dør på grunn av det.

Risikoen over et individs liv for å utvikle eggstokkreft handler om 1 i 78. Deres risiko for døende kreft til eggstokkene er ca 1 av 108.

Heldigvis, ifølge American Cancer Society, Diagnosen er redusert sakte de siste 20 årene.

Del på Pinterest

Etniske spesifikasjoner

Diagnosen og døden for eggstokkreft er variert for kvinnelige fødte mennesker, avhengig av rasen og # 8217;. Mellom 1999 og 2014, Hvite mennesker var mer sannsynlig å bli diagnostisert eller døende på grunn av eggstokkreft enn en annen etnisk gruppe.

Del på Pinterest

Svarte personer var den neste gruppen, etterfulgt av Hispanic, American Asians og Stillehavet Islanders og Folk i Indian American Ordine eller Native Dell’Alaska.

Risikofaktorer

Det er mange faktorer som kan øke risikoen for en eggstokkreftperson. Men bare fordi en person kan gjenta disse kategoriene, betyr det ikke at han vil utvikle sykdommen. Nedenfor er risikoen som er kjent for utviklingen av den vanligste typen kreft Dell’epithelial eggstokk:

Alder

Eggstokkreft kan utvikle når som helst av en kvinnelig persons liv, men det er sjelden for de som er mindre enn 40 år gamle. I følge American Cancer Society, Halvparten av alle eggstokkene er funnet i enkeltpersoner i alderen 63 år.

Fedme

Overvektige mennesker, eller de med en kroppsmasseindeks (BMI) på minst 30, har økt risiko for eggstokkreft (og andre typer kreft).

Arvede gener

An Arvelig genetisk mutasjon Det kan være årsaken til en liten prosentandel av eggstokkene. Det har vist seg at generene kjent som Senus Cancer Gene (BRCA1) og brystkreftgen (BRCA2) øker risikoen for kreft betydelig til eggstokkene til en person.

Familie historie

Arvede gener er ikke den eneste måten familien din kan påvirke risikoen for eggstokkreft. Hvis din mor, din søster eller datteren hadde eller har eggstokkene, øker risikoen.

Personalehistorie om brystkreft

Hvis du har blitt diagnostisert med en brystkreft, Du kan også ha økt risiko for å utvikle eggstokkreft.

Hormonet erstatningsterapi

Langsiktig bruk og høye doser av Erstatningsterapi med østrogenhormoner Øk risikoen for kreft til eggstokkene. Risikoen kan være større for folk som bare tar østrogen, uten progesteron, i hvert fall for 5 til 10 år.

Reproduksjon

Personer som blir gravid Og bringer utfallet graviditet før 26 år, er de mindre tilbøyelige til å utvikle eggstokkreft enn folk som aldri har vært gravid. Risikoen blir ytterligere redusert med etterfølgende fremover graviditeter, så vel som med L’amming. Folk som forblir gravid for første gang og fører til en begrep graviditet etter 35 år, er mer sannsynlig å utvikle eggstokkene kreft. En større risiko finnes også i de som aldri har fullført en graviditet.

Fruktbarhetsbehandling

Enkeltpersoner som har gjennomgått noen form for fruktbarhetsbehandling De har økt risiko for eggstokkreft.

Bruk av prevensjon

Folk som brukte Orale prevensjonsmidler faktisk har de en lavere risiko for eggstokkene kreft. Lengre bruk pillene, jo lavere risikoen. Imidlertid, L’bruk av orale prevensjonsmidler er også forbundet med økt risiko for Andre typer kreft, Inkludert bryst og cervikal, blant annet.

Inkludere risikofaktorer, inkludert alder, graviditet og familiehistorie.

Våre initiativer

Forskere har identifisert risikofaktorene ovenfor, men en endelig årsak til eggstokkreft er ikke kjent ennå. En teori er dette eggløsning Frekvensen kan påvirke risikoen for eggstokkreft. Folk som ofte ofte har en lavere risiko enn de som eggløser mer. A’annen teori antyder at mannlige eller androgenhormoner kan forårsake eggstokkreft.

Disse teoriene og andre forblir ikke demonstrert. Imidlertid har forskere identifisert to vanlige temaer i eggstokkreft. Begge er knyttet til en persons gener.

Arvelige genetiske mutasjoner

Personer som har mutasjoner av BRCA1 og BRCA2-genet, har økt risiko for å utvikle eggstokkreft. Andre endrede gener kan også ha innvirkning på risikoen for eggstokkreft i en person.

Genetiske mutasjoner kjøpt

En annen teori er at en persons DNA kan endres i løpet av sitt liv, og disse mutasjonene kan øke risikoen for kreft til eggstokkene. Miljøpåvirkninger, stråling eller eksponering for kjemiske stoffer eller kreftformige stoffer kan forårsake disse mutasjonene.

Imidlertid har forskere ennå ikke identifisert en felles sammenheng mellom disse oppkjøpte genetiske mutasjoner og risikoen for en eggstokkreft.

Symptomer

Mens eggstokkekreft i det opprinnelige stadiet har symptomer, De kan ofte byttes for godartede forhold som forstoppelse eller Dell / # 8217 syndrom; irritabel tarm. Kreft utvikler seg ofte Avansert stadion Før det endelig oppdages og diagnostiseres.

I nesten alle tilfeller kan åpenbare svulster oppdaget tidlig bli behandlet med hell.

Symptomene på eggstokkreft inkluderer:

 • Endringer i tarmvaner, inkludert hyppig forstoppelse
 • Hevelse og abdominal hevelse
 • urinere ofte eller føle behovet for å urinere raskt
 • føler deg raskt når du spiser
 • Uforklarlig vekttap
 • Generelt ubehag i bekkenområdet
 • smerte under samleie
 • mageknip
 • Generell tretthet
 • Endringer i menstruasjonssyklusen

Når disse symptomene er forårsaket av eggstokkreft, er de vanligvis vedvarende og andre enn de som normalt forekommer. Hvis du har disse symptomene mer enn 12 ganger i en måned, bør du snakke med gynekologen din.

Test og diagnose

For å diagnostisere eggstokkreft eller utelukke det som en årsak til symptomene, vil legen utføre en grundig undersøkelse.

Under den fysiske undersøkelsen vil legen spørre deg hva symptomene du har funnet og enhver familiehistorie av sykdommer som kan påvirke din personlige helse. Legene har også en rekke tester som kan bruke til diagnosen, inkludert:

 • Imaging test. Legen kan ta en eller flere bildebehandlingstester. Disse testene inkluderer ultralyd, tc skanninger, magnetisk resonans og kjæledyr skanninger. Hvis legen mistenker at du har en svulst, kan disse testene bidra til å avgjøre hvor svulsten er, hvor stor er kreftfasen.
 • Blodanalyse. Noen eggstokkene slipper et protein kalt CA-125. Blodprøver kan oppdage tilstedeværelsen av dette proteinet.
 • Biopsi. For ytterligere å teste eventuelle mistenkelige poeng eller svulster, kan legen fjerne et eksempel på stoff fra # 8217; magen eller fra bekkenet i det som kalles a biopsi. Tillater legen å verifisere eggstokkreft.

Hvis disse testene bekrefter deres mistanke og du har kreft, kan legen din velge å utføre kirurgi for å fjerne kreftområde.

scene

Etter at en person er diagnostisert med eggstokkene kreft, søker leger å bestemme hvor mye og hva som har spredt seg til en prosess som heter Staging. Det er fire stadier av eggstokkreft og representerer hvor tumorceller er. Noen av de påfølgende faser bestemmes også av størrelsen på svulsten.

For å bestemme scenen av en kreft, vil legen hente flere eksempler av stoff fra eggstokkene, fra bassenget og Abdomenet / Abdomen. Hvis kreft oppdages i en eller alle prøver, kan legen avgjøre i hvilken grad har spredt seg og avansert.

 • Fase 1: eggstokkreft i fase 1 er inneholdt i en eller begge eggstokkene. Det har ikke spredt seg til de nærliggende lymfeknuter.
 • Trinn 2: eggstokkreft i fase 2 er i en eller begge eggstokkene og spredt til andre organer i bekkenet. Disse organene kan omfatte uterus, blære, endetarm eller eggleder.
 • Trinn 3: Eggstokkreft i fase 3 har spredt seg utover eggstokkene og bassenget og i magen, i abdominalbelegget eller i de nærliggende lymfeknuter.
 • Fase 4: Eggstokkreft i stadion 4 Det er terminalstadiet av eggstokkreft. Kreft på dette stadiet har spredt seg over # 8217; Abdomen. Han kunne ha nådd milten, lungene eller leveren.

Behandling

Behandlingsalternativene for eggstokkreft er avhengig av sin stadion og din generelle helse. Vanligvis, hovedtyper av behandling bekymring kirurgi og kjemoterapi.

Kirurgi

Kirurgi er den viktigste behandlingen for eggstokkreft. Fjernelsen av eggstokkene og egglederørene kan behandle de fleste tilfeller av eggstokkreft i begynnelsen. Hvis kreften har spredt seg i bekkenet, kan det også være nødvendig å fjerne livmoren;. Selv de nærliggende lymfeknuter og abdominal stoffet kan kreve fjerning.

Eggstokkreft på et avansert stadium som har spredt seg i # 8217; Abdomen kan be om ytterligere kirurgiske inngrep for kreftformede organer eller vev.

Hvis du har blitt diagnostisert med eggstokkene kreft og forvente å ha barn, kan kirurgi fortsatt være en «8217;. Avhengig av svulsten og formidlingen, må legen kanskje bare fjerne en og nr. 8217; eggstokk.

Kjemoterapi

I noen tilfeller, kjemoterapi er det første behandlingsalternativet. Kjemoterapi er en type farmakologisk terapi som er utformet for å ødelegge de raskt delte kroppscellene, inkludert tumorceller. Kjemoterapi brukes noen ganger i kombinasjon med andre behandlinger, inkludert kirurgi.

Alternative behandlinger for eggstokkreft

Det er flere behandlinger som legen kunne gi deg råd, inkludert hormonbehandling og strålebehandling.

 • Hormonell terapi. Noen typer eggstokkreft er østrogenfølsomme. Legemidlene kan blokkere produksjonen av østrogen eller forhindre at kroppen svarer på deg. Denne behandlingen kan bremse og muligens stoppe kreftveksten.
 • Radioterapi. I radioterapi, X-stråler eller partikkelbjelker sikte og drepe kreftceller i områder hvor kreft har spredt seg. Det brukes ofte i kombinasjon med kirurgi.

Overlevelsesrater

Det kan være nyttig å forstå prognosen din ved hjelp av perspektiv og opplevelsen av andre i lignende situasjoner. I følge American Cancer Society, Legene bruker ofte overlevelsesrater for å diskutere prognosen din.

Den 5-årige overlevelsesraten for alle typer eggstokkreft er 45%.

Folk diagnostisert før 65 år har en høyere overlevelse enn eldre individer. De som har blitt diagnostisert med et eggstokkekarsinom i begynnelsen og nr. 8211; Spesielt eggstokkekarsinom i stadion 1 & # 8211; De har en 5-årig overlevelse på 92%.

Dessverre, bare 15 prosent eggstokkene er diagnostisert i denne første fasen.

Overlevelsesrate er delt i henhold til typen eggstokkreft:

Del på Pinterest