Eggløsningskramper: Signs, årsaker, unnfangelsesforslag og mer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

L’eggløsning forårsaker kramper?

Milde kramper eller smerte kan oppstå i perioden med eggløsning. Denne smerten er kjent fra det medisinske synspunktet som Mittelschmerz. Mittelschmerz er et tysk ord som betyr «8220; medium smerte & # 8221;.

Ikke alle kvinner vil ha smertekramper under eggløsningen. Selv om du regelmessig prøver kramper med eggløsningen, vil du ikke nødvendigvis høre dem hver måned.

Hvordan identifisere eggløsning smerte

Smerten av eggløsningen kan vare hvor som helst fra a Noen få minutter noen få minutter unna, Men det går vanligvis ikke videre i mer enn en eller to dager. Har en tendens til å forekomme like før eggløsning og er vanligvis en liten, kjedelig og smertefull smerte følte på den ene siden av # 8217; underlivet. Smerte kan være akutt og intens i noen kvinner.

Hva forårsaker mid-syklus kramper?

L’eggløsning oppstår når et modent egg frigjøres av en eggstokk follikel. Generelt skjer det omtrent halvparten av menstruasjonssyklusen til en kvinne. Hvis du har en 28-dagers syklus, vil eggløsningen finne sted rundt dagen 14. Den første dagen er den første blødningsdagen.

Den eksakte årsaken til eggløsningssmerter er ikke helt kjent, men kan skyldes ulike faktorer, inkludert:

Andre grunner til mid-syklus kramper

Mid-syklus smerte kan skyldes en underliggende medisinsk tilstand. De fleste av disse betingelsene påvirkes av østrogen kvinnelige hormon som når topp under eggløsning.

Andre forhold som kan forårsake smerte i midtsyklusen inkluderer:

Hva er de andre symptomene på eggløsning?

Selv om Mittelschmerz kan være en god indikasjon på # 8217; Omination av eggløsningen, er ikke det unike tegn på at eggløsningen er nært.

Økt basal kroppstemperatur i ro

En liten økning i basal kroppstemperatur i ro kan være et eggløsningskilt. Dette er temperaturen din som første om morgenen før du går ut av sengen.

Å spore denne svake endringen:

De fleste kvinner vil se en fil Fra 0.4 til 0.8 øker Temperatur rett rundt og eggløsning. Temperaturendringen kan være plutselig eller nå en gradvis topp i løpet av dagene. Sannsynligvis eggulerer innen tre dager etter denne temperaturendringen.

Endringer i cervical mucus

Cervixen din produserer slim som svar på endringer i hormonelle nivåer i kroppen din. Cervixen din er åpningen til livmoren din.

Cervical Mucus endres under menstruasjonssyklusen:

 • Etter menstrual blødning stopper, kan du ikke merke mucus i det hele tatt.
 • Noen dager senere kunne du se en uklar, gulaktig og klebrig drenering på undertøy eller toalettpapir.
 • Med eggløsning nærmer seg eggløsning, vil slim bli klarere, tynnere og fibrøse. Du kan forlenge den mellom to fingre. Formålet med dette slimet er å bidra til å transportere sperma i # 8217; egg for befruktning.

Disse endringene i slim kan være milde, så hvis du bruker denne metoden for å identifisere eggløsningen, anbefaler vi deg å sjekke din cervical mucus hver dag og holde styr på det.

Andre måter å identifisere eggløsningen på

Du kan også kjøpe et kit for prognosen for eggløsningen (OPK) for å hjelpe deg med å identifisere eggløsningen. Disse testene tester nivåene av luteiniserende hormon (LH) i urinen. Umiddelbart før’eggløsning, vil du ha det som er kjent som en topp av lh.

For å bruke en OPK, må du teste urinen hver dag i perioden på # 8217; eggløsning. Noen tester er utstyrt med en lettlest digital skjerm, selv om de er dyrere.

Andre mer praktiske kits jobber på samme måte som en graviditetstest. Etter nedsenking av stripen i # 8217; urin, vil du adressere kontrolllinjen med linjen som måler LH. Når LH-linjen samsvarer eller er mørkere enn LH-linjen, er dette et tegn på LH-toppen.

Forslag til unnfangelse

Hvis du prøver å bli gravid, vet du når Ovuli er nøkkelen til å maksimere dine unnfangelser. Andre måter å øke dine oppfatningsalternativer inkluderer:

 • Ha sex regelmessig. Tips på alternative dager for å øke sjansene dine.
 • Kjenn ditt fruktbare vindu. Spermien kan leve i den kvinnelige reproduktive kanalen for omtrent fra tre til fem dager, Mens egget bare kan overleve opptil 24 timer etter utgivelsen. Kjønn to dager før eller # 8217; eggløsning kan øke sjansene for graviditet.
 • Invester i en OPK, spesielt hvis du ikke har en vanlig menstruasjonssyklus. En uregelmessig syklus kan gjøre det vanskelig å forutsi eggløsningen.
 • Glem stemmene. Bruk en seksuell stilling på # 8217; andre og hold beina hevet etter forholdet IKKE Øk dine muligheter å unnfange. Spermien når den kvinnelige reproduktive kanalen om noen få minutter, enten du er på ryggen eller i vertikal stilling.
 • Få og bli sunn. En av de store fruktbarhetspåtrantene er god generell helse.
 • Slutt å røyke. Sigarettrøyk kan skade eggets kvalitet. Snakk med en lege hvis du har problemer med å slutte. Det kan også være nyttig å engasjere en venn eller et familiemedlem som hjelper deg med å bli kvitt deg fra # 8217;.
 • Nå en sunn vekt. Å være overvektig og undervektig kan forårsake hormonelle problemer som påvirker eggløsning.
 • Lag en sjekk med en gynekolog. Dette kan hjelpe deg med å oppdage noen seksuelt overførbare ikke-diagnostiserte infeksjoner eller reproduktive problemer som endometriose, som kan påvirke fruktbarheten. Legen din kan også gi deg klinisk gyldige måter å øke sjansene for unnfangelsen.

L & # 8217;

Å ha kramper midt i syklusen kan være et tegn på eggløsning. Denne smerten bør ikke vare mer enn to dager, og sannsynligvis vil ikke trenge noen behandling.

Snakk med en lege hvis smerten er alvorlig eller er ledsaget av sterke blødninger, feber eller kvalme.

Du bør også snakke med en lege hvis du ikke har klart å bli gravid etter et år med forsøk hvis du er under 35 eller etter seks måneders forsøk hvis du er 35 år eller mer. Legen kunne lede deg til en fruktbarhetsspesialist.