Effekter av ungdomsgraviditet: Mental helse

Intro

C’De var nesten 250.000 barn født i 2014 av Teenage Mothers, Ifølge US Health and Health Department of United States. Av 77 prosent av disse graviditetene var ikke programmert. En tenåringsgraviditet kan forandre løpet av en ung mors liv. Sett det på et sted hvor det er ansvarlig, ikke bare av seg selv, men også et annet menneske.

Ta med et barn til fanget mitt og bli en mor, skaper ikke bare fysiske endringer. Selv kvinner lider mentale endringer. Unge mødre står overfor ytterligere stress fra:

 • søvnløse netter
 • Organiser barnas omsorg
 • Ta avtaler fra legen din
 • prøver å fullføre videregående skole

Selv om ikke alle tenåringsmødre er sterkt påvirket av mentale og fysiske endringer, er mange. Hvis psykiske helseendringer oppstår etter fødselen, er det viktig å kontakte andre og se etter profesjonell hjelp.

Forskning på ungdomsgraviditet

Et forskningsstudio publisert i magasinet Pediatrics Han studerte mer enn 6.000 kanadiske kvinner, alderen tenåringer og voksne. Forskerne fant at jenter i alderen 15 og 19 led av postpartum depresjon med en dobbel hastighet sammenlignet med kvinner på 25 år og mer.

En annen studere rapporterte at tenåringsmødre står overfor betydelige stressnivåer som derfor kan føre til større psykiske helseproblemer. I tillegg til høyere priser på postpartum depresjon, har tenåringsmødre høyere priser enn depresjon.

De har også høyere satser av selvmidder enn sine jevnaldrende som ikke er mødre. Teenage Mødre er mer sannsynlig å lide av posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD) sammenlignet med andre tenåringer. Dette kan skyldes det faktum at tenåringsmødre er mer sannsynlig å gjennomgå mental og / eller fysisk overgrep.

Mental helseforhold i tenåringsmødre

Teenage Mødre må kanskje møte en rekke psykiske helseforhold knyttet til fødsel og alle «8217; å være en neomamma. Eksempler på disse forholdene inkluderer:

Ytterligere symptomer på postpartum depresjon inkluderer:

 • Vanskelighetsgrad å binde med barnet ditt
 • overveldende tretthet
 • føler seg unødvendig
 • angst
 • panikk anfall
 • tenker på å skade deg selv eller barnet ditt
 • Vanskelighetsgrad å nyte aktivitetene du gjorde en gang

Hvis disse effektene oppstår etter fødsel, er hjelp tilgjengelig. Det er viktig å vite at du ikke er alene. Husk at mange kvinner lider av postpartum depresjon.

Risikofaktorer for psykiske helseproblemer

Ungdomsmødre er mer sannsynlig å skrive inn demografiske kategorier som risikerer psykisk sykdom Høyre. Disse risikofaktorene inkluderer:

 • Å ha foreldre med lav utdanningsnivå
 • En historie om mindre misbruk
 • Begrensede sosiale nettverk
 • Bor i kaotisk og ustabile innenlandske miljøer
 • Lever i lavinntektssamfunn

I tillegg til disse faktorene er ungdommelige mødre mer sannsynlig å eksperimentere med betydelige stressnivåer som kan øke risikoen for psykiske lidelser.

Men noen faktorer kan redusere sannsynligheten for at en tenåringsmor har psykiatriske problemer. Hvis en tenåringsmor har en støtterapport med barnets mor og / eller far, blir risikoen hennes redusert.

Andre faktorer

Selv om ungdomsgraviditet kan ha en betydelig effekt på psykisk helse hos en ung mor, påvirker også andre aspekter av livet hennes. Det er viktig å vurdere disse faktorene:

finansiere

Ifølge en studie publisert i American Journal of Epidemiology, Teenageforeldre fullfører ofte ikke de høyeste utdanningsnivåene. Har ofte mer begrensede økonomiske muligheter enn eldre foreldre.

Rundt halv Teenage Mødre mottok videregående diplom innen 22 år. Alene 10 prosent Teenage mødre fullfører generelt en grad på to eller fire år. Selv om det er sikkert unntak, er ferdigstillelsen av videregående skole og L’høyere utdanning er vanligvis knyttet til større evne til å tjene mer inntekt i løpet av livet.

Fysisk helse

Ifølge en studie publisert i Journal på helsen til mors barnet, Teenage Mødre hadde dårligere fysisk helse for alle kategoriene av kvinner studert, inkludert kvinner som hadde ubeskyttede seksuelle relasjoner. Teenage Mødre kan forsømme sin fysiske helse mens de tar vare på sine barn. De kan også ikke ha tilgang eller ikke kjenner sunn mat og mat. De er også mer sannsynlig å være overvektige.

Sekund Nasjonale institutter av helse, C’er en større risiko for følgende i ungdomsgraviditet:

 • preeklampsi
 • anemi
 • kontrakt seksuelt overførbare sykdommer (seksuelt overførbare sykdommer)
 • for tidlig fødsel
 • gi lav vekt

Innvirkning på barnet

Sekund Helseavdeling og menneskelige tjenester, Barn født av tenåringsforeldre står overfor flere utfordringer for livet. Disse utfordringene inkluderer å skaffe mindre utdanning og verste atferdsmessige resultater og fysisk helse.

Sekund Ungdom.gov, Andre effekter på en sønn av en tenåringsmor inkluderer:

 • Større risiko for mindre vekt ved fødsel og spedbarnsdødelighet
 • Mindre forberedt på å komme inn i barnehagen
 • Gjør mer avhengighet av # 8217; helsetjenester finansiert med offentlige midler
 • de er mer sannsynlig å bli fengslet i ungdomsårene
 • De er mer sannsynlig å forlate videregående skole
 • de er mer sannsynlig å være arbeidsledige eller underbeskattede av unge mennesker

Disse effektene kan skape en evig sak for tenåringsmødre, deres barn og barn av sine barn.

Fremtiden

Ungdoms fødsel må ikke bety at en ung kvinne ikke har noen suksess i livet. Men det er viktig at de vurderer hva andre unge mødre har behandlet i forhold til generell helse, den finansielle stabiliteten og barnets helse.

Unge mødre bør snakke med en skolekonsulent eller en sosialarbeider på tjenester som kan hjelpe deg med å fullføre skolen og leve et sunnere liv.

Forslag til tenåringsmødre

Leter du etter støtte fra andre, kan virkelig forbedre den psykiske helsen til en tenåringsmor. Dette inkluderer støtte av:

Mange samfunnssentre tilbyr også spesifikke tjenester for tenåringsforeldre, inkludert omsorg i løpet av skoletiden.

Det er viktig at tenåringsmødre prøver prenatal omsorg samt anbefalt, vanligvis i første kvartal. Denne støtten til helsen din og barnet ditt fremmer bedre resultater, både under graviditet og etterpå.

Tenåringer Mødre er mer sannsynlig å ha psykisk helse og positive økonomiske resultater når de ender med videregående skole. Mange videregående skoler tilbyr programmer eller tar avtaler med en tenåringsmor for å hjelpe henne med å fullføre dine studier. Selv om du er ferdig med skolen, kan det være en ekstra stressfaktor, er det viktig for fremtiden for en tenåringsmor og hennes barn.

Kommende trinn

Tenåringer som gir fødsel til å drive større risiko for psykiske helseproblemer i forhold til eldre mødre. Men vær oppmerksom på risikoen og vet hvor du skal finne hjelp, kan lindre stress og trykk.

Å være en neomamma er ikke lett, uansett din alder. Når du er en tenåringsmor, ta vare på deg selv mens du også tar vare på babyen din, er spesielt viktig.

Del på Pinterest