Effektene av et lavt nivå av blodsukker på kroppen din

Hver celle i kroppen din trenger energi til jobb. Den viktigste energikilden kunne overraske: det er sukker, også kjent som glukose. Blodsukker er viktig for den riktige funksjonen av hjernen, hjertet og # 8217; fordøyelsessystemet. Det bidrar også til å holde huden og lyden.

Når blodsukkernivået faller under’normal rekkevidde, snakker vi om hypoglykemi. Det er mange identifiserbare symptomer på lavt blodsukker, men den eneste måten å vite om du har lavt blodsukkernivå, er å gjøre en blodsukkertest.

Mer informasjon om symptomene på et lavt nivå av blodsukker og langsiktige effekter på kroppen.

Del på Pinterest

De Vanligste grunner For det lave nivået av blodsukker er noen stoffer som brukes til å behandle diabetes, som insulin.

I type 1 diabetes, kan bukspyttkjertelen ikke lenger produsere insulin. I type 2 diabetes produserer bukspyttkjertelen ikke nok insulin, eller kroppen din kan ikke bruke den riktig. For mye insulin eller medisiner for oral diabetes kan senke blodsukkernivået, og bringe til hypoglykemi.

Imidlertid, i motsetning til popular tro, er det lave nivået av blodsukker ikke eksklusivt for diabetes, selv om det er sjeldent. Det kan også skje hvis kroppen din produserer mer insulin enn det burde.

A’annen mulig årsak til lavt blodsukkernivå er overdreven forbruk av alkohol, spesielt i lange perioder. Dette kan forstyrre leverkapasiteten til å lage lagring av glukose og deretter slippe den inn i blodet når du trenger det.

Andre årsaker inkluderer:

  • nyresykdommer
  • hepatitt
  • Hepatiske sykdommer
  • nervøs anoreksi
  • bukspyttkjertel svulst
  • Forstyrrelser i binyrene
  • Sepsis (vanligvis fra svært alvorlige infeksjoner)

Når blodsukkernivået er for lave, blir cellene dine sultne etter energi. Alle’Start kan du legge merke til mindre symptomer, for eksempel sult og hodepine. Men hvis ikke øker blodsukkernivået i tide, kan du være i fare for alvorlige komplikasjoner.

For å hindre blodsukkernivået øker for mye, kalt hyperglykemi, er riktig mengde insulin påkrevd. Med insulin utilstrekkelig, øker blodsukkernivået. D’Andre del, for mye insulin kan raskt redusere sukkernivået i blodet.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan et lavt blodsukkernivå påvirker kroppssystemene dine.

Fordøyelsessystem, endokrine og sirkulasjonssystemer

Etter å ha spist, bryter ditt fordøyelsessystem opp karbohydrater og gjør dem til glukose. I hovedsak er glukose drivstoffkilden til kroppen din.

Når sukkernivåene øker, frigjør bukspyttkjertelen et hormon som kalles insulin, som hjelper glukose til å bli absorbert og brukt av cellene i hele kroppen. Hvis du har insulinavhengig diabetes, må du ta retten til insulin for å fullføre jobben.

Overflødig glukose går til leveren som skal bevares.

Når du tilbringer noen timer uten å spise, reduseres blodsukkernivået. Hvis du har en sunn bukspyttkjertel, slipper du et hormon som kalles glukagon for å kompensere for fravær av mat. Dette hormonet forteller leveren til å utdype lagrede sukkerarter og frigjøre dem i blodet.

Hvis alt fungerer som det burde, bør blodsukkernivået forbli i det normale området opp til neste måltid.

Utilstrekkelig blodsukkernivå kan forårsake akselerert hjerterytme og hjertebanken. Men selv om du har diabetes, kan du imidlertid ikke alltid ha åpenbare hypoglykemi symptomer. Dette er en potensielt farlig tilstand som kalles bevisstløshet på’hypoglykemi. Det skjer når et lavt nivå av blodsukker oppstår så ofte som endrer kroppens svar på det.

Normalt induserer et lavt blodsukkernivå kroppen din for å frigjøre stresshormoner, som adrenalin. L’adrenalin er ansvarlig for de første premonitory tegn, som sult og tremor.

Når blodsukkernivået er for hyppig, kan kroppen din slutte å frigjøre stresshormoner, kalt autonome insuffisiens forbundet med hypoglykemi eller haaf. Derfor er det så viktig å ofte kontrollere blodsukkernivået.

Ofte kan et lavt nivå av blodsukkeret rapportere enorm sult. Men noen ganger kan et lavt nivå av blodsukker få deg til å miste interesse for et måltid, selv om du er sulten.

Sentralnervesystemet

Lavt blodsukkernivåer kan også forårsake en rekke problemer med sentralnervesystemet. De første symptomene inkluderer svakhet, svimmelhet og svimmelhet. Hodepine kan oppstå på grunn av mangel på glukose, spesielt hvis du har diabetes.

Du kan også føle tegn på stress, for eksempel nervøsitet, angst og irritabilitet. Når blodsukkernivået reduseres om natten, kan du ha mareritt, gråte under søvn eller andre søvnforstyrrelser.

Mangel på koordinering, rystende, fuktig hud og svette kan forekomme med lavt blodsukkernivå. Tingling eller nummenhet i munnen er andre effekter som kan utvikle seg. Også, du kan oppleve sløret syn, hodepine og forvirring. Selv daglige aktiviteter og koordinering er vanskelig å vise.

Et nivå av alvorlig og ubehandlet blodsukker kan være veldig farlig. Kan forårsake kramper, tap av bevissthet eller død.