Effekten av lupus på kroppen

Lupus er en type autoimmun sykdom. Dette betyr at forårsaker immunsystemet i kroppen din angriper vev og sunne organer i stedet for å angripe bare fremmedlegemer som kan skade kroppen din. Sykdommen kan forårsake diffus skade på kroppsområder, inkludert ledd, lær, hjerte, blodårer, hjerne, nyrer, bein og lunger.

Del på Pinterest

Det finnes forskjellige typer lupus, hver med litt forskjellige utløsere og symptomer. Forskere vet ikke nøyaktig hva som forårsaker lupus, men vi vet at genetikk spiller en rolle, og det er mye mer vanlig hos kvinner.

Tegumentary System

De fleste med lupus eksperimenterer en slags hudproblem i løpet av sykdommen. Involvering og symptomer på huden kan variere avhengig av hvilken type lupus du har og hvor mye lupus er aktiv.

En av lupus avslørende tegn er utviklingen av en’utslett på ansiktet. Rødheten dekker nesen og kinnene og ser ut som å ha en sommerfuglform. L’utslett kalles vanligvis sommerfuglutslett og vises vanligvis på ansiktet, men det kan også manifestere seg på armer, ben eller andre steder på kroppen.

Lupus gjør også huden din mer følsom for solen eller kunstig ultrafiolett lys. L’ubeskyttet soleksponering kan forårsake ringformede tegn som kan bli røde og skumle. Disse kan danne seg på hodebunnen og ansiktet eller på andre områder utsatt for solen, som nakke eller armer.

Ulcers eller plager kan danne seg i munnen på kinnet eller på tannkjøttet. De kan også danne på nesen, på hodebunnen eller vaginalt stoffet. Disse sårene kan ikke skade i det hele tatt eller kunne føle seg som et sår. De er tegn på betennelse i sykdommen og kan være ubehagelig.

Sjogren syndrom er vanlig hos personer med autoimmune sykdommer, som lupus. Gjør munnen din veldig tørr. Du kan ha problemer med å snakke eller svelge, eller ha kløe, brenne øynene mine.

Munnens tørrhet kan også øke risikoen for karies, fordi spytt bidrar til å beskytte tennene fra bakterier. Hulrommene oppstår på gingivalkanten og kan sterkt foreslå diagnosen Sjogren.

Noen mennesker med lupus kan manifestere alopecia eller hårtap. Lupus kan gjøre tørt eller mer skjøre hår. Håret kan bryte eller falle, spesielt foran pannen. Håret kan vokse tilbake, eller du kan ha permanente skallede poeng.

Endokrine system

Bukspyttkjertelen er en kjertel bak magen som styrer enzymer av fordøyelse og hormoner som regulerer måten kroppen din behandler sukker. Hvis det ikke fungerer som det skal, er du i fare for infeksjoner, fordøyelsesproblemer og diabetes.

Lupus kan forårsake bukspyttkjertelen å inflame, kalt pankreatitt, betent blodkar eller narkotika, for eksempel steroider eller immunosuppressorer som brukes til å behandle sykdom.

Sirkulasjonssystemet

Lupus kan påvirke hjerte og blodårer. Personer med systemisk erythematosus lupus (Les) har større risiko for å utvikle hjertesykdom. Faktisk er hjertesykdommer en av de vanligste dødsårsakene hos mennesker med lupus.

Du må ta ekstra forholdsregler, hvordan du følger et antiinflammatorisk kosthold og forblir fysisk aktiv for å opprettholde blodtrykk og sunne kolesterolnivåer.

Lupus forårsaker også arterien betennelse. L’Betennelse kan forårsake blodårer som bryter og bløder alle i stoffet der de er funnet. Når dette skjer med mindre fartøy, som i huden, kan enkelt symptomet være en misfarging av huden. I andre vev, som hjernen eller hjertet, kan et blødende fartøy bli en alvorlig risiko og være potensielt dødelig. L’Betennelse kan også føre til infeksjoner.

Selv om mindre vanlig, # 8217; anemi kan også skyldes lupus. Det skjer når kroppen har mindre røde blodlegemer. For personer med lupus, kan dette skyldes betennelse, blødning eller immunsystem som angriper dem.

Nervesystemet

Minneproblemer eller vanskeligheter med å tenke, ofte kalt & # 8220; Brain Fog & # 8221; kan oppstå når noen har lupus i noen år. L’betennelse eller mangel på oksygen til deler av hjernen forårsaker problemer med kognitiv funksjon. Du kan også oppleve endringer i atferd, hallusinasjoner eller vanskeligheter med å uttrykke dine tanker.

En kronisk smerteforstyrrelse, fibromyalgi, kan forekomme i forbindelse med lupus og andre autoimmune lidelser. Fibromyalgi forårsaker kronisk smerte, ømhet, tretthet, irritabel tarm og søvnforstyrrelser. Det kan være ansvarlig for smerten som prøves av folk med lupus. Det antas å være forårsaket av endringer i stiene som fører til hjernen og ryggmargen, eller til sensorene for smerte ALLE’hjernens interiør.

Hodepine som ligner hodepine, ofte kalt hodepine fra lupus, kan skyldes blodårene betent rundt hjernen.

Immunforsvar

Ditt immunsystem er designet for å beskytte kroppen mot skader. Et sunt immunsystem angriper fremmede stoffer, som bakterier, virus og infeksjoner som gjør deg syk.

Lupus, som andre autoimmune sykdommer, kommer fra feil i immunsystemet og fra # 8217; angrep av sunne kroppsvev. Disse kroppens sunne kroppsangrep kan forårsake permanent skade over tid.

L’betennelse som oppstår i enkelte områder er resultatet av hvite blodlegemer som angriper et stoff. Når hvite blodlegemer angriper en fremmedlegeme, forsvinner betennelsen når inntrengeren har gått. Hvis de ser sunne vev som en trussel, vil betennelsen fortsette mens de fortsetter å angripe. L’Betennelse i seg selv kan forårsake smerte og langsiktige arr som forårsaker permanent skade.

Fordøyelsessystemet

Ditt fordøyelsessystemet beveger mat gjennom kroppen, absorberer næringsstoffer og eliminerer avfall. Denne prosessen starter fra munnen og krysser tarmen. Lupus og noen stoffer som brukes til å håndtere symptomer, kan forårsake bivirkninger i fordøyelsessystemet.

L’betennelse i # 8217; esophagus forårsaket av lupus kan utløse mageforbrenning.

Problemer med fordøyelsessystemet, som kvalme, oppkast, diaré og forstoppelse, er ofte symptomer på narkotika som brukes til å behandle lupus. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), ansatt for å behandle smerte hos mennesker med lupus og andre kroniske forhold, kan også øke risikoen for blødningssår i magesekken.

Leveren din hjelper fordøyelsen og fjerner alkohol og andre blodstoffer. L’Betennelse i leveren kan forhindre at de er riktige funksjon, noe som forårsaker blodpropper i fartøyene som bringer blod til leveren og forårsaker en leverforstørrelse.

Skjelettsystemet

Lupus kan også indusere immunsystemet for å angripe leddene, forårsaker smerte og leddgikt. Når leddene er betent, forårsaker det smerte og langsiktig skade. L’Lupus artritt kan av og til treffe de store leddene, som knær og til og med, men mer påvirket mindre leddene, som i hender og håndledd.

Noen stoffer som brukes til å behandle lupus, kan forårsake bein tap eller osteoporose. Dette gjør deg sårbar for brudd og benbrudd.

Luftveiene

Å ha lupus eksponerer deg til en større risiko for å utvikle infeksjoner og kontrakt lungebetennelse.

L’Betennelse og L’Akkumulering av væsker i eller rundt lungene kan skape en rekke forskjellige komplikasjoner for personer med lupus. Det kan også forårsake brystsmerter når du tar et dypt pust.

Reproduktivt system

Lupus påvirker ikke dine reproduktive organer direkte, men sykdommen kan forårsake komplikasjoner under graviditet. En graviditet med lupus vurderes med høy risiko og krever hyppigere medisinske undersøkelser for overvåking. Risiko inkluderer:

  • spontanabort
  • For tidlig levering
  • preeklampsi

Det er også mulig at en baby født med neonatal lupus syndrom, en tilstand som slår hjerterytmen og forårsaker et hudutslett.

Imidlertid gir en kvinne med lupus oftere et sunt barn. Det kan bare ha ekstra forsiktighet fra legen din under graviditeten.

Urin apparater

Nyrene dine er ekstremt viktige for å opprettholde god helse. Hjelp å fjerne avfall fra blodet, juster volumet og blodtrykket og filtrer avfallet gjennom urinen;.

Nyresproblemer er vanlige hos mennesker med lupus, ofte forårsaket av en langsiktig betennelse i nyrene i nyrene. Symptomer på nyresykdom inkluderer:

  • Blod i urinen
  • hevelse i # 8217; Abdomen
  • Ben eller ankel hevelse
  • Kvalme og oppkast

Ta bort

Selv om lupus har evnen til å forårsake symptomer i hele kroppen, betyr det ikke at du vil oppleve alle disse symptomene.

Dine individuelle symptomer og deres tyngdekraft vil avhenge av hvilken type lupus du har og andre faktorer. Disse inkluderer din genetikk og hvor lenge har du hatt sykdommen. Hvis lupuset ditt er godt kontrollert, kan du ha svært små symptomer.