Effekten av lungebetennelse på kroppen

Lungebetennelse er en infeksjon i en eller begge lungene. Bakterier og virus er de vanligste årsakene til lungebetennelse. Sopp kan også indusere lungebetennelse. L’infeksjon forårsaker betennelse i poser d’lungluft. Dette oversetter til en opphopning av væske som gjør det vanskelig å puste. Lungebetennelse kan være en medisinsk nødsituasjon, spesielt blant høyrisikogrupper som folk over 65 og barn i alderen 5 eller mindre.

Del på Pinterest

Lungebetennelse treffer vanligvis lungene, men komplikasjoner kan føre til problemer selv i andre områder av kroppen. Disse kan være veldig alvorlige og til og med dødelige. Din risiko, behandling og tid for utvinning avhenger av hva som forårsaket infeksjonen, din alder og eventuelle ekstra helseproblemer du har hatt før de kontraherende lungebetennelse.

Luftveiene

En bakterie eller et virus kommer inn i kroppen gjennom luftveiene. Når infeksjonen kommer inn i lungene, gjør betennelsen lommene D’samtaler. Dette kan føre til pusteproblemer, hoste og hoste med gul eller brun slim.

Pusten kan virke vanskeligere eller overfladisk. Du kan prøve brystsmerter når du tar et dypere pust.

L’Akkumulering av væske inne og rundt lungene fører til ytterligere komplikasjoner. Væsken samler seg i A’område kalles Abess. Hvis abscessen ikke forsvinner med antibiotikabehandling, kan det være nødvendig å fjerne det kirurgisk. Væsken som danner mellom lungedekselet og den indre fôr av thoraxveggen kalles pleural pouring. En pleural infisert betaling må bli drenert. Et thoraxrør brukes vanligvis til å gjøre det.

Hvis L’infeksjon og # 8217; Akkumulering av væsker blir ganske alvorlige, kan de forhindre at lungene utfører sitt arbeid.

Når lungene ikke er i stand til å legge til oksygen i blodet og fjerne karbondioksidet til de riktige nivåene, kan respiratorisk svikt oppstå. Tegnene på respiratorisk feil inkluderer:

  • Rask åndedrag
  • føl deg som om du ikke kunne puste nok luft
  • forvirring
  • Føle seg trøtt
  • Lepper eller negler som blir blåaktige farger

Kontakt lege umiddelbart hvis du lider av respiratorisk svikt. Det kan behandles med oksygenbehandling eller ved hjelp av en vifte, som er en maskin som støtter pusten.

Sirkulasjonssystemet

Et av de første tegn på lungebetennelse forårsaket av bakterier er et akselerert hjerterytme. Dette kan kobles til en høy feber.

A’lungebetennelse infeksjon kan spre seg fra lungene til blodet. Dette er en alvorlig komplikasjon. Det kan nå andre viktige organer og forårsake skade på organer eller til og med døden. Spredningen av bakterier gjennom blodet kalles bakteremi. Dets potensielt dødelige resultat kalles septisk sjokk.

Septisk sjokk kan forårsake et svært lavt blodtrykk og en blodstrøm redusert til kroppens hovedlegemer. Når organene ikke mottar nok blod og oksygen, blir de skadet og til slutt slår av (insuffisiens D’organ). Lungene er ansvarlige for Dell’tilsette oksygen til blodet og fjerning av overskytende karbondioksid. Hvis du ikke klarer å gjøre det, kan hovedorganene dine få for mye karbondioksid og ikke nok oksygen. Hvis ikke behandlet, vil dette også føre til organer og konkurs.

Det er også noen tester som du har lungebetennelse utsetter noen med større risiko for å ha et hjerteinfarkt. Denne risikoen varer under gjenoppretting og kan forbli bedre enn normale år etter infeksjonen.

Immunforsvar

Kroppens immunsystem bidrar til å bekjempe skadelige bakterier og virus. En person med et normalt og sunt immunsystem er generelt i stand til å komme seg fra lungebetennelse etter behandling med antibiotika og hvile.

Folk som har et immunsystem svekket på grunn av en annen tilstand, som for eksempel HIV eller kreft som behandles med kjemoterapi, har større risiko for å utvikle lungebetennelse og komplikasjoner.

Muskel system

Mens kroppen prøver å bekjempe en infeksjon på 8217, kan også forekomme svakhet eller muskelsessår. Dette er mer vanlig med lungebetennelse forårsaket av et virus.

Hvis lungebetennelse induserer feber, kan kulderystelser være feber symptom. Kuldsene oppstår når musklene utvider og kontrakt.

Urin apparater

Hvis ikke behandlet, kan en «8217 urinveisinfeksjon spre seg og føre til lungebetennelse. Dette er imidlertid ikke så vanlig.

L’Infeksjon kan også transporteres av lungene gjennom blodstrømmen og urinveiene.

I urin kan du også finne to typer bakterier som forårsaker lungebetennelse, streptokokker pneumoniae og legionella pneumophila. Legene kan bruke en urintest for å bekrefte lungebetennelse og bestemme behandlingsalternativer.

Fordøyelsessystemet

I noen tilfeller, som lungebetennelse forårsaket av viruset Dell’influensa, kvalme og oppkast er vanlige bivirkninger.

For de fleste er lungebetennelse behandlet. Det er også forebygges. Ytterligere informasjon om lungebetennelse behandlinger og hvordan du beskytter deg mot infeksjonene som forårsaker det.