Effekten av kroppen; slag på kroppen

Et slag oppstår når blodet som bærer oksygen ikke klarer å nå en del av hjernen. Hjerneceller er skadet og kan dø hvis de er igjen uten oksygen selv i noen minutter. Et slag krever umiddelbar medisinsk behandling, det er potensielt dødelig og kan slå forskjellige deler av kroppen selv etter at hendelsen er ferdig.

Del på Pinterest

Den beste sjansen for å redusere skade forårsaket av et slag er å få medisinsk behandling så raskt som mulig. Langsiktig symptomer og gjenopprettingstid vil avhenge av hvilke områder av hjernen som har blitt påvirket.

Luftveiene

Skader alle’hjerneområdet som styrer å spise og svelge, kan forårsake problemer med disse funksjonene. Dette kalles dysfagi. Det er et vanlig symptom etter et slag, men forbedrer ofte med tiden.

Hvis musklene i halsen, tungen eller munnen ikke klarer å lede mat langs spiserøret, kan mat og væsker komme inn i luftveiene og bosette seg i lungene. Dette kan forårsake alvorlige komplikasjoner, for eksempel infeksjoner og lungebetennelse.

Et slag som oppstår i hjernens koffert, hvor kroppens vitale funksjoner, som å puste, hjerteslag og kroppstemperatur, styres, kan også forårsake åndedrettsproblemer. Denne typen slag er mer sannsynlig å forårsake koma eller død.

Nervesystemet

Nervesystemet består av hjernen, ryggmargen og et nettverk av nerver i hele kroppen. Dette systemet sender frem og tilbake signaler fra kroppen til hjernen. Når hjernen er skadet, mottar den ikke riktig disse meldingene riktig.

Du kan prøve smerte mer enn normalt eller når du spiller vanlige aktiviteter som ikke var smertefulle før’Stroke. Denne endringen i oppfatningen skyldes at hjernen kanskje ikke forstår følelsene, som for eksempel varme eller kulde, i den måten han var vant til.

Endringer i visningen kan oppstå hvis de deler av hjernen som kommuniserer med øynene, er skadet. Disse problemene kan inkludere tap av syn, tap på den ene siden eller deler av synsfeltet og øyebevegelsesproblemer. Det kan også være behandlingsproblemer, noe som betyr at hjernen ikke mottar riktig informasjon fra øynene.

Fotdråpe er en vanlig type svakhet eller lammelse som gjør det vanskelig å heve fotens forside. Kan få deg til å dra fingrene langs bakken mens du går eller bøyer seg til kneet for å løfte foten din høyere for å hindre deg i å dra. Problemet er vanligvis forårsaket av skade på nerver og kan forbedre med rehabilitering. En verge kan også være nyttig.

C’er en viss overlapping mellom hjerneområdene og deres funksjon.

Skader på forsiden av hjernen kan forårsake endringer i # 8217; intelligens, bevegelse, logikk, i egenskapene til personlighet og i tankemodeller. Hvis dette området er interessert i et slag, kan det også gjøre planlegging vanskelig.

Skader på høyre side av hjernen kan forårsake tap av oppmerksomhetskapasitet, konsentrasjon og minneproblemer og vanskeligheter med å gjenkjenne ansikter eller gjenstander, selv om de er kjent. Det kan også forårsake endringer i atferd, som impulsivitet, utilstrekkelighet og depresjon.

Skader på venstre side av hjernen kan forårsake problemer med å snakke og forstå språk, minneproblemer, vanskeligheter med å begrunne, organisere, tenke matematisk / analytisk og endringer i atferd.

Etter et slag har du også større risiko for å ha et angrep. Dette avhenger ofte av størrelsen på # 8217; slag, fra stillingen og dens alvorlighetsgrad. En studie viste at 1 av 10 personer kan utvikle seg Kramper etter et slag.

Sirkulasjonssystemet

Et slag er ofte forårsaket av eksisterende problemer, interiør i sirkulasjonssystemet som akkumuleres over tid. Disse skyldes ofte komplikasjoner knyttet til høyt kolesterol, hypertensjon, røyk og diabetes. Et slag kan skyldes blødning, kjent som hemorragisk slag, eller fra blodet blokkert kalt iskemisk slag. En blodpropp forårsaker generelt en blodstrømblokk. Dette er den mer vanlig, forårsaker nesten 90 prosent av alt slag.

Hvis du hadde et slag, er du med størst risiko for å ha et andre slag eller hjerteinfarkt. For å hindre et annet slag, vil legen gi råd til endringer i livsstilen, som å spise sunt og være mer aktivt fysisk aktivt. De kan også foreskrive narkotika.

Legen vil også gi deg råd til å betjene eventuelle helseproblemer pågår som høyt kolesterol, hypertensjon eller diabetes. Hvis du røyker, vil du bli oppfordret til å stoppe.

Muskel system

Avhengig av hvilket område av hjernen som er skadet, kan et slag påvirke en rekke forskjellige muskelgrupper. Disse endringene kan variere fra større til mindreårige og krever vanligvis rehabilitering for å forbedre.

Et slag påvirker normalt en hjerne side. Venstre side av hjernen styrer høyre side av kroppen og høyre side av hjernen styrer venstre side av kroppen. Hvis det er mange skader på venstre side av hjernen, kan du oppleve lammelse på høyre side av kroppen.

Når meldinger ikke kan reise riktig fra hjernen til kroppens muskler, kan dette føre til lammelse og muskel svakhet. De svake musklene har problemer med å støtte kroppen, som har en tendens til å øke problemene med bevegelse og balanse.

Føler seg mer sliten enn vanlig er et vanlig symptom etter et slag. Det kalles Post-Stroke tretthet. Du må kanskje gjøre flere pauser mellom aktiviteter og rehabilitering.

Fordøyelsessystemet

Under tidlig gjenoppretting av slaget, er du vanligvis ikke aktiv som vanlig. Du kan også ta forskjellige stoffer. Forstoppelse er en vanlig bivirkning av noen smertestillende stoffer, ikke drikk flytende nok eller ikke fysisk aktiv.

Det er også mulig at 8217; Stroke påvirker den delen av hjernen som styrer tarmene. Dette kan forårsake inkontinens eller tap av kontroll over tarmfunksjonen. Det er mer vanlig i de tidlige stadiene av utvinning og forbedrer ofte over tid.

Urin apparater

Skader forårsaket av et slag kan forårsake en samfunnsavbrudd mellom hjernen og musklene som styrer blæren. Når dette skjer, må du kanskje gå på badet oftere, eller du kan urinere i søvn, eller mens du får Toxht eller le. Som l’intestinal inkontinens, dette er vanligvis et tidlig symptom som forbedrer med tiden.

Reproduktivt system

Å ha et slag endrer ikke måten ditt reproduktive system fungerer, men kan endre måten du lever på sex og hvordan du føler om kroppen din. Selv depresjon, en redusert kommunikasjonsferdighet og noen stoffer kan redusere ditt ønske om seksuell aktivitet.

Et fysisk problem som kan påvirke sexlivet ditt er lammelse. Du kan fortsatt dedikere deg til den seksuelle aktiviteten, men du sannsynligvis og partneren din må gjøre endringer.

Det finnes forskjellige typer skudd. Symptomer og rehabilitering kan variere basert på type slag og alvorlighetsgraden. Mer informasjon om slag, risikofaktorer, forebygging og gjenopprettingstid.