Effekten av hormonell prevensjon på kroppen din

De fleste tror at hormonell prevensjon har en hensikt: Forhindre graviditet. Selv om det er svært effektivt i forhold til andre former for prevensjon, er effektene ikke bare begrenset til graviditetsforebygging. Faktisk kan de også brukes til å behandle andre helseproblemer som menstruasjon, hudendringer og mer.

Imidlertid er hormonell prevensjon ikke uten bivirkninger. Som med alle stoffer, er det gunstige effekter og potensielle risikoer som alle påvirker annerledes.

Del på Pinterest

Prevensjonspiller og patcher er bare dispensert med et medisinsk resept. Prevensjonsmidler basert på hormoner er tilgjengelig i mange former, inkludert:

 • Piller (eller orale prevensjonsmidler): Den grunnleggende forskjellen mellom varemerker er mengden østrogen og progestinaler i dem & # 8211; Dette er grunnen til at noen kvinner endrer merkevare hvis de tror de tar for små eller for mange hormoner, basert på symptomene som er funnet. Pillen må tas hver dag for å hindre graviditet.
 • Patch: Patchen inneholder også østrogen og progestin, men påføres huden. Patches må endres en gang i uken for å få full effekt.
 • Ring: I likhet med lappen og pillen frigjør ringen også østrogen og progestinaler i kroppen. L’Ring er slitt alle «8217; interiør av skjeden, slik at vaginal belegg kan absorbere hormoner. Ringene må byttes en gang i måneden.
 • Prevensjonsmiddel injeksjon (depo-provera): l’injeksjon inneholder bare progestin og er gitt hver 12. uke på legenes studie. Ifølge alternativer for seksuell helse kan effektene av prevensjonsvaccinen vare i et år etter å ha stoppet for å ta det.
 • Intrauterine enheter (IUD): Det er intrauterine enheter både med og uten hormoner. I de som slipper hormoner, kan de inneholde progesteron. IUD er satt inn i livmoren fra legen din og må endres hver 3-10 år, avhengig av typen.
 • Plant: L’plante inneholder progestin som frigjøres gjennom trådstangen i armen. Er plassert under huden ALLE’inne i overarmen fra legen. Varer opptil tre år.

Enhver type har fordeler og lignende risikoer, selv om måten kroppen reagerer, avhenger av hver enkelt person. Hvis du er interessert i prevensjonskontrollen, snakk med legen din, hva slags er mer effektivt for deg. L’Effektivitet er basert på sammenheng med din bruk av prevensjon. For eksempel finner noen mennesker det vanskelig å huske å ta en pille hver dag, så en plante eller en IUD ville være et bedre valg. Det er også ikke-hormonelle prevensjonsvalg, som kan ha forskjellige bivirkninger.

Hvis pillen brukes perfekt & # 8211; Definert som en enkelt dag på samme tid og # 8211; Uplanlagt graviditetsrate faller bare til xnumx%. Hopp over pillen for en dag, for eksempel, vil øke risikoen for graviditet.

Imidlertid beskytter ingen form for hormonbehandlingskontroll mot seksuelle transmisjonssykdommer (MST). Du må fortsatt bruke kondomet for å forhindre seksuelt overførbare sykdommer.

Reproduktivt system

Eggstokkene produserer naturlig østrogen og progestinale kvinnelige hormoner. Hver av disse hormonene kan produseres syntetisk og anvendes i prevensjonsmidler.

Nivåer øvre enn normal østrogen og progestiner hindrer eggstokken til eggstokken å frigjøre et egg. Uten et egg har sperma ikke noe å gjødsle. Progestinet endrer også cervical mucus, noe som gjør den tykk og klebrig, noe som gjør det vanskeligere for sæd å finne sin vei i # 8217; livmor.

Når du bruker noen hormonelle prevensjonsmidler som IUD Mirena, er det mulig at lettere og kortere perioder og en lindrende perioder med menstruasjonskramper og premenstruelle symptomer oppstår. Disse effektene er blant grunnene til at noen kvinner tar prevensjon spesielt for premenstrual lidelse (PMDD), en alvorlig form for premenstruelt syndrom. Noen kvinner med endometriose tar også prevensjon for å lindre smertefulle symptomer.

L’Bruk av hormonbaserte prevensjonsmidler kan til og med redusere risikoen for kreft Dell’endometrium og eggstokkene. Lengre du tar dem, mindre blir risikoen. Disse terapiene kan også gi litt beskyttelse mot brystkraft eller ikke-kreftprodusent. Imidlertid forblir kontroversen på muligheten for at hormonelle prevensjonsmidler på en eller annen måte kan øke risikoen for brystkreft.

Når du slutter å føle fødselen født på hormoner, vil menstruasjonssyklusen sannsynligvis gå tilbake til normal innen få måneder. Noen av fordelene med hensyn til kreftforebygging som er akkumulert i mange års bruk av narkotika, kan vedvare i mange år.

Reproduktive bivirkninger av Når kroppen din tilpasses til muntlig, inkluderer innsatte prevensjonsmidler og patcher:

 • Tap av menstruasjon (amenoré) eller ekstra blødning
 • Noen blødninger eller spotting mellom perioder
 • vaginal irritasjon
 • bryst ømhet
 • Bryst forstørrelse
 • Endring i ditt seksuelle ønske

Alvorlige, men uvanlige bivirkninger inkluderer sterk blødning eller blødning som fortsetter i mer enn en uke.

Hormonelle prevensjonskontrollene kan litt øke risikoen for livmorhalskreft, selv om forskerne ikke er sikre på om dette skyldes stoffet selv, eller hvis det bare skyldes økt risiko for eksponering for displayet ALL’HPV på grunn av kjønn.

Sentral kardiovaskulær og nervesystem

Sekund Mayo Clinic, Det er usannsynlig at en sunn kvinne som ikke røyker alvorlig plakater bivirkninger fra orale prevensjonsmidler. Men for noen kvinner kan prevensjonspillen og patchene øke blodtrykket. Disse ekstra hormonene kan også sette deg i fare for blodpropper.

 • Disse risikoene er enda større hvis:
 • røyker eller er mer enn 35 år gammel
 • overvektige
 • Den har en eksisterende hjerte-sykdom
 • diabetes

Overvekten anses også som en risikofaktor for hypertensjon, hjertesykdom og diabetes.

Disse bivirkningene er sjeldne i de fleste kvinner, men når de oppstår, er de potensielt veldig alvorlige. Derfor krever hormonelle prevensjonsmetoder en reseptbelagte og rutinemessig overvåkning. Kontakt legen din hvis du føler brystsmerter, hoste med blod eller du føler deg svak. Alvorlig hodepine, vanskeligheter med å snakke eller svakhet og nummenhet til en lem kan være tegn på slag.

Østrogen kan forverre migrene, hvis du allerede lider dem. Noen kvinner opplever også humør og depresjonsendringer under rekruttering av prevensjonsmidler.

Fordi kroppen virker for å opprettholde en hormonbalanse, er det mulig at innføringen av hormoner skaper en lidelse, noe som forårsaker stemningsendringer. Men det er få studier på effektene på psykisk helse for prevensjon over kvinner og deres velvære. Bare en fil er nylig opprettet 2017 Studio Se en liten mester på 340 sunne kvinner og oppdag at orale prevensjonsmidler har betydelig redusert generelt velvære.

Fordøyelsessystemet

Noen kvinner opplever endringer i deres appetitt og i vekten under hormonell prevensjonsinntak. Men det er få studier eller tester som viser at prevensjon forårsaker vektøkning. En gjennomgang av 22 studier undersøkte prevensjonsmidler basert på bare progestinic og fant noen bevis. Hvis C’det var en vektøkning, var gjennomsnittlig økning mindre enn 4.4 pounds i en periode på 6 eller 12 måneder.

Men hormoner bidrar til å regulere dine spisevaner, så en endring i matmodellen kan påvirke vekten din, men det er ikke en direkte årsak til prevensjon. Det er også mulig å oppleve en midlertidig vektøkning, noe som kan være et resultat av vannretensjon. For å bekjempe vektøkningen, sjekk om du har gjort endringer i livsstilen etter å ha antatt prevensjon.

Andre bivirkninger inkluderer kvalme og hevelse, men disse har en tendens til å løsne etter et par uker som kroppen din blir vant til ekstra hormoner.

Hvis du har en historie med galleberegninger, kan du ta prevensjonen til en raskere dannelse av beregninger. C’Det er også en økning i risikoen for godartet leverkreft eller leverkreft.

Kontakt legen din dersom du føler deg intens smerte, oppkast eller guling av hud og øyne (gulsott). Selv den mørke urinen eller klare avføringen kan være et tegn på alvorlige bivirkninger.

Tegumentary System

For mange kvinner kan denne prevensjonsmetoden forbedre akne;. En revisjon av 31 studioer og 12, 579 kvinner, undersøkte effekten av prevensjon og # 8217; ansikts akne. De fant at noen orale prevensjonsmidler var effektive for å redusere akne;.

D’Andre deler, andre kan oppleve trappings av akne eller ikke å legge merke til noen endringer. I noen tilfeller kan prevensjonen forårsake lysebrune blotter på huden. Kroppen og hormonelle nivåene av hver kvinne er forskjellige, og derfor er det vanskelig å forutsi hvilke bivirkninger som skal skje etter prevensjon.

Noen ganger forårsaker hormoner i prevensjonen uvanlig hårvekst. Vanligvis hjelper imidlertid prevensjonen faktisk med overflødig hårvekst. Orale prevensjonsmidler er også den viktigste behandlingen for hirsutismen, en tilstand som forårsaker veksten av grovt og mørkt hår på ansikt, rygg og underliv.

Snakk med legen din hvis du tror at din nåværende prevensjon ikke passer for deg. Vær åpen og ærlig på bivirkningene dine og hvordan de får deg til å føle er det første skrittet for å få den rette dosen og typen du trenger.