Effekten av fedme på kroppen din

I 2015-2016 slo fedme nesten 40 prosent av befolkningen i USA. Folk som lever med fedme med fedme har flere sjanser til å utvikle en rekke alvorlige medisinske problemer. Disse helseproblemene påvirker nesten alle deler av kroppen, inkludert hjerne, blodårer, hjerte, lever, galleblærer, bein og ledd.

Gi en’se på denne infografiske for å finne ut hvordan fedme påvirker de forskjellige områdene i kroppen din.

Del på Pinterest

Nervesystemet

Være overvektig eller ha fedme øker risikoen for hjerneslag i stor grad, hvor blodet slutter å strømme til hjernen. Fedme kan også ha en dyp effekt på din mentale helse. Dette inkluderer en større risiko for depresjon, knappe selvtillit og problemer med kroppsbildet.

Luftveiene

Fettet lagret rundt halsen kan gjøre luftveiene for små, noe som kan gjøre pusten vanskelig om natten. Dette kalles nattapné. Åndedrett kan faktisk forstyrre i korte perioder med mennesker med nattapné.

Fordøyelsessystemet

L’Fedme har vært assosiert med en høyere risiko for gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Gerd oppstår når magesyren kommer ut i esophagus.

Også fedme øker risikoen for å utvikle gallestein. Dette er når gallen akkumuleres og herdes i galleblæren. Dette kan kreve kirurgi.

Fett kan også akkumulere rundt leveren og forårsake leverskader, arr og til og med nedsatt leverfunksjon.

Kardiovaskulær og endokrine system

Hos mennesker med fedme må hjertet jobbe mer for å pumpe blod i hele kroppen. Denne døren med høyt blodtrykk eller hypertensjon. Høyt blodtrykk er hovedårsaken til hjerneslag.

L’fedme kan også lage kroppsceller motstandsdyktige alle’insulin. Insulinet er et hormon som bærer blodsukkeret til celler, hvor det brukes til å produsere energi. Hvis du er motstandsdyktig mot insulinet, kan sukkeret ikke absorberes av cellene, noe som forårsaker et høyt nivå av blodsukker.

Dette øker risikoen for at en person har type 2 diabetes, en tilstand der blodsukkernivået er for høyt. Type 2 diabetes er koblet til en serie andre helseproblemer, inkludert hjertesykdom, nyresykdom, hjerneslag, amputasjon og blindhet.

Hypertensjon, høyt kolesterol og høyt blodsukker i tillegg til overflødig kroppsfett kan herdes og begrense blodkarene som bærer blod til hjertet. Herdede arterier, inkludert aterosklerose, kan øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Selv diabetes og # 8217; Hypertensjon er vanlige årsaker til kronisk nyresykdom.

Reproduktivt system

Fedme kan gjøre det vanskeligere for en kvinne å bli gravid. Det kan også øke risikoen for at en kvinne har alvorlige komplikasjoner under graviditeten.

Skjelett og muskulære systemer

Fedme kan forårsake forringelse av bein tetthet og muskelmasse. Dette refereres til som osteosarcopenisk fedme. L’Fedme Osteosarcopenica kan føre til større risiko for brudd, fysisk funksjonshemning, motstand mot de dårligere helse- og helsemessige resultater.

Ekstra vekt kan også trene for mye press på leddene, forårsaker smerte og stivhet.

Tegumentary System (Lær)

Kutane utbrudd kan forekomme hvor kroppens kroppsfett bøyer seg. En tilstand som kalles acanthosis nigricans kan også forekomme. L’Acanthosis Nigricans er preget av misfarging og fortykning av huden i brettene og brettene i kroppen.

Andre effekter på kroppen

L’Fedme har vært knyttet til økt risiko for mange forskjellige typer kreft, inkludert kreft i # 8217; endometrium, lever, nyre, nakke på # 8217; livmor, kolon, Dell’esophagus og bukspyttkjertelen, blant annet.

Med L’øke din kroppsmasseindeks (BMI), øker også risikoen for å utvikle kreft.

Ta bort

L’fedme påvirker nesten alle deler av kroppen. Hvis du bor sammen med fedme, kan du behandle eller administrere mange av disse risikofaktorene med en kombinasjon av diett, trening og livsstilsendringer.

Miste alene 5 prosent 10 Din nåværende vekt kan redusere risikoen for å utvikle disse helseproblemene. Snakk med legen din for å gå ned i vekt og opprettholde en sunn livsstil.