Effekten av diabetes på kroppen din

Når du hører ordet & # 8220; Diabetes & # 8221;, din første tanke er sannsynligvis høyt blodsukker. Glycemi er en del av din ofte undervurderte helse. Når den er ute av bruk i lang tid, kan den bli til diabetes. Diabetes påvirker kroppens evne til å produsere eller bruke insulin, et hormon som gjør at kroppen kan forvandle glukose (sukker) til energi. Her er hvilke symptomer som kan manifestere kroppen din når diabetes har effekt.

Del på Pinterest

Diabetes kan effektivt administreres hvis tidlig diagnostisert. Men hvis ikke behandlet, kan det føre til potensielle komplikasjoner som inkluderer hjertesykdom, hjerneslag, nyreskade og nerveskade.

Normalt etter å ha spist eller full, bryter kroppen din sukker fra maten din og bruker dem til å produsere energi i cellene dine. For å gjøre dette må bukspyttkjertelen produsere et hormon som kalles insulin. L’insulin er det som letter prosessen med utvinning av blod fra blodet og å sette det i celler for bruk, eller energi.

Hvis du har diabetes, produserer bukspyttkjertelen lite insulin eller produserer ikke det i det hele tatt. L’insulin kan ikke brukes effektivt. Dette tillater blodsukkernivåer å øke mens resten av cellene er fratatt’energi nødvendig. Dette kan føre til A’bredt utvalg av problemer som påvirker nesten alle store kroppssystemer.

Typer av diabetes

Effektene av diabetes på kroppen din er også avhengig av hvilken type du har. Det er to hovedtyper av diabetes: type 1 og type 2.

Type 1, også kalt ungdomsdiabetes eller insulinavhengig diabetes, er en forstyrrelse av immunsystemet. Ditt eget immunsystem angriper insulinproduksjonsceller i bukspyttkjertelen, og ødelegger kroppens evne til å produsere insulin. Med type 1 diabetes må du ta insulinet for å leve. De fleste er diagnostisert med barn eller ung voksen.

Type 2 er relatert til Motstand All’insulin. Først skjedde det i de eldste populasjonene, men nå med stadig yngre populasjoner er det diagnostisert med type 2 diabetes. Dette er resultatet av dårlige livsvaner, kosthold og mosjon.

Med type 2 diabetes stopper bukspyttkjertelen effektivt ved å bruke insulinet;. Dette fører til problemer med evnen til å trekke ut blodsukkeret og sette det i celler for å produsere energi. Til slutt kan dette føre til behovet for insulinmedisiner.

De forrige trinnene som PrediaBete kan administreres effektivt med kosthold, trening og en nøye overvåking av blodsukker. Dette kan også forhindre full utvikling av type 2 diabetes. Diabetes kan styres. I noen tilfeller kan det til og med gå til remisjon hvis det gjøres hensiktsmessige livsstilsendringer.

Gestasjonsdiabetes er et høyt nivå av blodsukker som utvikler seg under graviditeten. Mesteparten av tiden kan du kontrollere graviditetsdiabetes gjennom kosthold og # 8217; fysisk trening. Det er vanligvis løst selv etter fødsel. Gestasjonsdiabetes kan øke risikoen for komplikasjoner under graviditet. Det kan også øke risikoen for utvikling av type 2 diabetes senere i livet både for moren og for barnet.

Endokrine, Excretor og Digestive Systems

Hvis bukspyttkjertelen din produserer lite eller ingen insulin, eller hvis kroppen din ikke kan bruke den, brukes alternative hormoner til å transformere fett til energi. Dette kan skape høye nivåer av giftige kjemikalier, inkludert syrer og chetoniske legemer, som kan føre til en tilstand som kalles diabetisk ketacidose. Dette er en alvorlig komplikasjon av sykdommen. Symptomer inkluderer ekstrem tørst, overdreven vannlating og tretthet.

Pusten din kan ha en søt parfyme forårsaket av de høye nivåene av setoniske legemer i blodet. Høye blodsukkernivåer og overflødige ketoner i urin kan bekrefte diabetisk ketoacidose. Hvis ikke behandlet, kan denne tilstanden føre til tap av bevissthet eller til og med døden.

Hyperglykemisk hyperglykemisk syndrom (HHS) forekommer i type 2 diabetes. Det innebærer svært høye blodsukkernivåer, men uten ketoner. Du kan dehydrere deg selv med denne tilstanden. Du kan til og med miste kunnskap. L’HHS er mer vanlig hos personer hvis diabetes ikke er diagnostisert, eller at de ikke har kunnet kontrollere det. Det kan også skyldes hjerteinfarkt, hjerneslag eller infeksjon.

Høye blodsukkernivåer kan forårsake gastroparese, når det er vanskelig for magen tømming helt. Denne forsinkelsen kan forårsake en økning i blodsukkernivået. Som et resultat kan du også prøve kvalme, oppkast, hevelse og halsbrann.

Skader

Diabetes kan også skade nyrene og påvirke deres evne til å filtrere avfallsprodukter fra blod. Hvis legen oppdager mikroalbuminuri eller høye mengder urinproteiner, kan det være et tegn på at nyrene ikke fungerer som de skal.

Diabetes-relatert nyresykdom kalles diabetisk nefropati. Denne tilstanden viser ikke symptomer opp til de neste fasene. Hvis du har diabetes, vil legen din evaluere din nephropati for å forhindre irreversibel nyre skade eller nyresvikt.

Sirkulasjonssystemet

Diabetes øker risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, som tar hjertet ditt. Når du har høye nivåer av glukose i blodet, kan dette bidra til dannelsen av fettavsetninger i blodkarets vegger. Over tid kan det begrense blodstrømmen og øke risikoen for aterosklerose eller herding av blodkar.

Ifølge L’Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelses- og nyresykdommer, dobler diabetes risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. I tillegg til å overvåke og kontrollere blodsukker, kan gode spisevaner og regelmessig trening bidra til å redusere risikoen for hypertensjon og høye nivåer av kolesterol.

Du bør også vurdere å slutte å stoppe hvis du er i fare for diabetes. Diabetes og røyk er en dårlig kombinasjon. Øker risikoen for kardiovaskulære problemer og begrenset blodstrøm.

De beste appene for å slutte å røyke »

Mangel på blodstrøm kan til slutt påvirke hender og føtter og forårsake smerte mens du går. Dette kalles intermitterende claudication. Selv de begrensede blodkarene i bena og i føttene kan forårsake problemer i disse områdene. For eksempel kan føttene være kalde, eller du kan ikke være i stand til å føle seg varme på grunn av mangel på følsomhet. Denne tilstanden er kjent som perifer nevropati, som er en type diabetisk nevropati som forårsaker en reduksjon i følsomhet i enden. Det er spesielt farlig fordi det kan hindre deg i å merke et sår eller en & # 8217;.

Diabetes øker også risikoen for å utvikle føtterinfeksjoner eller sår. En dårlig blodsirkulasjon og skade på nerver øker sannsynligheten for å ha en stor fot eller et ben. Hvis du har diabetes, er det viktig å ta vare på føttene dine og inspisere dem ofte.

Tegumentary System

Diabetes kan også slå huden din, L’den større kroppen i kroppen din. Sammen med dehydrering, mangelen på fuktighet i kroppen din på grunn av «8217 høyt nivå av blodsukkeret, kan forårsake tørrhet og sprekker i føttene dine. Det er viktig å tørke føttene helt etter bading eller svømming. Du kan bruke vaselin eller delikate kremer, men unngå disse områdene å bli for våte.

De våte og varme hudpulene er utsatt for sopp, bakterielle eller gjærinfeksjoner. Disse har en tendens til å utvikle seg mellom fingrene av hender og føtter, inguine, armhulene eller i munnen av munnen. Symptomer inkluderer rødhet, blærer og kløe.

Høytrykkspunkter under foten kan forårsake anrop. Disse kan bli smittet eller utvikle sår. I tilfelle av ulcer, kontakt legen din umiddelbart for å redusere risikoen for å miste foten din. Du kan også være mer tilbøyelig til å koke, follikulitt (infeksjon av hårsekk), låger og infiserte negler.

Uansett diabetes kan også føre til tre hudforhold:

  • Xantomatose eruptive, som forårsaker gule fremspring med en rød ring
  • digital sklerose, som forårsaker en tykk hud, oftest på hender eller føtter
  • Diabetisk dermopati, som kan forårsake brune flekker på huden

For diabetisk dermopati, ikke C’Det er en grunn til bekymring, og ingen behandling er nødvendig.

Disse hudforholdene løser vanligvis når blodsukkernivået holdes under kontroll.

Sentralnervesystemet

Diabetes forårsaker diabetisk nevropati eller nerveskade. Dette kan påvirke din oppfatning av varme, kulde og smerte. Det kan også gjøre deg mer utsatt for skade. Mulighetene som du ikke vil ikke, disse lesjonene øker også og utvikler seg i alvorlige infeksjoner eller forhold.

Diabetes kan også føre til hovne blodkar og tilgivelse i øynene, kalt diabetisk retinopati. Dette kan skade visningen din. Det kan også føre til blindhet. Symptomene på øyeproblemer kan være mild alle’start, så det er viktig å regelmessig konsultere din oftalmolog.

Reproduktivt system

Endringen i hormoner under graviditet kan forårsake svangerskapsdiabetes, og i sin tur øker risikoen for hypertensjon. Det er to typer hypertensjonsbetingelser for gravide å være oppmerksom på, preeklampsi eller # 8217; eclampsia.

I de fleste tilfeller er svangerskapsdiabetes lett kontrollerbare og glukose nivåer vender tilbake til normal etter fødselen av barnet. Symptomene ligner på andre typer diabetes, men de kan også inkludere gjentatte infeksjoner som påvirker vagina og blæren.

Hvis du utvikler svangerskapsdiabetes, kan barnet ditt ha en størst vekt. Dette kan gjøre levering mer komplisert. Du har også større risiko for å utvikle type 2 diabetes flere år etter fødsel.

For å lære mer om diabetes, besøk vårt emnersenter.

Det kan også være nyttig å komme i kontakt med andre som forstår hva du passerer. Vår gratis app, T2D Healthline, setter deg i kontakt med ekte mennesker som sameksisterer med type 2 diabetes. Still spørsmål, råd og bygge relasjoner med de som mottar det. Last ned L’app for iPhone eller Android.