Ebstein Anomali: Behandling, årsaker, perspektiver og mer

Beskrivelse

L’ebstein anomali er en medfødt defekt. En medfødt defekt er noe som er tilstede ved fødselen. Det treffer en del av hjertet kalt trichuspid ventil. Denne ventilen, som ligger på høyre side av hjertet, skiller det høyre atriumet (ett av de to overlegne rommene i hjertet som inneholder blod) og høyre ventrikel (det nedre hjertet av hjertet som skyver blod til lungene).

Med Ebstein anomali, er tricuspidventilen for lav i høyre ventrikel. Ventildelene kan også festes til ventrikelveggen. Disse deformiteten betyr at ventilen ikke fungerer som den skal. I mange tilfeller vil blodet strømme inn i høyre atrium når høyre ventrikel knuses under pumpeprosessen. Dette kan føre til at hjerteforstørrelsen, som igjen kan føre til noen alvorlige helsekomplikasjoner, som for eksempel hjertesvikt. L’ebstein anomali kan også være forbundet med hjertepust eller unormale hjertefrekvensrytmer.

Symptomer

I de mest alvorlige tilfellene vil symptomene på’ebstein anomali være tilstede ved fødselen. I andre tilfeller kan symptomene være så milde å være åpenbare opp til 8217; voksen alder, hvis noen gang.

Hvis symptomene er tilstede, inkluderer vanligvis:

 • kortpustethet, selv med liten innsats
 • En blå nyanse på leppene eller på huden
 • tretthet, forårsaket av dårlig oksygenert blod
 • Hjertebanken eller akselerert hjerterytme

Våre initiativer

L’Ebstein Anomaly oppstår under føtalutvikling av grunner som ikke er helt klare. Forekommer i den første åtte uker av livet. Forstyrrelsen kan også ha en genetisk komponent, men forskere har ikke vært i stand til å identifisere hvilket gen som er ansvarlig.

Ebstein og litiumanomali

Det kan være en sammenheng mellom litiumbruk under graviditet og # 8217; Ebstein Anomaly, selv om dette ikke har blitt demonstrert. Eventuell potensiell risiko økt er minimum. Litium er et Dell & # 8217 stabilisatormedikament; humør brukes ofte til å behandle psykiske lidelser som en bipolar lidelse.

I en studie, Litiumbruk i første trimester av graviditeten har forårsaket et ytterligere tilfelle av hjertefeil, inkludert Ebstein anomali, hver 100 født. Forskerne noterer imidlertid jo større dosen av litium, desto større er sannsynligheten for at hjertesvikt oppstår.

Hvis du er gravid eller du tenker på å bli gravid og ta et stoff som inneholder litium, snakk med legen din om fordeler og risiko.

Forekomst

L’ebstein anomali er en sjelden tilstand. Dens virkelige forekomst er ukjent, men det anslås at det vil påvirke 1 i barn 20.000. Det er mer vanlig i kaukasiske folk enn i andre løp og viser ikke kjønnspreferanser, interessant på samme måte som gutta og jenter.

Relaterte forhold

Mange mennesker med Ebstein Anomaly har andre hjerteproblemer knyttet til defekten. De inkluderer:

 • Et hull mellom øverste høyre og venstre rom i hjertet, kalt oval periode foramen eller pfo. Dette hullet er normalt i nyfødte og vanligvis umiddelbart etter fødselen. Hos barn med Ebstein anomali, opprettholder trykket på innsiden av det høyre atrium det åpne hullet, slik at blodet ikke oksygeneres fra høyre side av hjertet for å reise mot venstre side og mot kroppen.
 • Wolff-Parkinson-White Syndrome (WPW). WPW er en annen medfødt hjertefeil der en person ble født med en ekstra elektrisk vei i hjertet. Elektriske impulser sendes langs denne banen og kan avbryte hjertets forsiktig orkestrert rytme, noe som forårsaker en unormal eller raskere hjerterytme enn normalt.

Diagnose

Etter en fysisk undersøkelse og en symptomevaluering utføres en endelig diagnose av & # 8217 vanligvis; ebstein anomaly gjennom bildebehandlingstest. De kan inkludere ett eller alle følgende elementer:

 • Røntgen av brystet
 • ekkokardiogram
 • Electrocardiogram (EKG)
 • hjerte magnetisk resonans

Behandling

Behandling for L’ebstein anomali varierer i henhold til alvorlighetsgraden av symptomene. Dette gjelder også nyfødte med tilstanden. I noen tilfeller må du ta en eller # 8217; umiddelbar handling, som en operasjon. I andre tilfeller venter en tilnærming og utseende kan anbefales.

Når en behandling er nødvendig, inkluderer den vanligvis:

 • Overvåkning. Hvis symptomene er milde, kan det hende at en behandling ikke er nødvendig. Legen vil ønske å bruke bildebehandlingstester for å overvåke tilstanden din og sørge for at symptomene ikke blir mer alvorlige.
 • Medisinering. Hvis og # 8217; ebstein anomali forårsaker hjertefrekvensforstyrrelser, kan legen foreskrive medisiner som bidrar til å kontrollere det. Andre legemidler kan brukes til å hindre oppbevaring av væsker i kroppen eller dannelsen av blodpropper. Blodproppene og flytende retensjonen (ødem) er vanlige bivirkninger av et hjerte som ikke pumper effektivt.
 • Kirurgi. Når symptomene er seriøse og hjertet er engrossed, kan legen anbefale kirurgi. I noen tilfeller vil kirurger forsøke å reparere TrichusPid-ventilen. I andre tilfeller må ventilen være helt fjernet og erstattet med en kunstig ventil eller legene kaller A & # 8220; Bioprotesis & # 8221;, som er en ventil av en ku eller en gris.

Outlook

Med tilstrekkelig behandling og overvåking kan de fleste med Ebsteins unormalje føre et langt og sunt liv, spesielt hvis symptomene starter etter 1 år gammel.

De fleste kvinner med Ebstein-anomali som har godt oksygenert blod, kan tolerere graviditet med få eller ingen komplikasjoner. Folk med mildt tilfelle av lidelse og ingen hjerteforstørrelse kan delta i sport og fysiske aktiviteter. Personer med moderate tilfeller av Ebstein anomali oppfordres til å forbli aktiv, med den medisinske veiledningen.

L’ebstein anomali kan være seriøs, men kan også være godt administrert og bør ikke hindre at de fleste mennesker lever et fullt og sunt liv.