Dysleksi og ADHD: Å vite hva de skal gjøre når de oppstår sammen

Del på Pinterest

Hvordan forstå om du ikke vet hvordan du skal lese fordi du ikke kan stå stille eller omvendt

For tredje gang på 10 minutter sier læreren: Les & # 8221;. Barnet tar boken og prøver igjen, men kort sagt er hun ute av jobben sin: rastløs, vandrende, distrahert.

Dette skyldes oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD)? Eller dysleksi? Eller en verdiginous kombinasjon av begge?

Hva et utseende har når du har dysleksi?

L’ADHD og dysleksi kan sameksistere. Selv om en lidelse ikke forårsaker L’andre, folkene som ofte har en.

Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), nesten 50 prosent Barn med ADHD Diagnose har også en lidelse i’lære som dysleksi.

Faktisk kan deres symptomer noen ganger være lik, noe som gjør det vanskelig å forstå hva som forårsaker atferden du ser.

Sekund International Dyslexia Association, ADHD og dysleksi kan både indusere folk til å være & # 8220; Dreaming Readers & # 8221;. La deler av det de leser. De blir slitne, de føler seg frustrert og distraherer seg når de prøver å lese. De kan til og med recitere eller nekte å lese.

L’ADHD og dysleksi gjør det vanskelig for folk å forstå hva de har lest, selv om de er klare nok og ofte veldig verbale.

Når de skriver, kan deres kalligrafi være uorden, og ofte er det problemer med stavemåte. Alt dette kan bety at de sliter med å være alle «8217; høyde på deres akademiske eller profesjonelle potensial. Og dette fører noen ganger til angst, lav selvtillit og depresjon.

Men mens symptomene på ADHD og dysleksi overlapper, er de to forholdene forskjellige. De er diagnostisert og behandlet annerledes, så det er viktig å forstå dem separat.

COS’er ADHD?

L’ADHD er beskrevet som en kronisk tilstand som gjør det vanskelig for folk fokuserer på aktiviteter som krever at de organiserer seg selv, vær oppmerksom på eller følg instruksjonene.

Personer med ADHD er også fysisk aktive på et nivå som kan betraktes som upassende i noen sammenhenger.

For eksempel, en student med ADHD kunne rope svar, vant og avbryte andre mennesker i klasserommet. Imidlertid er studentene med ADHD ikke alltid forstyrrende i klasserommet.

L’ADHD kunne sikre at noen barn ikke oppfører seg godt i lange standardiserte tester, eller kan ikke levere til langsiktige prosjekter.

L’ADHD kan også manifestere seg annerledes gjennom kjønnsspekteret.

Venter på å ha ADHD hos voksne

Fordi L’ADHD er en langsiktig tilstand, kan disse symptomene fortsette i voksenalderen. Faktisk er det anslått det 60 prosent av barn med ADHD blir voksne med ADHD.

I voksen alder, kan symptomene ikke være like tydelig som hos barn. ADHD voksne kan ha problemer med å konsentrere seg. De kunne smades, rastløse, utmattede eller uorganiserte og kan ha problemer med å gjennomføre kompliserte oppgaver.

COS’er dysleksi?

Dysleksi er en lesedisose som varierer i henhold til folk.

Hvis du lider av dysleksi, kan du ha problemer med å uttale ord når du ser dem skriftlig, selv om du bruker ordet i din daglige tale. Dette kan skyldes at hjernen din har problemer med å koble lydene til bokstavene på siden, noe som heter en fonemisk bevissthet.

Du kan også ha problemer med å gjenkjenne eller dekode hele ordene.

Forskere De lærer mer om hvordan hjernen behandler det skriftlige språket, men de eksakte årsakene til dysleksi er ennå ikke kjent. Det du vet er at lesing krever forskjellige områder av hjernens arbeid sammen.

I mennesker uten dysleksi er noen hjerneområder aktivert og samhandler under lesing. Personer med dysleksi aktiverer forskjellige områder i hjernen og bruker forskjellige nevrale baner under lesing.

Hva en forventning har dysleksi hos voksne

Som L’Adhd, dysleksi er et permanent problem. Opptak med dysleksi kan ikke ha blitt diagnostisert på skolen og kunne maskere problemet på jobben godt, men de kan fortsatt ha problemer med å lese moduler, manualer og tester som kreves for kampanjer og sertifiseringer.

De kan også ha problemer med kortsiktig planlegging eller minne.

Som du kan vite om et leseproblem kommer fra ADHD eller Dysleksi?

Sekund International Dyslexia Association, lesere med dysleksi mislykkes noen ganger ord og kan ha problemer med å lese nøyaktig.

Leserne med ADHD, D & # 8217, en annen del, feiler vanligvis ikke ord. De kunne miste sitt sted eller hoppe over avsnitt eller tegnsettingstegn.

Hva kan du gjøre hvis du eller barnet ditt har begge deler

Snart gripe inn

Hvis barnet ditt har ADHD og Dysleksi, er det viktig at du møter hele utdanningsgruppen: lærere, administratorer, psykologer av’utdanning, konsulenter, atferdsspesialister og lesespesialister.

Barnet ditt har rett til A’utdanning som oppfyller hans behov.

I USA betyr dette en individuell utdanningsplan (IEP), spesielle tester, klasse innkvartering, veiledning, intensiv lesing utdanning, atferdsplaner og andre tjenester som kan gjøre en stor forskjell i skolens suksess.

Arbeid med en spesialist i leseintervensjoner

utdanning Vis at hjernen kan tilpasse seg, og lesekapasiteten kan bli bedre hvis du bruker tiltak rettet mot dekoding ferdigheter og din kunnskap om hvordan lydene produseres på.

Anser alle behandlingsalternativer for ADHD

De CDC Han sier atferdsterapi, narkotika og foreldrenes opplæring er alle viktige deler av behandlingen av barn med ADHD.

Behandler begge forholdene

Ved 2017 studere Han viste at behandlinger for ADHD og behandlinger for leseforstyrrelser er begge nødvendige hvis du vil se en forbedring i begge forholdene.

Det er noen rettssaken at narkotika for ADHD kan ha en positiv lesingseffekt ved å forbedre konsentrasjonen og minnet.

Ta en fløyte eller en fiolin

Noen utdanning De har vist at å spille et musikalsk instrument, kan regelmessig hjelpe synkronisere de berørte hjernedelene fra både ADHD og dysleksi.

Prospekter

Verken l’ADHD eller dysleksi kan behandles, men begge forholdene kan behandles uavhengig.

L’ADHD kan behandles med atferdsterapi og narkotika og dysleksi kan behandles ved hjelp av en rekke leseintervensjoner som er fokusert på dekoding og på’artikulasjon.

Bunnlinjen

Mange som har l’ADHD har også dysleksi.

Det kan være vanskelig å skille dem ut fordi symptomene & # 8211; Distraksjon, frustrasjon og problemer med å lese & # 8211; De overlapper stort sett.

Det er viktig å snakke med leger og lærere så snart som mulig, fordi det er effektive medisinske, psykologiske og pedagogiske behandlinger. Få hjelp for begge forholdene kan gjøre en stor forskjell, ikke bare i skole resultater, men i det langsiktige selvtillit for både barn og voksne.