Du ønsker å hjelpe COVID-19-forskere? det er hvordan

Del på PinterestSelv om du sitter fast hjemme kan du kanskje hjelpe forskerne. Getty bilder

  • Rice University-forskere søker frivillige til crowdsourcede studier for å hjelpe dem å bedre forstå virkningen av pandemien.
  • Du trenger ikke engang gå opp av sofaen for å bli involvert i søket.
  • Å spille rollen som borgerforsker gjennom crowdsourcede studier kan være en styrkende opplevelse i en tid hvor mange mennesker føler seg sårbare.

All data og statistikk er basert på offentlig tilgjengelige data på publiseringstidspunktet. Noe informasjon kan være utdatert. Besøk vår koronavirus-hub og følg vårt sanntidsoppdateringsside for den siste informasjonen om COVID-19-epidemien.

Du har brukt mer tid på nettet enn vanlig i det siste? Du er ikke alene.

Bruken av Internett har den økte etter det første dødsfallet av COVID-19 i USA i begynnelsen av februar. Ettersom tiltak for sosial distansering begrenser oss til hjemmene våre, bruker vi mer tid på å bla gjennom Facebook, se Netflix og lese nyhetene enn noen gang.

Det er ingenting galt med å bruke Internett for å holde kontakten med sine kjære og flykte gjennom sårt tiltrengt underholdning. Men i stedet for bare å gjøre de vanlige nettaktivitetene dine, hvorfor ikke bruke litt tid på å hjelpe forskere med å studere COVID-19?

Rice University-forskere leter etter frivillige for crowdsourcede studier for å hjelpe dem bedre å forstå virkningen av pandemien, og du trenger ikke engang å gå opp av sofaen for å bli involvert.

Studerer pandemien

Tidligere denne måneden lanserte Rice University et par studier med sikte på å få en oversikt over virkningen av pandemien på samfunnet.

CovidSense undersøker hvordan sosiale avstander og husholdningsordrer påvirker mennesker over tid, mens COVID-19-registeret har som mål å overvåke spredningen av viruset og ha en ide om dets økonomiske og helsemessige effekter.

En av forskerne, Marie Lynn Miranda, PhD, statistiker, dataforsker og direktør for Children’s Environmental Health Initiative ved Rice University, estimerte at mer enn 2000 personer registrerte seg i registeret i løpet av den første uken.

Oppmuntre alle, spesielt de i landlige samfunn og andre dårlig studerte områder, til å fylle ut nettbaserte spørreundersøkelser.

«Det er mye informasjon tilgjengelig om hvordan COVID-19 påvirker New York City, Seattle og San Francisco, men vi har veldig lite informasjon om hva som skjer i landlige områder,» sa han.

«[Denne studien] er ment å være nyttig for store byer, mellomstore byer og landlige områder, slik at vi er i en bedre posisjon til å fordele helseressurser der de trengs og gi beslutningstakere en klar følelse av innvirkning mens vi planlegger utvinning.»

Fordeler med Crowdsourced-studier

Crowdsourced studioer er ikke perfekte – de er avhengige av publikumsmedlemmer for å forstå hvert spørsmål fullt ut, adressere potensielle tekniske problemer og svare sannferdig. De har også begrensede måter for forskere å verifisere dataene på.

Men når svarene når kritisk masse, vil lignende studier (som f.eks COVID-19-symptomsporing) har allerede vist seg å ha innvirkning i den virkelige verden. Den britiske versjonen av den appbaserte undersøkelsen, som allerede har tiltrukket seg mer enn 2 millioner deltakere over hele verden, bidro til å merke seg at en tap av smak eller lukt kan være prediktiv for en diagnose av covid-19.

«Vi ber ikke deltakerne om å vite sikkert om de har covid eller ikke,» forklarte han Dr. Andrew Chan, professor i medisin ved Harvard Medical School og hovedforsker for COVID-19 Symptom Tracker.

«Det er stor variasjon i hvordan folk blir syke og å se på dataene om det totale antallet personer som bærer viruset med relativt minimale symptomer vil være viktig for å kontrollere spredningen av viruset, gjenåpne stater og redusere isolasjonstiltak. «

Studier som disse er imidlertid ikke bare bra for folkehelsen. De kan også hjelpe deltakerne til å føle seg mindre hjelpeløse i en tid med usikkerhet, sa han Jonathan S. Comer, PhD, professor i psykologi og psykiatri ved Florida International Universitys Center for Children and Families, som har studert de psykososiale effektene av katastrofer, som 9. september og Boston Marathon-bombingen, på barn og familier.

«De er ikke førstehjelpere, politifolk eller helsepersonell, men familier vet at dette er en unik tid med behov for landet vårt, og de ønsker å finne måter å tjene,» sa Comer, som hjelper til med å lede en studie om virkningen av koronaviruset på familier.

«Å dele din erfaring og hjelpe forskere med å forstå hvordan familier tilpasser seg er en proaktiv og positiv måte å gi et bidrag fra komforten av ditt eget hjem,» la han til.

Velg riktig studio for deg

Rice University meningsmålinger og andre som er nevnt i denne artikkelen er bare noen av de mange pandemi-relaterte studiene som søker deltakere akkurat nå. Du kan også delta i crowdsourcede studier fra University of Utah, LunaDNA og sykdomsinformasjon Og xCures, blant andre institusjoner og forskningsgrupper.

Med så mange muligheter til å delta i forskning, hvordan velger du hvilke studier og undersøkelser som gir mest mening for deg?

Miranda anbefaler å vurdere tre nøkkelfaktorer: hvem som driver studien, om du er sikker på at forskerne vil respektere dataene dine og holde dem konfidensielle, og om studien har potensial til å gjøre en forskjell i måten du bryr deg på.

Og selv om det kan virke som en liten handling, kan det å spille rollen som borgerforsker gjennom crowdsourcede studier være en styrkende opplevelse i en tid da mange mennesker føler seg sårbare.

«Disse situasjonene bringer frem ønsket om å være en del av løsningen, for å bidra til å bekjempe dette viruset som påvirker alle våre liv så dypt,» sa Miranda.

«Å logge inn i COVID-19-registeret er en måte å være en del av løsningen på og fremme grensen for kunnskap for å sikre bedre omsorg, bedre ressursdistribusjon og bedre utvinningsprogrammer når viruset har passert. Det er viktig å slutte seg til denne innsatsen».