Du kan ikke komme deg inn i diabetes

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

Jeg spiste bare så mange cupcakes, jeg har diabetes & # 8221; joked en kollega fra # 8217; annen del av kabinettveggen. En annen gruppe kollegaer brister ut å le.

Selv om vitsen kan virke harmløs, gikk jeg tilbake til ulempen.

De sier at den beste typen humor ikke lavere, men som en person som bor med type 2 diabetes som må samhandle med denne gruppen av mennesker nesten hver dag, kunne jeg ikke hjelpe, men føles guted av denne såkalte endelige beat.

Å kvalifisere for 30 millioner amerikanere, Diabeteshåndtering er ikke en vits. Det er en daglig virkelighet å lære å spise adaptivt, ta piller, gi deg selv slag med nåler eller injisere insulin.

Det er en sykdom sterkt påvirket av genetikk, en sykdom som du nesten ikke vil være den første i familien din for å erverve & # 8211; Likevel forblir den vedvarende stigmaet: Måten du spiser forårsaker diabetes.

Men forenkle denne komplekse sykdommen overdrevet, vi begår ideen om at diabetes er noe som noen fortjener.

For mer enn tre år siden dro jeg til legen min for å få oppdateringer mot litt av et cruise. Jeg hadde en fullstendig fysisk kontroll slik at min forsikring dekket besøket, og med min overraskelse, fortalte legen min bare en dag før avreise av mitt cruise.

Det var da han fortalte meg at jeg hadde diabetes. Jeg legger mange spørsmål som starter med & # 8220; du er sikker?& # 8221; etterfulgt av & # 8220; hva forårsaket dette forårsaket?& # 8221;

Mens spørsmålet mitt gikk raskt inn i skylden, sa legen min noe som forandret min visjon om min diagnose.

Han sa: «For deg var det ikke et spørsmål hvis du ville ha tatt diabetes, det var et spørsmål om når & # 8221;.

C’er en grunn til at de fleste legenes rekrutteringsmoduler krever historien til familiens helse, og jeg kan stole på mer enn en hånd på mine smale familiemedlemmer (både levende og døde) som har diabetes.

I en2010 artikkel Intuitiv strømforsyning: Nyt mat, respekterer kroppen din & # 8221; Dr. Linda Bacon og Judith Matz, LCSW, gir informasjon til å forstå dette genetiske arrangementet og avslutte skylden for alltid.

Gener spiller en viktig rolle i Diabetes Development & # 8221; skriv bacon og matz. & # 8220; Vi er alle født med utfordringer i vår genetiske kode & # 8211; så vel som i våre omstendigheter av livet & # 8211; Og dette er en av utfordringene du måtte møte & # 8221;.

& # 8220; kroppen din var sårbar & # 8221; Fortsett. & # 8220; Vanskeligheten med reguleringen av glukose og en kombinasjon av faktorer har utløst den genetiske tilbøyeligheten.& # 8221;

Aktivert ikke forårsaket & # 8211; Og dette er et skille som teller.

Mange faktorer kan stresse på genetisk predisposisjon som dette, inkludert kronisk stress, Som ingen synes å fokusere som cupcakes, men selve sårbarheten er genetisk og er ikke i det hele tatt under vår kontroll.

Og i denne forstand forårsaker ikke sukker sukker diabetes. I så fall har noen en svakhet for søtsaker ville ha diabetes.

Genene som behandles for deg, spiller en mye viktigere rolle i diabetes enn mange gjenkjenner. Men når vi ignorerer dette, blir det en sykdom som er verdig til empati i en Punishment & # 8221; For folk som har gjort & # 8220; Feil valg & # 8221;.

L’bruk av årsakssammenhengen der den kan være en’eller bare en faktor blant de mange «8211; Forårsaker mye feilinformasjon om diabetes.

Som selvutnevnt salt tann, kan jeg fortelle deg at desserter aldri har vært noe jeg ønsket. Likevel vil jeg fortsette å utvikle diabetes og folk ville gjøre forutsetninger om kostholdet mitt og kroppen min at de bare ikke var sanne.

Dette er grunnen til at du spøker om diabetes når du spiser søtsaker som ikke-diabetikere, det gjør vondt for mer enn de gjør det bra.

En cupcake vil ikke gi deg diabetes og joking om det faktum at det vil gjøre det er farlig på to nivåer: Skaper disinformation på denne sykdommen og fremmer stigmaet som diabetesoppkjøpet er noe du har kontroll på.

Denne vitsen tildeler også en moral til mat som kan være skadelig for de som bor med spiseforstyrrelser.

Opprettelsen av et hierarki av verdier for mat kan oppmuntre restriktive spisevaner.

Å si at å spise søtsaker gir deg diabetes, du markedsfører denne ideen om at maten har en egenverdi & # 8220; god & # 8221; O & # 8220; dårlig & # 8221; Og at straffen din skal spise dårlig, er å ta en sykdom.

Dette slår meg fremfor alt som en stor størrelse person bor alle’krysset mellom diabetes og matforstyrrelse.

Ifølge National Eating Disorder Association, C’er en lenke Mellom diabetes og følelsesmessig tilstand forbundet med spiseforstyrrelser. De sier at diabetes også dobler sannsynligheten for å ha en klinisk depresjon og # 8211; A’andre boks som kontrollerer.

National Eating Disorder Association legger til: & # 8220; Et studio på tenåringer fra Norge viste at over alderen, alderen, den negative holdningen til diabetes og negativ tro på # 8217; insulin hadde den høyeste tilknytningen med begrensningen av # # 8217; insulin og oppførsel av matforstyrrelser og # 8221;.

Med andre ord, hvis du tror at det å være «fett» er årsaken til diabetes, så en apordered strømforsyning & # 8211; Basert på frykt for å være feit & # 8211; Det kan være forsøket på å forhindre diabetes.

Og i denne forstand har stigma og disinformation på diabetes en innvirkning på oss alle.

Ordet & # 8220; Attitude & # 8221; og & # 8220; overbevisning & # 8221; Begge skiller seg ut her, skjønt. I motsetning til genetisk predisposisjon innebærer holdninger og overbevisninger personellet;. Du kan endre holdninger og overbevisninger over tid.

Og dette er akkurat stedet der ikke-diabetikere kan slutte å prøve å være komikere og begynne å være allierte.

I stedet for å fremme stigmaet med vitsene, utfordrer jeg ikke-diabetikere til å revurdere måten de tenker og snakker om diabetes.

Hvis du føler at noen spøker på diabetes, bruk den som en’mulighet for utdanningen.

Jeg lurer ikke på noen som blir lei av kreft, så hva er så morsomt i diabetes? Begge er sykdommer med genetiske og miljømessige faktorer, rett? Forskjellen er de som normalt forestiller seg både ansiktet på sykdommen.

For diabetes er de de av oss som anser ubehagelig: større bygge mennesker og eldre.

Hvis du virkelig ser på det, er din vits ikke noe annet enn tynt sløret fobi og # 8217; alder.

Hvis du ikke bor hver dag med diabetes, forventer jeg ikke at du forstår hvordan det har det.

Men jeg ville forvente samme respekt for at hver eneste person fortjener.

Også vokser i nærheten av mine diabetiker besteforeldre, har mitt prospekt endret seg når det har blitt min virkelighet.

Jeg lever et veldig fullt liv med diabetes og, som diabetiker, jeg spør ikke noen sympati. Imidlertid vil jeg sette pris på den grunnleggende anerkjennelsen av min menneskehet.

Selv om det ikke er en ansatt insulin, de som må møte viktige problemer med tilgjengelighet og bekvemmelighet for et stoff de trenger for å holde dem i live. Og møte min serie utfordringer, fra & # 8217, øke i kostnaden for mine striper for glukose testing for å dekke blåmerker på mine injeksjonssteder.

Jeg trenger ikke å være på jobb ved å spørre meg hva min diabetes kolleger virkelig tror. Det er ikke nyttig for meg å kaste lys på diabetes.

Ordene du bruker, har strøm. Hvorfor gi noen en knyttneve når du kan hjelpe deg med å løfte den?

Alysse Dalessandro er en moteblogger pluss størrelse, influencer LGBTQ, profesjonell forfatter, designer og spesialhøyttaler basert i Cleveland, Ohio. Hans blogg, Klar til å se, Det har blitt et paradis for de som ellers ville ignorere mote. Dalesseandro har blitt anerkjent for arbeidet ditt på positiviteten til kroppen og forsvaret til LGBTQ + som en av de # Pride2019 Honorees of NBC OUT 50, et medlem av Fohr Freshman-klassen og en av de mest interessante menneskene i Cleveland Magazine for 2018.