Du kan fryse osten og du burde?

Osten er best likte for å maksimere sin smak og konsistens, men noen ganger er det ikke mulig å bruke store mengder av utløpsdatoen.

Frysing er en gammel matvernsmetode som brukes i over 3000 år.

Det er en effektiv måte å øke matlagingsvarigheten på, redusere avfall og spare penger.

Denne artikkelen forteller deg alt du trenger å vite om frysing av ost.

Del på Pinterest

Som frysing og tining påvirker osten

Oster med høyere vanninnhold fryse ved høyere temperaturer enn de med et lavere vanninnhold. For eksempel fryser ricotta klokken 29.8 ℉ (-1.2 ℃), men cheddaren fryser på 8.8 ℉ (-12.9 ℃) (1).

Selv om frysing ikke ødelegger næringsstoffer i osten, påvirker konsistens og kvalitet (2, 3, 4).

Når osten er frosset, danner små iskrystaller alle’avbrutt ostets indre struktur. Når det er tint, frigjøres vann, kjører produktet, blir sprø og potensielt utvikle en blomstrende konsistens (1, 5).

Frosne oster kan også være mindre oppløst når de lagres i en lengre periode. For eksempel smelter den frosne mozzarella i 4 uker i mindre grad enn mozzarellaen som har blitt frosset i 1 uke (5, 6, 7).

Videre, frysing inaktiverer mikrober i ost, for eksempel bakterier, gjær og mugg. Dette bidrar til å forlenge levetiden til bevaring, slik at det går dårlig (1, 2).

Men frysing dreper ikke disse mikrober, det ødelegger dem bare. Derfor kan de bli aktive igjen når osten er motet (2, 8, 9).

I tilfeller av krydret oster som den erberinate ost og camembert, blir populasjoner av levende molds og bakterier tilsatt for å gi disse varianter av særegne konsistens og smaker.

Siden frysing skader disse mikrober, kan det forhindre at disse ostene er riktig modnet en gang på seg, potensielt reduserer sin generelle sensoriske kvalitet.

De beste og verste osene å fryse

Enhver ost kan teknisk være frosset, men noen varianter reagerer på frysing bedre enn andre.

Her er noen av de beste og verste oster å fryse (1):

De beste ostene for å fryse de beste ostene for å fryse Mozzarella
Ost pizza
Cheddar
Coly
Edam
Gouda
Monterrey Jack
Limburger
Provolon
Sveitsisk frisk ost
Paneer
Brie
Camembert
Melkflak
ricotta-ost
parmesan
Roman
Smeltet ost

De beste ostene å fryse

Som en generell regel er det bedre å fryse ostene som er utformet for å bli brukt i kokte retter i stedet for friskt konsumert.

Harde og semi-korn oster som cheddar, sveitsisk, murstein ost og blå ost kan bli frosset, men deres konsistens vil ofte bli sprø og farinert. De vil også være vanskeligere å kutte.

Selv mozzarella og pizza er vanligvis egnet for frysing, spesielt revet pizza. Imidlertid kan konsistensen og fusjonsegenskapene påvirkes negativt (6).

Noen semi-myke oster som Stilton eller myk pasta geitost er også egnet for frysing (10).

Videre kan kremosten være frossen, men kan skille etter tining. Du kan imidlertid montere den for å forbedre konsistensen (10).

De verste ostene å fryse

Grated hardt oster som parmesan og romanen kan fryses, men det er mer hensiktsmessig å holde dem i kjøleskapet, hvor opptil 12 måneder er bevart. På denne måten vil du ikke oppleve tap av kvalitet som kommer fra frysing.

Generelt fryser ikke håndlagde oster med delikate smaker og aromaer godt og er bedre kjøpt i mindre og fersk forbrukte deler.

Frysing er heller ikke anbefalt for ferske pasta oster som ricotta, ricotta og kvark på grunn av deres høye fuktighetsinnhold.

På samme måte spiser myke og krydret oster, som Brie, Camembert, Fontina eller Münster bedre frisk og kan krydres i kjøleskapet.

På samme måte, mens den blå osten kan fryses, kan lave temperaturer skade mugg som er avgjørende for modningsprosessen. Derfor er disse ostene bedre nytes friske.

Endelig er smeltede oster og spredbare kremer ikke egnet for frysing.

Hvordan fryse osten

Hvis du bestemmer deg for å fryse osten din, er det flere trinn du kan adoptere for å sikre minimumskvalitetstap.

Forberedelse

Først, tilstrekkelig forberede bevaringsstiden.

Portionate det i mengde som du sannsynligvis vil bruke bare en gang. For grove oster som Cheddar, ikke fryser mer enn 1 gram per porsjon. Osten kan også gises eller skiver før frysing.

Produktet kan lagres i originalemballasjen eller innpakket i foliepapir eller ostepapir. Den skivede osten må skilles med bakepapir.

Den innpakket osten bør derfor plasseres i en hermetisk pose eller beholder. Dette er viktig for å hindre at tørrluften kommer inn i osten og forårsaker frysende brannskader.

frysing

Frys osten så raskt som mulig til minst -9 ° F (-23 ° C) for å unngå dannelsen av store og forstyrrende iskrystaller. Bruk Quick Freezer Freezing-funksjonen, hvis tilgjengelig (2, 11).

Osten kan bevares frossen på ubestemt tid, men for bedre kvalitet, bruk osten innen 6-9 måneder.

Tine

Den frosne osten må tines i kjøleskapet ved 32-34 ° F (0-1 ° C) i 7-8 timer for 1 gram ost. Revet ost til garnityr eller kok pizza kan legges direkte fra konvolutten uten å tine.

Videre kan kvaliteten forbedres ved å temperere ost i kjøleskapet etter tining. Dette betyr at du forlater det i kjøleskapet noen dager i flere uker, avhengig av typen, for å gjøre det modent litt og # 8216;5, 12).

Husk at, som en hvilken som helst mat, må osten som er frosset og tint, ikke gjenkjennes.

Osten som har blitt frosset, er mer egnet for kokte retter hvor konsistensendringer er mindre åpenbare, som i sauser eller pizza og smørbrød med grillet ost.

Bunnlinjen

Ostfrysing kan redusere avfall og forlenge bevaringslivet.

Det kan imidlertid få produktet til å bli mer tørr, mer sprø og LUN.

Fattige oster produsert industrielt som cheddar er mer egnet for frysing enn myke oster og delikate og håndverk varianter.

Totalt sett er osten best likte frisk for maksimal smak og konsistens, selv om frysing kan være en praktisk måte å holde noen oster på hånden for kjøkkenet; bruk på kjøkkenet.