Du kan amme etter en brystreduksjon? Hva jeg ønsket å vite

Å få en brystreduksjon var det riktige valget for meg, men jeg trodde aldri hvordan det valget ville gå inn i spillårene senere.

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Da jeg var 19, led jeg en brystreduksjon.

Plastikkirurgen har tatt totalt 3 1/2 pund fra brystet og skapt en mer håndterlig C + bryst. Jeg valgte en reduksjon hovedsakelig for forfengelighet grunner, men jeg håpet å redusere & # 8220; enke hump & # 8221; Under utvikling og skulder tretthet og # 8217.

Under planleggingsfasene fortalte kirurgen meg at jeg ville ha 50% sjanse til å kunne amme. Det var en kommentar kastet bort uten en betydelig vitenskap bak den. Men sannsynligvis ville det ikke være noe som statistikken var; Jeg var en tenåring som var litt disgusted av # 8217; ideen om amming.

Min egocentriske selv-ungdommen ville ha vært sjokkert av hvordan den avgjørelsen har kommet for å forfølge da jeg kjempet med amming av mitt første barn.

Rask fremover 11 år etter operasjonen min og jeg holdt min baby gråt. Min melk hadde kommet inn, men det kom ikke ut mye. Jeg hadde fortalt hver lege, sykepleier og konsulent for amming, jeg hadde hatt en brystreduksjon, men ingen hadde spesifikke ideer om hvordan de skulle hjelpe. De prøvde flere stikkontakter, paracapeels og hamret noe på den greske høen.

Jeg pumpet små mengder og blandet formel i stor.

L’amming var en fiasko. Jeg hadde valgt å gjennomgå en plastikkirurgi, og nå bodde min sønn og jeg begge med konsekvensene.

Brystreduksjoner er ikke sjeldne. Nesten 500.000 Kvinner har brystreduksjoner hvert år. L’amming etter reduksjonen har selv dets akronym: bfar. Og det er nok kvinner som prøver det å generere en BFAR-støtte nettside og en Facebook-gruppe.

Men C’Det er også mye feilinformasjon og uvitenhet om utfordringene som Bfar kvinner står overfor. Det er svært få studier på hvor brystkirurgi påvirker amming.

Det er forskjellige typer reduksjon kirurgi. Kvinner som ønsker å amme, bør spørre sin kirurg hvis brystvorten blir helt fjernet eller bare flyttet. Pluss brystvorten og melkekanalene forblir festet, mer sannsynlig Le’amming vil fungere. Overraskende kan cut-off kanaler reattachate, men kan påvirke mengden av produsert melk.

Kjør amming krever arbeid

L’amming fungerer på en tilbakekoblingskrets mellom nerver, hormoner og dotti. Eventuelle skader på denne syklusen kan påvirke mengden av melk som produseres og leveres til barnet.

Men den gode nyheten er at nerver kan lære sitt arbeid igjen og kanalene kan begynne å jobbe etter fødselen til et barn. Så snart barnet ditt er født, tøm brystene hennes og la dem fylle det er veldig viktig å fremme nerve rekanalyp.

Da jeg var gravid av mitt andre barn, var jeg mye mer proaktiv. Jeg intervjuet konsulenter for L’amming under graviditet til jeg fant noen som hadde erfaring med amming etter en reduksjon. Han kom hver dag for den første uken. Da det var klart at min sønn ikke var figende nok om den syvende dagen, åpnet han krukken av kunstig melk og viste meg hvordan han skulle mate ham med fingrene.

L’amming må ikke være alt eller ingenting

Som de fleste Bfar hadde jeg en dårlig melkproduksjon. Tilbakemeldingssystemet mellom melkeproduksjonen og melkeavgivelsessystemet var sakte og uforutsigbart. Med min andre sønn, pumpet jeg for den første måneden, jeg tok den velsignede tistelen og fenegreek og jeg lagde brystkompresjoner mens jeg ammer.

Jeg tok også domperidon, et reseptbelagte legemiddel som øker melkeproduksjonen. Domperidon er ikke FDA godkjent eller tilgjengelig i USA, men er tilgjengelig i Canada (hvor jeg bor) i 20 år. Men selv med alt dette har jeg ennå ikke produsert nok melk til å mate bare brystmelken min.

For å sikre at barnet mitt hadde nok melk, ammer jeg alltid meg.

L’amming med sondino er enklere enn det virker, spesielt med et enkelt barn, som heldigvis beskrev mitt andre barn. Først angriper barnet til brystet, og skyv deretter et lite rør som er i en formel i munnen (i en flaske eller et ammende system). Mens barnet suger, mottar han både kunstig melk og brystmelk.

Det er umulig å vite hvor mye brystmelk mottok min sønn, men det anslås at hans ansatt var omtrent 40% av morsmelken. Når min sønn begynte å administrere faste matvarer på 6 måneder, var jeg i stand til å slippe røret og amme det på forespørsel.

Suksessen til’amming kan bety forskjellige ting: for noen er det amming på forespørsel, for andre kan det være integrering av morsmelk med kunstig melk. Spesielt BFAR må være åpen for ulike definisjoner av suksess. Jeg har aldri følt meg mer suksess enn da jeg savnet min sønn mens jeg var integrert med kunstig brystmelk.

En av de fantastiske tingene i menneskekroppen er at melkproduksjonen øker med hver graviditet. Da jeg hadde datteren min 3 år senere, trengte jeg ikke å integrere den med formelen, selv om jeg tok domperidon hver dag.

Suksessen er ikke det samme for alle

Ser tilbake alle’erfaring, jeg ser fortsatt min suksess med min andre sønn som den virkelige seieren. Jeg kunne ikke gjøre det uten en supportpartner, en ekspertkonsulent for amming og en barnelege som stolte på meg og var villig til å være fleksibel.

Hvis du vurderer amming etter brystkirurgi:

  • Bevæpnet av hvor mye mer kunnskap mulig. Hvis det er mulig, anskaffe en kopi av & # 8220; definere din suksess: amming etter en brystreduksjon kirurgi & # 8221; av eksperten notatet av amming (og mor til bfaren) Diane West. Boken er ekstremt detaljert og full av håp, med virkelige livshistorier (selv om vest anerkjenner at informasjon om dårlig melkproduksjon er foreldet).
  • Du kan også diskutere din plan med barnelege og organisere vanlige barn som veier.
  • Hvis du føler deg trygge, snakk med legen din for å få resept for et stoff som kan øke melkproduksjonen. Domperidon er ikke tilgjengelig i USA, men det finnes andre terapeutiske alternativer. Du må snakke med legen din om fordeler og bivirkninger for å bestemme om dette er riktig for deg.
  • Ikke la ingen fortelle deg at amming ikke er verdt det, eller det vil skje hvis naturen vil ha det. Ikke la dem føle seg skyldige om dine valg, passert og tilstede.
  • La feilen din. Å ha en brystreduksjon gjort mening på den tiden og hjalp deg med å bli det du er i dag.

Du må kanskje definere utseendet på suksess på en annen måte enn hva du vil, og dette kan være vondt. Gjenkjenne hva grensene dine er. Å være en neomamma er allerede ganske vanskelig uten å forsøke å overvinne de fysiske grensene til # 8217;. L’amming kan være en fantastisk ting, men det er også mulig å ha hud hudkontakt og mange næringsinteraksjoner under kunstig amming.

Nå som mine barn er større, vet jeg at dikotomiene mellom ammende og kunstig melk og en god mor mot en dårlig mor er falske. Det er ingen helsevariasjoner mellom mine tre barn og deres forskjellige fôringsmetoder. Ingen husker eller bekymrer seg hvis barnet ditt ble matet med kunstig melk. Vellykket amming mine barn ga meg tilfredshet, men det er bare en ting i den vakre blandingen av’å være en mor.

Emma Waverman er en freelance journalist som bor i Toronto med sine tre barn, hennes ektemann og støyende hunden. Hans skrifter av mat og livsstil finnes i magasiner, aviser og på internett. Er kjøkkenboken Cooper for familier Best Selger & # 8220; Whining og dining: Måltidsoverlevelse for kresne spisere og familier som elsker dem & # 8221;. Følg sine Beating Adventures og Feil på Instagram og Twitter All’Adresse @MmaWaverman.