Du har oppkastet din prevensjonspille: og nå?

Beskrivelse

Ta prevensjonspillen hver dag er viktig for å sikre at pillen fungerer. Hvis du nylig har vomited, kan din prevensjon være borte med den.

Hvis din beskyttelse mot graviditet er blitt påvirket, avhenger av et par faktorer.

Eksperter har råd om hvordan å håndtere denne situasjonen. Finn ut hvordan du hindre en beskyttelsesavbrudd.

Grunnleggende forestillinger om prevensjonspillen

Det er flere merker av prevensjonspiller, men de fleste er en kombinasjon av syntetiske østrogener og syntetisk progesteron. Piller som bare inneholder syntetisk progesteron er også tilgjengelige, ellers kjent som en progestin.

Prevensjonspillen beskytter mot graviditet som hovedsakelig hindrer eggløsningen. Hormonene i pillene hindrer at egget blir frigjort fra eggstokkene.

Pillen gjør også cervical mucus oftere, noe som gjør det vanskeligere for sæd å nå et egg hvis det er utgitt.

Noen piller tillater en månedlig vanlig periode som ligner på hva du kanskje har før du begynner å ta pillen. Andre tillater et redusert menstrual program og noen kan helt eliminere menstruasjon. Legene kaller disse utvidede eller kontinuerlige syklusordningene.

De prevensjonspiller er 99 hundre effektive hvis tatt riktig. Dette betyr å ta pillen hver dag samtidig og følge alle de andre instruksjonene fra legen. I virkeligheten, med en typisk bruk, er gjennomsnittlig effektivitet nærmere 91 prosent.

Vanlige bivirkninger av prevensjonspiller

Ifølge legen Fahimeh Sasan, Do, Dell’Kvinne Healthcare Company Kindbody, De fleste kvinner har ingen bivirkninger med lav-analyse kombinerte piller. Dette er den vanligste foreskrevne typen leger i dag.

Imidlertid kan noen kvinner ha bivirkninger fra prevensjonspiller. Dette gjelder spesielt i de første ukene etter at pillen starter.

Noen vanlige bivirkninger inkluderer:

 • Uregelmessig blødning eller spotting
 • kvalme
 • Han retched
 • bryst ømhet

Sekund Sherry ross, md, ob-gyn og kvinners helse ekspert I Los Angeles er disse bivirkningene generelt midlertidige.

De fleste bivirkninger vil forsvinne etter å ha tatt pillen i to eller tre måneder. Ellers kan du spørre legen din andre alternativer.

Sannsynligheten for at du kan manifestere disse symptomene, avhenger av din følsomhet for syntetiske østrogener eller progestinaler i prevensjonspillen din. Det er mange merker der ute, og hvert merke har litt forskjellige typer og doser av disse hormonene.

Hvis det ser ut til at du opplever bivirkninger som påvirker livskvaliteten, kan en annen type prevensjonspille fungere bedre for deg.

Din risiko for kvalme

Sasan esteem som mindre Dell’1% av kvinnene som tar pillen, vil oppleve kvalme fra det. I stedet sier han at kvalme er mest sannsynlig på grunn av mangel på en pille og å måtte ta to eller flere piller på samme dag.

Kvinner som ikke tar pillen, kan også være mer utsatt for kvalme. Du har nettopp begynt å ta pillen i de siste månedene eller to? I dette tilfellet kan din kvalme være relatert.

Hvis du er følsom for andre typer stoffer som ikke er relatert til prevensjon, eller du har visse medisinske forhold, for eksempel gastritt, redusert leverfunksjon eller syre refluks, kan du være mer i fare for kvalme fra prevensjon.

Imidlertid bør du utelukke andre alternativer, for eksempel et virus eller en annen sykdom, før du antar at din prevensjon forårsaker oppkast.

Selv om det er kjent at Kvalme manifesterer med prevensjonsbrukere, sier Ross at oppkast er mindre sannsynlig å oppstå som et resultat.

Hvis du finner ut at oppkastet etter at inntaket av prevensjonen blir en rutine, bør du gjøre en avtale med legen din.

Hva å gjøre hvis du kaster opp under prevensjon

Hvis oppkastet ditt har noe å gjøre med din prevensjon, vil du fortsatt vite hva du skal gjøre for å sikre at det fungerer.

Først bør du utelukke andre medisinske problemer, for eksempel L & # 8217, intestinal påvirkning. Hvis du er syk, anbefaler vi deg å lete etter passende medisinsk behandling.

Her holder du også dette rådet om din neste pille:

 • Hvis du har vittet mer enn to timer etter å ha tatt pillen: Det er sannsynlig at kroppen din har absorbert pillen. C’Det er lite å bekymre seg for.
 • Hvis du har vomited mindre enn to timer etter å ha tatt pillen: Ta den neste pillen som er aktiv i pakken.
 • Hvis du har en sykdom, og du er ikke sikker på at du kan holde en lav pille: vent til neste dag, og ta deretter 2 aktive piller, i en avstand på minst 12 timer. Avstand dem vil hjelpe deg med å unngå unødvendig kvalme.
 • Hvis du ikke kan holde piller lav eller forårsake oppkast: ring legen din for senere trinn. Det kan være nødvendig å sette opp vaginalpillen slik at den kan absorberes av # 8217; organismen uten risiko for kvalme, eller det kan anbefales å bruke et alternativt prevensjonsmiddel.
 • Hvis du ikke kan holde pillene til brems i mer enn noen få dager, eller hvis du forårsaker ditt oppkast, bør du også spørre legen din ekstra prevensjonsalternativer.

  Bruk backup prevensjon, for eksempel kondomer, til du starter en ny prevensjonspakke eller få det grønne lyset fra legen din, er du beskyttet.

  Kjøp kondomer.

  Hvordan hindre fremtidig kvalme

  Her er noen forslag for å unngå kvalme:

  Ta pillen med et måltid

  Hvis du tror at prevensjonspillen din forårsaker kvalme, prøv å ta det med et måltid. Ta også det før sengetid kan hjelpe.

  Vurder en annen pille eller en helt annen metode

  Du må også sørge for at du tar den laveste mulige dosen hormoner hvis dette er det som forårsaker kvalme. Legen din vil kunne hjelpe deg med å avgjøre om det er bedre alternativer for deg. De kan bare anbefale en annen type prevensjon.

  Det er tilrådelig å vurdere L’bruk av prevensjonen vaginal ring som omgår magen, unngår noen gastrointestinal lidelse og sier Ross. & # 8220; De progesteronbaserte armprotesene eller iUDene er også effektive alternativer til oral kombinert prevensjon når kvalme rister på livet og nr. 8221;.

  Hvile og gjenopprette

  Hvis oppkast skyldes en sykdom, bør du hvile og konsentrere deg om gjenoppretting. Du må også sørge for at din reservasjonsplan for reservasjonsplanen din er på plass til du er sikker på at prevensjonsbeskyttelsen din er effektiv igjen.

  Ta bort

  Fordi prevensjon er effektiv kun hvis det tas i henhold til instruksjonene, anbefaler vi deg å snakke med legen din dersom kvalme forhindrer deg i å følge de nødvendige trinnene. Det er alternativer, og du trenger kanskje bare å finne en bedre løsning for deg.