Du har levert et barn med? Hvorfor skjer og hva de skal gjøre

Del på Pinterest

Har du noen gang trukket et ansikt på et kokt egg med en markør? Kanskje i et videregående skolehelseklasseprosjekt for å ta vare på eggbarnene?

Hvis du ikke har # 8217; du var, bør du. Fordi 3D og 4D ultralyd kan gi forventninger perfekt representert på hvordan barnet vil være hos mødre som starter vaginalt, men faktisk din & # 8220; Det kan se mer ut som et egg;.

Faktisk er det søte runde hodet på barnet ditt ca 3 centimeter større enn livmorhalsen i løpet av de siste travagliofasene. Og C & # 8217; Det er en god sjanse for at det ikke er så helt rund etter å ha krysset fødselskanalen.

Ingen panikk. Dette vil ikke alltid være formen på barnets hode.

Det er helt normalt at de nyfødte som er søte, søte kegleformede hoder.

Fordi noen nyfødte har spissen av keglene?

Se barnet ditt for første gang genererer forskjellige følelser samtidig: stolthet, lettelse, angst og & # 8230; Vent, det er et ønske? Fordi huden deres er gul? Deres form av hodet er også normalt?

Ved fødselen har alle nyfødte variable hodeformer, men du kan forvente at et barns hode fødte vaginal har en & # 8220; konisk form & # 8221; av mindre til større eller større. Faktisk er det helt normalt.

Menneskekroppen er fantastisk. For å hjelpe barnets hode til å tilpasse seg gjennom den smale og smale leveringskanalen, har skallen to store, myke flekker og formbare benplakker som komprimeres og overlapper (en prosess kjent som «8220, mens de går gjennom livmorhalsen og skjeden.

Barn født med keisersnitt fødsel generelt viser ikke mye en kjegle. Takket være det økende antall keisersnitt (om 32 prosent av alle leveranser i USA), et barn på et keglehodet er mindre sett på dag d & # 8217; i dag.

Det spiller ingen rolle om du ender med en vaginal eller keisersnitt, hvis barnet er «8220, falt» 8221; I bassenget mye før fødsel, kan det ha en mer åpenbar eller ekstrem kegleform.

Hvor mye vil vare spissen av keglen?

Barnets skalle tar sikte på å forandre form i denne utviklingsfasen, vanligvis gjenvinne et rundt aspekt innen 48 timer, selv om noen kan ta noen uker.

Men ikke bekymre deg hvis barnets hode forblir konisk lenger. Faktisk lukker skallen vekstplater ikke helt opp til # 8217; ungdomsår, så ingen C & # 8217; Det er nødvendig å bekymre deg nå.

Hvis imidlertid den koniske form forblir etter et par uker, eller hvis du er bekymret, skriv en liste over dine spørsmål, kast det i bleier og diskutere dine bekymringer med barnets barnelege under neste velvære kontroll .

C & # 8217; er noe du kan gjøre for å reparere keglerhodene?

Barnets hode skal gå tilbake til en bedårende og rund form i 2 dager og noen få uker etter fødselen. Imidlertid er det fortsatt andre posisjonsfaktorer som kan påvirke formen på barnets hode. Disse inkluderer:

  • hviler i samme posisjon
  • Trykk på baksiden av skallen
  • Ikke vekslende retningen der babyens hode er adressert når den er på baksiden
  • Forvrengninger på grunn av traumer eller genetiske abnormiteter

Hvis barnets koniske hode lengre enn forventet, er det skritt du kan adoptere for å oppmuntre hodet avrunding. (Men i mellomtiden ta mange bilder og omfavner den kegleformet søthet til du kan.)

Pass på at barnet ditt ikke bruker for mye tid til å ligge med hodet i en hvilken som helst posisjon, siden dette kan føre til plagiocephaly (flat side eller baksiden av hodet).

Du kan oppmuntre til forskjellige stillinger ved å plassere dem i forskjellige retninger i løpet av dagen eller flytte mobiltelefoner eller andre leker i forskjellige visualiseringsstillinger.

Du kan også holde eller bringe barnet ditt til en babybærer for å eliminere og lindre noe press på baksiden av hodet. Bruk svinger og barneseter for å endre plassering hver gang de er våken. Alternative sider for hver feed.

Gi barnet ditt en tilstrekkelig tid for magen overvåket et par ganger om dagen. Tidspunktet for magen er nyttig for å hjelpe barnet ditt til å utvikle de sterkeste nakke- og ryggmuskulaturene, noe som gir dem mer kontroll over hodet slik at de kan holde presset på det jevnt fordelt hodet.

Hvis du fortsatt er bekymret for barnets barnelege, hvem kan foreslå ekstra hode avrundingsmetoder. Din barnelege kan til og med foreslå en fysioterapi eller en spesiell hjelm designet for avrundingen av hodet.

Andre bekymringer

Hvis en merkelig formet nodule vises på toppen av barnets hode i løpet av få timer eller dager fra fødsel, kan dette være et tegn på cephalematoma. Dette betyr ganske enkelt at små blodkar på barnets hode er ødelagte eller fanget og samlet mellom skallen og huden under fødselen. Det er ikke et alvorlig problem, det påvirker ikke barnets hjerne og bør forsvinne fra seg selv innen få måneder.

Hvis barnets hode begynner å vippe nedover, kan dette være et panseretegn. Hvis denne torsjonen kommer fra fødselen, kalles det medfødt muskuløs torcicollo, men kan forekomme i alle aldre, selv i # 8217; voksen alder!

Dette skjer når en stor muskel som går fra hodet til nakken, forkortes, bøyer hodet mot den forkortede siden og roterer haken i motsatt retning.

Når den stive nakken oppstår ved fødselen, kan barnet ditt ha vært i en smal eller podal stilling, noe som forårsaker muskelkortet. Du kan ikke innse før barnet ditt begynner å skaffe seg noen kontroll over nakke musklene, ca 6-8 uker etter fødselen.

Barnet ditt kan ha problemer med å amme fra en bestemt side, eller foretrekker å se på deg fra over en skulder i stedet for å snu hodet for å se på øynene hennes. Hvis du merker dette, nevner din barnelege til neste kontroll av barnets velvære, fordi en tidlig intervensjon kan bidra til å forhindre langsiktige komplikasjoner.

Ta bort

Prøv å se barnet ditt til kjeglehodet som medaljen av & # 8217; bare fødsel egg. Slapp av, ta mange bilder og nyt disse første minnene med ditt søte barn med konushodet.