Du har en sensitiv hud? Hopp over irritasjonen med denne rutinen uten syrer

Del på PinterestFotografi av Shana Novak, Michelle, Longo, Divya Sethi, Modellering, Lauren Park Design, Getty Images

Hvorfor skal du hoppe over syrer

Hvis du i det siste følte deg litt og # 8216; ikke på lager & # 8221; Med exfoliating syrer (ordspill), er du ikke den eneste. Mange skjønnhetsentusiaster begynner å innse at det som begynnelsen syntes å være en mirakuløs ingrediens: eliminerer døde hudceller! Øke cellulæromsetningen! Gjør huden tid og skinnende! & # 8211; kan gjøre mer dårlig enn bra, spesielt for sensitiv hud.

I henhold til dermatologer, L’Overdreven peeling med syrer kan føre til problemer som tørr hud, hudutbrudd og betennelse. Åh, og det ser ut til å bli strålende & # 8220;? Det kan faktisk være et tegn på skade, ikke den sunne gløden du håpet.

Dette er viktig å diskutere, siden så mange mennesker som lider av mindre hudutbrudd, vil automatisk bruke salicylsyre eller benzoylperoksid på ansiktet & # 8221; Nousha Salimi, registrert sykepleier og hudpleie spesialist på Forynge med Nousha, Han forteller Healthline.

[8220; Når vi gjør det, er huden tørr, og vårt svar er å produsere mer olje, noe som forårsaker ekstra utbrudd og kontinuerlig syklus «8221;.

Lag en hudpleie rutine uten syrer

Eksperter er enige om at løsningen på disse hudproblemene kan bo i å kurere en hudpleie rutine uten syre, full av produkter for delikat, men effektiv hudpleie. Det er bedre måter å holde sunn hud i forhold til # 8217; bruk av syreprodukter & # 8221;, sier Ronald Moy, dermatologist og konsulent for DNA-fornyelse, Et forskningsbasert hudpleiefirma.

Legg merke til at en rutine uten syre er spesielt nyttig for de med sensitiv hud eller for alle som lever noen med en kronisk hudtilstand, for eksempel Rosacea, L’eksem eller dermatitt.

1. Nøyaktig renslighet

Del på Pinterest

Vaskemiddelet er basen for å fjerne smuss og forurensende stoffer og sier Moy & # 8211; Så ja, det er viktig å holde porene fri og rene.

Imidlertid har mange vaskemidler på markedet en integrert hydroksysyre (AHA) eller betahydroksysyrer (BHA), som kan skape problemer for de som har flere reaktive carnagiones eller noen senere doblet med en syre toner eller et annet eksfolierende produkt.

Løsningen: Bruk en delikat og solfatisk vaskemiddel & # 8221; Aanand Geria, En hudlege med geria dermatologi I New Jersey forteller han Healthline.

Konsistensen av detergentanten kan variere avhengig av typen av huden & # 8211; For eksempel fungerer tørket hud godt med krem- eller oljeprodukter, mens geler er ideelle for fet hud og # 8211; Men det er noen universelle anrop: Unngå formler som inneholder syrealkohol og natriumlaurilsulfat, siden alle tre kan fjerne hudens fuktighet.

Et annet rengjøringsbrett: Se etter et balansert pH vaskemiddel, som ikke avbryter hudbarrieren og vil hjelpe deg å holde seg hydrert og beskyttet. Til referanse er den anbefalte pH mellom 5 og 5.5.

Du trenger et forslag til å lede deg i riktig retning? I Geria liker dette vaskemiddelet Cetaphil, Mens Salimous anbefaler Januar Labs ren og delikat vaskemiddel gel.

2. Et serum vitamin C.

Del på Pinterest

[8220; hvis du går forbi DA’bruk av syrer til nei, begynner å inkorporere et aktivt serum i stedet for syren, syren som hjelper med pigmentering, tynne linjer og rynker og konsistens «.

Vitamin C er et godt eksempel. Ingrediensen rik på antioksidanter er godkjent av skjønnhetere og dermatologer på samme måte som evnen til å heve hyperpigmenteringsflett, beskytte mot miljøskader og til og med stimulere kollagenproduksjonen. Resultatet? En ensartet, kjøttfull og sunn hudfarge.

Det skal bemerkes at det medisinske navnet på vitamin C er en L-ascorbinsyre, men det er ikke en syre av eksfolierende variasjon og vil ikke skade hudbarrieren. Det vil imidlertid gjøre deg mer følsomt for sollys. Det er trygt å legge inn vitamin C i dagtidsrutinen, bare fullfør den med en SPF-dose (vi snakker om det senere!).

3. Produkter for celle reparasjon

Del på Pinterest

I stedet for å stole på syrer for å eliminere døde hudceller, sier Moy å lete etter ingredienser som gjenoppretter og beskytter hudceller i stedet.

& # 8220; Som hudlege, bruk ingredienser for hudpleie som DNA reparasjonsenzymer, som kommer fra marine botaniske planter som alger og plankton og hjelp reparere og bygge hud barriere & # 8221; sier.

Jeg ser også etter den epidermal vekstfaktoren (EGF), som virker på mobilnivået for å reparere huden som er skadet av solen og øke kollagen, og dermed øke tykkelsen på alderen hud.& # 8221; L’EGF er naturlig funnet i kroppen og er Noto for å hjelpe cellene til å proliferere. Se etter det på etikettene i ingrediensene som er oppført som & # 8220; EGF & # 8221 ;, ‘8220; vekstfaktor & # 8221; O & # 8220; oligopeptid & # 8221;.

Moy foreslår en vegetabilsk base EGF, som det er i filen DNA fornyelse regenerering serum Og Fornyelse av DNAs øye balsam. Begge inneholder A & # 8220; EGF Bioengederized avledet fra # 8217; Byg, som tykner og firmaer huden & # 8221;.

4. En enkel ansiktsolje

Del på Pinterest

Mange mennesker som snu til syrefeksjonen, kan faktisk være i stand til å rette opp problemet under med olje og # 8221, sier Salimi.

Det ser litt og # 8216; counterintuitive, men her er det som skjer: Ofte produserer huden en dårlig produksjon av naturlig sebum og er derfor tørr og skumlet. Dette kan få deg til å prøve å exfoliere flak med en syre tonic. Eller huden din gir en overdreven mengde talg, noe som kan føre til kutane utbrudd, og du er fristet til å rengjøre porene med syrer.

Men C’Det er en måte å balansere produksjonen av naturlig olje og eliminere behovet for sur eksfoliering: jojoba olje.

L’jojobaolje er en 97% kjemisk korrespondanse med menneskelig sebum. Når presset på tørr hud, drikker porene det positivt. Tvert imot, når det brukes på fet hud, send en slags & # 8220; signal & # 8221; Til sebaceous kjertler slik at de slutter å produsere overflødig olje. Det fungerer vakkert for alle hudtyper: uten tørkede flak, uten porer blokkert og uten behov for en sur exfoliator. Bonus? Du kan bruke den i stedet for din vanlige fuktighetskrem.

For å få de beste resultatene, se etter organisk jojobaolje, 100% ren som har vært kaldt presset for å bevare naturlige egenskaper av olje;. Se etter en lettere luksusolje? De fleste ansiktsoljer som inkluderer jojobaolje i de første fem ingrediensene som er oppført (så, i høye konsentrasjoner) kan tilby lignende fordeler.

5. En delikat fysisk eksfoliator

Bare fordi du unngår syrer, betyr det ikke at du bør unngå å være eksfoliering. Eksperter anbefaler å bruke en fysisk eksfoliator ikke mer enn en eller to ganger i uken, ellers kan du se noen irritasjon. (Tenk: rødhet, desquamation og utbrudd.)

; Vegetabilske baserte biologisk nedbrytbare granulater som bidrar til å eliminere døde hudceller uten risiko for overeksfolily er utmerket & # 8221; sier Geria.

Anbefaler The Shiseido waso myk + cushy polisher, Mens Salimous er en fan av Kora organics gurkemeie maske.

& # 8220; har små korn som exfoliano, mens gurkemeie lyser, fast og reduserer betennelsen i ansiktet / # 8221; rapporter.

6. Månedlige ansiktsbehandlinger

En av hovedgrunnene til at eksfolierende syrer er veldig elskede, er fordi de løser forurensningspartikler og # 8217; produktakkumulering funnet i porene. Men C’er en annen måte å eliminere smuss: profesjonell utvinning.

Hvis du merker komedonene, små fremspring på overflaten av huden eller hudortene som spire, kan det være på tide å be om en skjønnhetspleie. Visagere er opplært for å trekke ut denne akkumulansen & # 8211; en blanding av sebum, avansert produkt og & # 8220; pulver & # 8221; miljømessig & # 8211; minimal irritasjon. (For ikke å nevne sterile verktøy, mye tryggere enn å få dem til å briste alene.)

Som Salimi sier, «Det beste er å sette opp månedlige ansiktsbehandlinger slik at det ikke er nødvendig å gjøre det hver dag & # 8221;.

7. Toner

En tonic er ikke nødvendig for de fleste, da det fjerner naturlige oljer som huden din trenger & # 8221;, ifølge Moy. & # 8220; dette kan overexfholilily og overdrevet rammet huden.& # 8221;

Det er verdt å merke seg at ikke alle tonere tørker.

Produktene som inneholder amamelid eller alkohol, er de som skal unngås. Fuktighetsbaserte toner, noen ganger kjent som & # 8220; essenser & # 8221; de er gode til å opprettholde i rotasjonen. Pass på at de inneholder ingredienser som lånes og fukter: L’Hyaluronsyre hjelper celler til å holde fuktighet og glyserin tiltrekker den ytre fuktigheten i hudcellene.

Følg basene

I tillegg til å være sikker på sensitiv hud, har en hudpleie rutine uten syre en annen stor fordel: det er enkelt. Pass på at du bare holder grunnleggende for hudpleie.

Opplæring godkjent av eksperter

  • Ikke-irriterende vaskemiddel. Søk etter vaskemidler med balansert pH uten AHA, BHA, alkohol og natrium Laurilsolfate. For større forsiktighet, selv hopp over produktene med essensielle oljer som de også kunne irritere sensitiv hud.
  • Antioxidant serum og cellulære reparatører. Søk vitamin C og EGF, vekstfaktor eller oligopeptid.
  • Ansiktsolje godkjent av Sebum. Søk ren jojoba olje eller et produkt som indikerer L’jojoba olje som en av de viktigste ingrediensene.
  • SPF 30. Bruk det hver dag, spesielt hvis du bruker vitamin C om morgenen.
  • Hudvedlikehold. Forbered deg på A’ukentlig fysisk eksfoliering og månedlige ansiktsbehandlinger.
  • ; Å holde sunn hud med ikke-syre-produkter er enkelt, forutsatt at du bruker solkrem og drikke rikelig med vann og sier Geria.

    Med andre ord: Ta vare på de primære behovene til huden din & # 8211; Solar Hydrering og beskyttelse & Beskyttelse> er alt du trenger å gjøre. Alt annet er bare glasur på hudpleie kaken.

    Jessica L. Yarbrough er en registrert forfatter i Joshua Tree, California, hvis arbeid finnes på Zoe Report, Marie Claire, Self, Cosmopolitan og Fashionista.com. Når han ikke skriver, skaper du naturlige potioner for hudpleie for sin linje med hudpleieprodukter, Illuum.