Du bør være bekymret hvis du spiste krittet?

Del på Pinterest

Kritt er ikke akkurat noe som de fleste voksne anser delikatesse. Fra tid til annen kan imidlertid noen voksne (og mange barn) være ønskelig for krittet.

Hvis du føler tvanget å spise kritt regelmessig, kan du ha en medisinsk tilstand som heter Pica. Over tid kan PICA forårsake fordøyelseskomplikasjoner.

Her er mer informasjon hvis du har spørsmål om krittforbruk.

Fordi noen mennesker spiser krittet spesifikt?

Pica er ønsket om å spise ikke-mat eller materielle produkter som ikke er ment for konsum.

Pica folk vil ha (og ofte gjør det) å spise rå stivelse, smuss, is eller kritt, blant annet. Pica regnes som en type matforstyrrelse og er også knyttet til obsessiv-tvangsmessig oppførsel, underernæring og graviditet.

TIL 2015 Gjennomgang av studiene som involverer over 6000 personer med symptomer på pica, forbundet tilstanden til et lavt antall røde blodlegemer og lavere nivåer av sink i blodet.

Typer av ernæringsmessige mangler som induserer en person til å ønske krittet, spesielt, er spesielt ikke helt klare, men forskerne har lenge teoretisert at krittforbruket er knyttet til å ha lavt sink og jerninnhold.

Folk som lider av mat usikkerhet eller smerte for sult kan tiltrukket seg å spise kritt. Mens hjernen din vet at kritt ikke er mat, kan kroppen din se gipset som en løsning på en tett sult eller et ernæringsmessige underskudd, signalisere et ønske eller # 8220; Brama & # 8221; for han.

Anekdotisk, noen mennesker som lider av angst eller obsessiv tvangsforstyrrelse, rapporterer at tekstur og smak av kritt gjør det avslappende å tygge. I de senere år har ASMR-trenden brakt yngre å tygge og spise kritt.

Hvordan vet du om å spise kritt er et problem?

Hvis et barn under 2 år har vane med å spise kritt og andre ikke-matvarer, blir det ikke ansett uvanlig eller atypisk for den utviklingsfasen. Legene diagnostiserer vanligvis ikke pica hos barn under 24 måneder.

Pica er diagnostisert først fra en rekke spørsmål. Legen vil forsøke å avgjøre hvor lenge noen har spist kritt, hvor ofte den har pulsen å gjøre det, og hvis det er relatert til enhver annen faktor som setter folk i større risiko for å spise kritt, som graviditet eller doc.

Hvis det ser ut til å være et krittforbruksordning, kan legen utføre en blodprøve for å verifisere tilstedeværelsen av blyforgiftning, anemi og andre forhold som har vært koblet til pica. Hvis noen har spist skitne, kan en avføringsprøve også bli bedt om å sjekke om parasitter.

Hva er risikoen for å spise kritt?

Mens krittet er minimalt giftig, ikke giftig små mengder, Og det kan ikke skade deg, det er aldri en god ide å spise kritt.

En modell for å spise kritt er en annen historie, men. Å spise kritt kan ofte forstyrre fordøyelsessystemet og forårsake skade på de indre organene.

Hvis du er gravid eller ammer, kan det være en negativ innvirkning på føtalutvikling fordi:

  • Ønsket om å spise kritt kan indikere en ubalanse i din makt som skal korrigeres
  • Å spise kritt kan bety at du savner # 8217; appetitt for annen mat som vil mate og rekonstituere kroppen din, som allerede gjør overtid

Hvordan gipsforbruk behandles?

Behandlingsplanen for å spise kritt avhenger av den underliggende årsaken.

Hvis en blodprøve avslører en ernæringsmessig mangel, vil legen foreskrive kosttilskudd. I noen Studere tilfeller, Kosttilskudd som korrekt ernæringsmessige mangel er tilstrekkelig behandling til sluttadferd og ønske.

Hvis du spiser kritt er relatert til en annen tilstand, som obsessiv-kompulsiv lidelse, kan reseptbelagte legemidler og avtaler med en terapeut anbefales.

Hva er perspektivet for en person som spiser kritt?

Å spise kritt kan utløse andre helsemessige forhold i kroppen din. Innholdet i krittet i seg selv er ikke nødvendigvis problemet, men det antas ikke å bli fordøyd regelmessig av det menneskelige fordøyelsessystemet.

Behandling for å spise kritt er ganske enkel og medisinsk litteratur gir en høy suksess for behandling.

L & # 8217;

Å spise kritt er et symptom på en matforstyrrelse som heter Pica. Pica er forbundet med graviditet og ernæringsmessige mangler, samt obsessiv-kompulsiv lidelse.

Snakk med legen din hvis du føler deg som deg eller en elsket du har utviklet vanen med å spise kritt.