Drusen i øyet: Årsaker, behandling og makuladegenerasjon

Beskrivelse

Drusen er små gule protein (lipid) innskudd som akkumuleres under netthinnen.

Retina er et tynt lag av stoff som dekker baksiden av øyet, nær den optiske nerven. Den optiske nerven forbinder L’øye til hjernen. Retinaen inneholder lysfølsomme celler som er avgjørende for visningen.

Drusen er som små småstein av rusk som akkumuleres over tid. Det er to forskjellige typer Drusen: myk og hard.

 • Drykkene «myke» er store og gruppert mer nært
 • Drykkene «harde» er mindre og flere ekspansjoner

Å ha noen harde draker er normalt med alderen i alderen;. De fleste voksne ha minst en hard drusen. Denne typen drusen forårsaker generelt ingen problemer og krever ikke behandling.

Den myke Drusen, D & # 8217, er en annen del, er assosiert med en «8217; annen tilstand av det vanlige øyet kalt Macular Degeneration Tied All’Alder (AMD). Det kalles Macular Degeneration & # 8220; bundet til alderen & # 8221; Fordi det er mer vanlig hos mennesker over 60 år.

Da de myke drivene blir større, kan de forårsake blødning og arr i makula-cellene. Over tid, l’AMD kan føre til tap av den sentrale utsikten. Med andre ord kan tilstanden påvirke hva du kan se når du ser rett fram til deg.

Drusen kan også forekomme i den optiske nerven. I motsetning til Drusen i netthinnen kan drusen av den optiske nerven forårsake et lite tap av perifert syn (lateral). Drusene til optisk nerve er ikke relatert til aldring. De er mer vanlig sett hos barn.

Drusen kan forårsake blindhet?

Drusen forårsaker ikke total blindhet, men kan føre til tap av den sentrale utsikten. Sentralsynet tillater oss å konsentrere seg direkte på detaljene.

Folk med mykere og større drusen driver en større risiko for å lide denne typen tap av syn i fremtiden sammenlignet med folk med stadig mindre drusen. Dette skyldes at tilstedeværelsen av mange myke draker som utvikler seg under makulaen (det lille området i sentrum av netthinnen) øker risikoen for at en person skal ha en makuladegenerasjon knyttet til alderen.

L’AMD er en progressiv sykdom, noe som betyr at det blir verre over tid. L’AMD kan forårsake retinal skade og tap av sentral utsikt. Forårsaker ikke fullstendig blindhet.

De harde drusene forårsaker vanligvis ikke noe slags synsproblem, men jo mer drusen er hard, jo større er risikoen for å utvikle myk drusen.

Drusen av den optiske nerven kan noen ganger føre til tap av perifer visning (lateral). Men tapet av utsikten forårsaket av drusen av den optiske nerven er vanligvis så minimal at det ikke kan bli lagt merke til.

DRUSEN symptomer og diagnose

Drusen forårsaker vanligvis ikke noen symptomer. De fleste vet ikke hvordan de skal ha Drunken til den oppdages av en oftalmolog (oftalmolog eller optometrist) under en rutinemessig øyeeksamen.

Drusen kan ses under en undersøkelse av utvidet visning ved hjelp av et oftalmoskop, en enhet som gjør det mulig for legen å se retina og baksiden av & # 8217;.

Hvis din oftalmologen oppdager mange myke draker under en undersøkelse av syn, vil de sannsynligvis ønske å drive ytterligere tester for makuladegenerasjon knyttet til # 8217; alder. L’Oftalmolog kan også stille deg spørsmål om andre symptomer du kan finne.

Symptomene på’AMD inkluderer:

 • Forvrengning av rette linjer i ditt visuelle felt (metamorfopsia)
 • Vanskelighetsgrad å tilpasse seg fra lavt lys til lave lys
 • Sløret eller sløret syn
 • Tomt punkt i din sentrale visjon

Noen mennesker med optisk nerve Drusen kan oppleve tapet av perifer og sporadisk flimmer eller utsikt over visningene.

Drusen Risikofaktorer

Drusen vokser med alderen i alderen. Folk over 60 år er mer i fare for å ha Drusen. De er vanligere hos kvinner og folk i kaukasisk opprinnelse.

De myke drusinene er knyttet til AMD. Risikofaktorer for AMD inkluderer:

 • Familiehistorie av AMD
 • røyk
 • kardiovaskulære sykdommer
 • Unormale kolesterolnivåer
 • Mer enn 65 år

Bilder av Drusen

Drusen av optisk nerve vs. Papilledema

Drusen av den optiske nerven kan noen ganger skjule marginene til den optiske nerven. Når dette skjer, kan det se ut som en «8217, annen tilstand av papilledema.

PuppyDema er forårsaket av hevelsen i den optiske nerven. Indikerer at trykket i hjernen er for høy. Pupilledemet kan være et tegn på en underliggende tilstand, som for eksempel meningitt eller a hjernen iJUry krever umiddelbar behandling. Tilstanden kan være alvorlig avhengig av den underliggende årsaken.

Selv om drusen av den optiske nerve og papillademaet kan virke som lignende under en visningsundersøkelse, er de ikke relatert. Det er viktig at en lege utfører en Ocular ultralyd og andre tester for å skille mellom disse to forholdene før du gjør en diagnose.

Drusen kan forsvinne?

Hvis du er diagnostisert med en DRUer, er det viktig å spørre legen din hva slags DRUer du har. Drusen harder ikke krever omsorg. Din oftalmolog vil kanskje overvåke dem regelmessig for å sikre at de ikke forvandles til myk drusen.

Ingen behandling er tilgjengelig for myke druser, men hvis du har myk drusen, er det mulig at du også har makuladegenerasjon. Legen din vil samarbeide med deg for å finne den mest hensiktsmessige AMD-behandlingen.

Drusen forsvinner noen ganger alene. Men hvis du har AMD og DRUSEN forsvinner, betyr det ikke nødvendigvis at AMD er helbredet.

En nylig å gjennomgå Han oppdaget at Drusens laserbehandling kan redusere drusen eller bringe til deres forsvunnelse. Selv om laserbehandling har vært i stand til å redusere størrelsen og antallet drusen, bidro det ikke til å forhindre at AMD fra det opprinnelige stadiet utviklet seg i avanserte stadier.

Vitaminer for Drusen Behandling

Vitaminer vil ikke forsvinne drusen, men forskningen utført av National Eye Institute har funnet en mat supplement formulering som kan hjelpe deg med å unngå avanserte stadier av AMD.

Formuleringen inneholder vitamin C, vitamin E, lutein, zeaxanthin, sink og kobber.

Det er ikke nødvendig å ta disse vitaminene hvis du har hardt drus eller hvis du har myk drusen, og du er i de første fasene på # 8217; AMD. Din oftalmolog vil ikke råde deg til å begynne å ta denne vitaminformuleringen til du har nådd de mellomstadiumene i’AMD.

Forebygging

Du kan ikke forhindre Drusens trening. Å ha noen harde druser anses som normalt.

Den tidlige diagnosen av Drusen med regelmessige øyeeksaminer kan hjelpe deg med å finne ut om du har utviklet AMD. Ikke alle de med Drusen vil utvikle AMD.

Behandlingen for Drusen er ikke nødvendig med mindre du har AMD. Den for tidlig behandling av’AMD kan redusere utviklingen av sykdommen og minimere tapet av visningen.

Ta bort

Utvikle litt små drusen mens du blir eldre, er vanligvis en ufarlig og normal del av aldringen, men å ha et stort antall Drusen kan bety at du har AMD.

Over tid kan AMD forringe din sentrale visjon, noe som gjør det vanskelig å se ting som er rett foran deg. I USA er AMD den hovedårsak av syn på synet i folk over 50 år.

Det er viktig å gjennomgå årlige øye eksamener, selv om visningen ser normal ut. Ingen behandling er tilgjengelig for Drusen, og noen ganger forsvinner de fra solskinn, men hvis en oftalmolog noterer Drusen under netthinnen under en visningseksamen, vil de sannsynligvis ønske å overvåke øynene dine regelmessig for eventuelle endringer.

Hvis du er diagnostisert med Drusen og AMD, kan du kanskje redusere utviklingen av de mest avanserte stadiene ved å ta et antioksidanttilskudd til høye doser.