Dårlige vaner som kan forverre angst

Når jeg går gjennom en angstperiode, kan det virke som om det aldri vil ende.

De negative taler som passerer meg, vil aldri holde seg. Brystsmerter vil aldri gå bort. Jeg vil bli låst opp for alltid i en tilstand av ekstrem ubehag.

Og så, sakte, trinnvis, begynner du å rolige ned og jeg dukket opp i et helbredende sted og tillit med en fornyet følelse av selvtillit. Denne roen virker alltid et mirakel.

Det er så spennende, faktisk at jeg ofte kommer tilbake rett inn i botoles som jeg nettopp kom ut. Følelsen av å være fri fra vekten av # 8217; angst er så slipp ut at dårlige vaner begynner å ha en Bell & # 8217;.

Så jeg går til slamming, stabling små fristelser ovenpå l’andre, som et kort slott. Og det rare er at jeg vet at det på slutten vil kollapse, under vekten av # 8217; angst som uunngåelig kommer tilbake & # 8211; Men jeg gjør det uansett.

Slik skjer det.

Dårlig søvnhygiene

Når en strøm av angst har gått, og jeg rider på drivkraften til en fornyet tørst for livet, er den første mikroindulgenet å ignorere min søvnrutine.

Jeg kjempet med søvnløshet i mange år, så søvnrutinen min er delikat, finjustert og gjenstand for å falle fra hverandre til minimumavviket.

Start med en episode mer enn noen TV-program Stia ser ukontrollert for øyeblikket. Jeg vet at det er viktig å gi øynene mine en pause fra skjermene før du går til sengs, men i min tilstand D & # 8217, Soul spent, drar den berusende gløden av den bærbare skjermen meg inn, vrimer meg i en lignende tilstand til en zombie.

I stedet for å slå den av, senk lysene og gi meg en’Nå for å lese mens jeg nipper en blanding av te til å sove, hviler jeg limet til skjermen i flere timer.

Du vil tro at det snu deg inn i en sofa zombier i 2 timer før du går til sengs ville være en god ting. Men da jeg endelig overbeviser hjernen min om å fortelle hånden min for å lukke den bærbare datamaskinen, og umiddelbart hoppe under tepper og lukke øynene dine, fortsetter tankene mine til å løpe med tanker på showets tegn.

Kombiner det til et par drinker før du går i seng og jeg forbereder en natt for å snu og snu seg rundt.

Quell’rastløshet kan brenne noen kalorier, men det vil ikke slappe av. Er et lite skritt for å gå tilbake i et angst angrep.

Gjør for mye for sosiale arrangementer

Jeg er helt klar over hvor viktig det er å gi meg tid til å lade meg selv. Mine venner spøk ved å si at jeg forbrukte setningen og lade opp batteriet og # 8221;.

Så ekstreme innadvendt, dette er spesielt sant. Gå ut med folk gir meg ikke energi, det slår meg.

Men ofte, hvoretter vi kommer tilbake fra en periode med større angst og # 8211; og’sosial isolasjon som følger med det & # 8211; Mitt instinkt er å fylle mitt program med sosiale arrangementer. Til tross for å være en introverted, vil jeg fortsatt sosialisere og tilbringe tid med venner og familie når jeg har energi;.

En drink med en venn tirsdag. En avtale onsdag. En konsert torsdag. En annen avtale på fredag. (Hvorfor går du ikke for to? jeg føler meg bra!)

Rundt onsdag ettermiddag, noen timer før avtalen min, føles mitt sinn litt & # 8216; utmattet av mangel på søvn og en lys, krypende følelse av angst. Selvfølgelig, blokkere følelsen av tankene mine, og jeg bestemmer meg for å laste opp datoen, konserten og resten av uken på forhånd.

Kanskje jeg konkluderer med alt med en helg lunsj med familien min, som uunngåelig blir til en katastrofe når mitt utmattede sinn gjør meg til en irascible goblin besluttet å klage på maten og svare på min mors beklagelige spørsmål med svar på en ensom ord, hovedsakelig 8220; Nei!& # 8221;

På dette punktet begynner jeg å prøve en voksende følelse av frykt for at en liten angstkule dannes av stativet. Men i stedet for å returnere til gode vaner, dobling.

Kompensasjon med koffein og øl

Dobling for meg betyr å reparere mitt utmattede sinn med en større dose koffein og øl.

Koffein for å få meg til å overvinne arbeidsdagen. Øl for å numme tankene mine og sovne i noen timer (til jeg våkner med full blære og rastløse sinn).

Disse kjemiske hjelpemidlene ser faktisk ut til å fungere i noen dager. Jo mer jeg føler meg trøtt, pluss koffein drikker for å holde seg alle øldrink for å overbevise hjernen min til å sove om natten.

Mer kaffe om morgenen og te om ettermiddagen, pluss Lager og Pilsner og blek ale om kvelden, mer og mer, til & # 8220; mer & # 8221; mister sin styrke. Til slutt presser de rastløse nettene og tåkete dagene meg på å ødelegge, noe som gjør meg krasjet voldsomt.

Når du klamrer seg stubbornly til dårlige vaner, krasjer du en dag og starter syklusen, og vet at det er en dårlig beslutning, men nektet det det samme. De søvnløse nettene og nervøse ettermiddagen fortsetter.

Et sted har jeg følelsen av at angstkulen jeg prøvde uken før har blitt noe mer betydelig og farligere, med en økende momentum.

Spis søppel

I midten av denne orgie av dårlige vaner, klamrer seg fortsatt til en følelse av fading av post-angst glede, fyller jeg min søppel. Det er lett å spise søppel og oftest er også flott. Hvorfor ta deg tid til å lage et sunt og balansert måltid hjemme når sukker karbohydrater og fett snacks er hvor jeg ser på?

Hamburgere og chips til lunsj. Chips og øl til middag. Stekt kyllingsandwich neste dag. Og igjen og igjen.

Koffeinen reduseres også helt min appetitt & # 8211; en intelligent måte, det virker for øyeblikket, for å unngå ansvaret for å mate meg. Selv øl fyller meg, og noen ganger dobbelt plikt til å prøve å hjelpe meg å sovne.

Jeg bor for tiden alene, så dette anti-dietten kan forbli ukontrollert i uker før du forstyrrer syklusen. Og på det tidspunktet er det vanligvis for sent å stoppe # 8217; bølge av angst som er i ferd med å falle på meg.

Tilbakefallet

Under vekten av min usunne spising, av mangel på søvn, Dell’Overdreven overbærenhet og tilstand av tilstanden til koffein og øl dopet, mitt kort av kort kollapser. Et intens angst angrep følger.

Jeg kom tilbake for å føle tett angst i brystet. Jeg kom tilbake til å fryse midt tenkende eller halvt skritt, usikker på hva de tenkte eller gjorde. Jeg kom tilbake til # 8217; Hyper selvbevissthet og endeløs refleksjon.

Det er en tilstand av D’å være frustrerende, men for kjent. Når det skjer, er jeg klar til å gjøre noe for å komme seg ut av det, selv om dette betyr at du forlater alle dårlige vaner og starter igjen.

Snart gjør jeg små skritt for å støtte mitt sinn og min kropp: mindre tv før jeg går til sengs, mindre koffein og øl, mindre junk food, mindre overbærenhet og tretthet.

Sakte begynner jeg å føle meg bedre, min selvbevissthet fades gradvis å stole på, og jeg går opp igjen.

Avsluttende refleksjon

Jeg opplevde denne syklusen mange ganger. Men jeg lærte også av dette: moderering er min nye mantra.

En middagsøl kan være så avslappende som tre. En episode av Netflix i stedet for to hindrer meg i å brenne en ny sesong i en uke og gir meg mer tid til å slappe av før du går i seng. Livet er vanligvis like morsomt & # 8211; Hvis ikke mer & # 8211; Og jeg er mindre sannsynlig å falle inn i denne kontraproduktive syklusen.

Jeg må også understreke at min angst ikke alltid utløst av dårlige vaner. Noen ganger gjør jeg alt riktig, og fra ingenting slår et angst angrep meg hardt. Det er de tider jeg virkelig må grave dypt for å finne en måte D & # 8217;.

Det er lett å ønske å overgi seg. Og noen ganger gjør jeg det for en stund & # 8216;.

Disse er også de mest frustrerende øyeblikkene der en venn spør meg: Hva er det ikke å gå? Hva skjedde? Hva er du så engstelig? jeg skulle likt å vite. Men # 8217; angst har ingen klare årsaker eller enkle løsninger.

Hvis du bor med en’kronisk angst som meg, vet du at det ofte går og tilsynelatende tilfeldig. Men du kan hjelpe deg med å være oppmerksom på å ikke falle i dårlige vaner og feilsøking for å lete etter moderering, selv om det ikke alltid virker.

Steve Barry er en forfatter, utgiver og musiker basert i Portland, Oregon. Han er lidenskapelig om destating mental helse og utdanner andre om virkeligheten av å leve med kronisk angst og depresjon. På fritiden er et trestum og produsent aspirerende. Han jobber for tiden som en seniorkopieredigering på Healthline. Følg det Instagram.