Dårlig ånde: Hva skal jeg gjøre

Hvis du fant ut at barnet ditt har halitosen, er du sikker på at du ikke er alene. L’halitose (halitose) er vanlig blant små barn. Mange forskjellige problemer kan forårsake det.

Uansett hva årsaken er, er det ting du kan gjøre for å møte barnets halitose.

Orale årsaker til halitose

Den menneskelige munn er fundamentalt en petriskål full av bakterier. De fleste eksperter mener at halitosen er forårsaket av bakterielle metabolisme produkter, som svovel, flyktige fettsyrer og andre kjemikalier, som for eksempel putrescin og cadaverinen fra det aktuelle navnet.

Hovedkilden til disse bakteriene er språket, spesielt språkene som er tungt dekket. Disse bakteriene finnes også blant tennene og tannkjøttet (periodontalområdet).

Hva å gjøre

Børste eller skrape tungen, spesielt den bakre halvparten av språket kan bidra til å redusere dårlig ånde hos voksne. Selv om studier har blitt utført på små barn, er dette absolutt en risikofri behandling du kan prøve hjemme.

Mouthers, spesielt de som inneholder sink, kan også redusere dårlig Pust hos voksne. Men igjen har studier ikke blitt utført på små barn, som kanskje ikke kan skylle og spytte en munnvann.

Å se en tannlege, som starter fra 1.217; alder på 1 år, for rengjøring og regelmessige kontroller kan bidra til å forhindre dårlig tannhelse og karies, som kan bidra til halitosen.

Neseårsaker til halitose

Kronisk bihulebetennelse kan være en mulig av halitose hos små barn. Barn med denne tilstanden har nesten alltid andre tegn eller symptomer, for eksempel:

  • Langvarig cola nese
  • hoste
  • nasal obstruksjon
  • ansikts smerte

Også et fremmed objekt blokkert i nesen, som en perle eller stykke mat, er vanlig i denne aldersgruppen. Dette kan også forårsake dårlig lukt av halitose.

Når dette er tilfelle, har barnet vanligvis også en stinkende sekresjon, og ofte grønn, fra nesen, ofte av en enkelt nesebor. I disse tilfellene kan lukten være bemerkelsesverdig og forverres raskt.

Hva å gjøre

Hvis du tror at barnet ditt har bihulebetennelse, og det er ganske nylig, kan du prøve å vente. Å lage mye vanndrink og blåse nesen din, kan hjelpe deg med å flytte ting raskere.

Men hvis du har prøvd disse metodene uten noen fordel, kontakt ditt barns lege. Noen ganger kan et antibiotika være nødvendig for å løse kronisk bihulebetennelse.

Hvis du tror et fremmedlegeme er i barnets nese, ring din barnelege. Når det gjelder punktet for halitose og grønn sekresjon, er objektet sannsynligvis omgitt av hovent nasal stoff. Det kan være vanskelig å fjerne det hjemme.

Barnets lege kan være i stand til å fjerne det på kontoret eller lede deg andre steder.

Gastrointestinale årsaker til halitose

Gastrointestinale (GI) Årsaker til halitose hos små barn er ikke like vanlige som de andre årsakene, men må tas i betraktning når andre gastrointestinale lidelser er til stede.

Hvis barnet ditt har kronisk halitose og magesmerter, kvalme, oppkast eller halsbrann, er gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) en mulig skyldig. I denne tilstanden vil magesyren reflektere (reise mot tingen) i # 8217; spiserøret, ofte i halsen eller i munnen og i noen tilfeller ut av munnen.

Foreldre kan være mer kjent med GERD som et barnslig problem, men kan også forekomme i barnets år.

L’Helicobacter pylori-infeksjon, en type bakterie som kan infisere magen og noen ganger forårsaker ubehagelige symptomer, er det en annen sykdom som kan forårsake halitose. Vanligvis skjer dette i kombinasjon med andre åpenbare gastrointestinale sykdommer, som magesmerter, kvalme, oppkast eller belching.

L’H-infeksjon. Pylori som forårsaker symptomer er mer vanlig i større barn og voksne, men noen ganger kan også observeres hos små barn.

Hva å gjøre

Disse problemene krever vanligvis behandling av en lege. Legemidlene er ofte foreskrevet for disse forholdene, men barnet kan trenge ytterligere tester for å avgjøre om GERD eller H. Pylori er årsaken til problemet.

Hvis barnet ditt har hyppige eller kroniske gastrointestinale symptomer sammen med halitose, snakk med barnelege.

Andre årsaker til halitose

Barn som puster med munnen mens de sover, er mer sannsynlig å ha halitose enn barn som ikke puster med munnen.

Åndedrag fra munnen kan tørke den orale slimhinnen, noe som fører til en reduksjon i spyttstrømmen. Dette oversetter til en utgivelse av stinkende bakterier i munnen. Også, hvis barnet ditt drikker noe over vannet fra en flaske eller et glass om natten, kan dette forverre problemet.

Det er mange grunner til at barna puster bare gjennom munnen, alt fra nasal overbelastning indusert av’allergi mot store adenoider som blokkerer sin luftvei.

Hva å gjøre

Børste barnets tenner like før du går i seng, så fra bare vann (eller brystmelk hvis den fortsatt ammer om natten) til morgen.

Hvis sønnen din stadig puster gjennom munnen din, spør legen din hjelp. Fordi det er mange årsaker til å puste fra munnen, hvorav noen krever medisinsk behandling, bør en lege undersøke barnet ditt for å utelukke alvorlige problemer.

Ta bort

Akkurat som voksne, kan små barn ha halitosen. Det finnes en rekke forskjellige årsaker, fra # 8217; Akkumulering av bakterier i munnen til mageproblemer.

Hvis du er bekymret for barnets halitose, kan barnelege hjelpe deg med å utelukke årsaken. Behandling av en tilstand nedenfor kan bidra til å forbedre babyens pust.