Drikker kaldt vann gjør vondt? Fordøyelse, vekttap, energi

Beskrivelse

Hold hydrert Ha Påviste fordeler For din mentale og fysiske helse. Nasjonal akademier for vitenskap, ingeniørfag og medisin anbefale at menn i alderen 19 eller over 7 år forbruker 3.7 liter vann per dag (15.5 kopper) og kvinner i alderen 19 eller flere forbruker 2.7 liter per dag (11.5 kopper). Men å drikke kaldt vann kan ha en negativ helsepåvirkning?

Noen tror at drikke kaldt vann er en dårlig vane som faktisk kan skade din langsiktige helse. Denne overbevisningen er basert på # 8217; ideen om at drikking av kaldt vann kontrakterer magen, noe som gjør det vanskeligere å fordøye maten etter et måltid. Noen mennesker tror også at kroppen din skal jobbe mer for å opprettholde sin interne temperatur på 98.6 ° F (37 ° C) Hvis du drikker vann som ligger i nærheten av isens temperatur, eller mindre enn 36 ° F (4 ° C).

Men C’det er noen sannheter i disse ideene? Fortsett å lese for å oppdage mulige risikoer og fordeler med kaldt vanndrikk.

Risiko

Drikke kaldt vann påvirker kroppen din på måter du kanskje ikke forutser eller ønsker. Større og små studere fra 1978, involverer 15 personer, funnet at drikke kaldt vann gjør nasal mucus oftere og vanskeligere å krysse gjennom luftveiene. Til sammenligning fant forskere at kyllingbuljong og # 8217; varmt vann hjalp folk som puster lettere. Hvis du ønsker å kurere en forkjølelse eller A’influensa, kan drikke kaldt vann bli verre for overbelastning.

Det er noen helsemessige forhold som 8217; kaldt vann kan forverre. Drikker kaldt vann var koblet i 2001 å utløse migrene hos mennesker som allerede lider av migrene. Smerte relatert til acalasia, en tilstand som begrenser kroppens evne til å passere mat gjennom spiserøret, kan også bli verre når du drikker kaldt vann under et måltid.

I # 8217; gammel kinesisk medisin er det sett å drikke kaldt vann med varme matvarer å lage en ubalanse. Vanligvis serveres måltider i kinesisk kultur med varmt vann eller varm te i stedet. Denne overbevisningen gjenspeiles i mange andre kulturer rundt om i verden.

Noen mennesker har en lignende overbevisning om at drikke kaldt vann på en varm dag vil ikke hjelpe deg med å oppdatere deg selv. Det er ingen tilstrekkelig forskning for å konkludere med at både trosretningene er sanne eller falske.

fordeler

Drikke kaldt vann har sine fordeler. Drikke kaldt vann Under øvelsen kan bidra til å holde kroppen din til å overoppheting og gjøre treningsøkten mer effektiv. Dette skyldes trolig det faktum at drikke kaldt vann gjør det lettere for kroppen din holder en intern temperatur lavere.

Drikke naturlig vann, uansett temperaturen, Det har blitt demonstrert å gi mer energi til kroppen din i løpet av dagen.

Drikker kaldt vann kan hjelpe med vekttap?

L’drikkevann som et alternativ til sukkerdrikker er Det er bra for fordøyelsen Og hold en sunn vekt, selv om vannet du drikker, er kaldere. Drikke kaldt vann kan faktisk hjelpe deg med å brenne et par flere kalorier mens du fordøyer det fordi kroppen din må jobbe mer for å opprettholde sin interne temperatur. Men Det er ikke sannsynlig Drikke kaldt vann er et kraftig, raskt oppstartsverktøy for vekttap.

L’varmt eller varmt vann er bedre enn’kaldt vann?

Drikke varmt vann kan hjelpe fordøyelsen, hjelpe sirkulasjonen og generelt hjelpe kroppen din til å bli kvitt toksiner raskere. Selv om dette ikke er en Risk / # 8221; I seg selv er det noe å huske på når du bestemmer deg for hvordan du vil få vannet i kroppen din.

Drikke varmt eller varmt vann har ble funnet For å gjøre deg mindre tørst. Dette kan være farlig i dagene når kroppen din mister vann gjennom svette for å prøve å holde seg frisk. Hvis du bestemmer deg for å drikke varmt vann, husk at du kanskje ikke har tørst hver gang du skal.

Ta bort

Noen mennesker vil kanskje unngå å drikke kaldt vann. Drikke kaldt vann mens du har en kald eller L’eller hvis du har noen kronisk tilstand som oversetter til en langsommere fordøyelse, sannsynligvis ikke en god ide. Men mens noen kulturer vurderer å drikke kaldt vann en risiko for betydelig helse for alle, er det ikke mange tester for å støtte denne utsagnet. Det er imidlertid mange fordeler med å drikke varmt vann.

Som for fordelene med å drikke kaldt vann? De viser seg å være de samme fordelene som drikkevann regelmessig ved romtemperatur: de holder deg hydrert og gir deg mer energi.

Hvis du er bekymret for fordøyelsen, prøver du å gjøre en plan for å gå ned i vekt eller du føler deg stadig dehydrert, snakk med legen din og lage en plan du vil holde deg hydrert og sunn.