Drikke fra kranen mot Brita: Jugs med filter for vann; vann er virkelig bedre

Når det var L’forrige gang endret du filteret?

Hvis akkurat nå har du en karaffel med filter for vannet i kjøleskapet ditt, tror du sannsynligvis ikke mye om det: fyll det og du er på plass, rett? Men når det var L’forrige gang endret du filteret?

Hvis du har drukket dette’Brita vann fordi du ikke kan stå på vannet og du har ikke erstattet et nytt filter ennå, har vi noen nyheter for deg. Ditt filtrerte vann kan ikke være så rent, tross alt.

Faktisk kan det også være verre enn når det kom ut av springen. Men før gal, er det alt du trenger å vite om krukkene med filter av vannet; vann og hvordan du finner ut om du bruker dem og beskytter deg riktig.

Hvordan jobbe Jug Filters D’vann?

Diverse filtre Launchers inneholder forskjellige typer medier, avhengig av merkevaren: De fleste bruk aktivert karbon for å redusere forurensninger og urenheter / # 8221; sier Rick Andrew, direktør for NSF International Globalt program for vann; vann. «Aktivert karbon virker gjennom adsorpsjonen, noe som betyr at det tiltrekker seg forurensningsmolekyler, og disse sterkt holder seg til karbon.& # 8221;

L’bred karbonoverflate oppfører seg som en svamp som absorberer forurensninger mens du passerer vann fra springen. Disse filtrene fjerner:

  • Metaller som bly, kobber og kvikksølv
  • Kjemikalier som klor og plantevernmidler
  • Organiske forbindelser som påvirker smak og # 8217; vann lukt

For eksempel er den organiske bomullet påført L’etikett Krukke med filter for Brita-vannet Bruk et kokosbasert karbonfilter som fjerner klor, sink, kobber, kadmium og kvikksølv.

Imidlertid fjerner ikke aktiverte karbonfiltre alle nitrater, oppløst mineraler eller bakterier og virus i # 8217; vann gjennom absorpsjonsprosessen. I motsetning til metaller, passerer de gjennom filteret fordi de ikke binder til karbon.

Når det er sagt, er mineralene oppløst i vannet ikke nødvendigvis farlige, og det meste av vannet er allerede blitt behandlet for å fjerne bakterier og andre skadelige mikroorganismer. Derfor er det vanligvis ikke et stort problem hvis disse tingene slipper bort.

Noen typer filtre inkluderer et materiale som heter ionbytterharpiks som kan fjerne & # 8220; hardness & # 8221; Fra # 8217; vann eller fra fotball og magnesiumioner.

Jugs med filter for vannet er en «8217; økonomisk og enkel å bruke mulighet til å rense vannet, og derfor er de så populære. Andre forbrukerrapporter, Årlige filterkostnader Alle’året varierer fra $ 32 til $ 180.

Ideelt sett, # 8217; vannkannefilteretikett skal indikere det NSF-sertifikat, som betyr at det oppfyller visse standarder for hygiene og effektivitet. Sertifiseringen av filtrene tillater alle å vite at produktet er testet og oppfyller kravene til NSF / ANSI 53 & # 8221; sier Andrew.

Andre hjemfiltreringsbehandlinger inkluderer omvendt osmose og destillasjonsenheter, som er mest effektive, men også mye dyrere og komplekse. Disse inkluderer ting som kjøleskap filtre, filtre under vasken og til og med filtreringssystemer for hele huset.

Hvor mange ganger må du bytte filteret på # 8217; vann i din krukke?

Når du må endre filteret, avhenger av merket og modellen du har.

Den viktigste tingen å huske for forbrukere er at de virkelig trenger å endre disse filtrene basert på anbefalingene fra produsentene, eller de vil ikke være effektive & # 8221; sier Andrew. De er sertifisert for å redusere forurensninger bare i henhold til produsentens instruksjoner.& # 8221;

Produktinstruksjonene skal fortelle deg hvor mye filteret ditt vil vare. Vanligvis måles det i måneder eller hvor mye vann er filtrert, vanligvis i liter. Noen krukker har også sensorer som indikerer når det er på tide å erstatte dem med en ny.

Varighet av produkt og filter

Her er noen eksempler på hvor ofte det er nødvendig å erstatte filteret for fem kjente filterkarakterer for vann for vann;.

Merke og modell filter erstatningskravBrita Flott spyd fra 10 kopper hver 2. måned eller etter 40 gallonSELV OM Klassisk lans av 11 kopper hver 2. månedZerowater 10 koppkanne etter 25-40 liter, avhengig av kvaliteten på vannet Klart filtrert 8 kopp krukke hver 4. måned eller etter 100 gallonAquagear 8 kopp krukke hver 6. måned eller etter 150 gallon

Disse kan variere litt avhengig av hvor ofte krukken er brukt. Men hvis vi er ærlige, er de fleste av oss sannsynligvis ikke flittig i å erstatte filteret hver annen måned, enn si hver 6 måneder og # 8230; eller hvert år.

Del på Pinterest

Hva skjer hvis du ikke endrer filteret regelmessig?

Et gammelt filter vil ikke bare være mindre effektivt & # 8211; Og gal sakte og # 8211; men også veldig skittent og skitne. Så, du står i fare for å drikke enhver forurensning både i # 8217; vann vann for å starte og hva hun vokser (ja, vokser) i det gamle filteret.

«Filtre som ikke endres til rett tid, kan ikke fungere for å redusere forurensninger som de opprinnelig ble utformet. Hvis den ikke filtreres, kan den forurensningen forårsake effekter på potensielt skadelig helse & # 8220; sa Andrew.

Som nevnt, ditt filter på’vannet dreper ikke bakterier. Mikrober kan bli fanget og strømmer i vannet ditt, og er bakteriene blokkert i filteret du bør være bekymret.

Ja, ditt gamle filter kan legge til bakterier til vannet ditt

L’Våt miljø i jugfilteret er perfekt for multiplikasjon, så bakterier kan nå høyere konsentrasjoner. Dette kan gjøre deg syk hvis du fortsetter å bruke det gamle filteret.

En gammel Jeg studerer tysk Han fant at mengden bakterier var lavere i # 8217; vann fra springen sammenlignet med det filtrerte vannet etter en uke med bruk ved to forskjellige temperaturer. Forskere har konkludert med at filteret hadde en biofilm som vokste opp på det, og i noen tilfeller var antallet bakterier Colonias i # 8217; filtrert vann var opptil 10.000 ganger den på / # 8217; vann. Yikes.

Hva er helserisikoen for drikkevann ikke filtrert?

Først: Kranvannet som ikke er filtrert, er ikke det samme av # 8217; ubehandlet vann eller # 8220; RAW & # 8221; at du får dipping koppen i en bekk. Quest’Vann er ikke drikkbar. Men også det behandlede vannet kan inneholde fysiske, biologiske, kjemiske og til og med radiologiske forurensninger. Stedet hvor du bor og hvor vannet ditt kommer fra & # 8211; En vel, en fairyquifer, en by & # 8211; I tillegg til sikkerhetsforskriften og måten den behandles, er alle faktorer som kan bestemme hva som er skjult i vannet ditt.

Forurensninger kan være tilstede i naturen eller forårsaket av # 8217; menneskelig aktivitet. L’liste over søppel som kan ende opp i drikkevannet ditt er ganske bredt, ifølge Miljøvernbyrå (EPA)Og de kan inkludere ting som bly, plantevernmidler, industrielle kjemikalier og andre tungmetaller. Noen forurensninger er ufarlige, men andre kan være skadelige for høye nivåer.

Blyforgiftning Det kan oppstå hvis rør eller blyverker i det hydrauliske systemet brukes, generelt når de korroderer. L’forgiftning kan forårsake forsinkelser i utviklings- og læringsproblemer hos barn. Hos voksne kan det forårsake nyreproblemer og hypertensjon.

L’Enkelt måte å vite om C’Det er bly i vannet ditt, er å teste, fordi du ikke kan se det, lukte det eller nyte det, ifølge CDC.

Organiske forurensninger inkluderer:

  • Bakterier som og. Coli og legionella
  • Virus som norovirus og rotavirus
  • Parasitter som giardia e Cryptosporidium

Disse kan virkelig gjøre deg syk, ofte forårsaker gastrointestinale problemer, som diaré, kramper, kvalme og andre komplikasjoner. L’vann fra springen er vanligvis desinfisert for å fjerne dem, men epidemier kan forekomme.

Også i dette tilfellet kan disse forurensningene være tilstede i # 8217; ufiltrert behandlet vann fra springen eller i # 8217; vann som passerer gjennom et filter utløpt og ineffektivt.

Som du kan vite om vannet ditt er drikkbart?

Generelt vil du vite om vann fra springen i ditt område eller på et sted du besøker, ikke drikkbar.

Mesteparten av’kranvann i USA møter de tilstrekkelige hygiene standarder og er drikkbar, med unntak selvfølgelig. Men hvis du egentlig ikke er sikker på vann fra springen eller # 8217; vann i filteret karaffel er trygt å drikke, det er noen måter å finne ut.

En måte å si det ser på. Fyll et glass og se om du merker overskyet eller sedimenter i # 8217;. Disse kan være tegn på forurensning, og du bør ikke drikke den eller sørge for at den er riktig filtrert.

Og hvis det uklare vannet kommer fra krukkefilteret i vannet;?

[8220; hvis filteret forblir på plass utover sin varighet, # 8217; vann kan bli stibid på grunn av virkningen av mikroorganismer som koloniserte filteret / # 8221; sier Andrew. Disse organismer er vanligvis ufarlige, men ubehagelige, på grunn av deres tilstedeværelse i # 8217; filtrert vann.& # 8221; Men hvis du ikke kan si det med sikkerhet, er det bedre å få et nytt filter for lanseringen så snart som mulig.

Og hvis vannet ditt virker helt normalt, som du kan vite om det er forurenset?

Det er viktig at forbrukerne vet hva C & # 8217 er i sitt vann for å avgjøre om de trenger et filter og sier Andrew. «Lokale vanntjenester kan gi en kopi av deres forhold til forbrukertillid, som beskriver i detalj kvaliteten på drikkevannet;. Folk kan også teste vannet selvstendig for å kunne behandle spesifikke forurensninger om nødvendig. & # 8220;

Du kan også teste kvaliteten på Home 8217. Din lokale helse- eller helsevesen kan tilby testsett gratis, eller du kan kjøpe dem på nettet eller fra en DIY-butikk. Du kan også teste vannet ditt fra en EPA-sertifisert laboratorium eller ring direkte linje for sikker drikkevann. EPA på 800-426-4791 for mer informasjon.

Filter eller ikke Filtrer: Det avhenger av deg

Selv om det ikke er viktig å ha et krukkefilter D’vann i kjøleskapet, kan disse kullfiltrene bidra til å rense og fjerne en serie forurensninger som påvirker smak og # 8217; # 8217; vann.

Imidlertid vil de ikke drepe bakterier, og hvis for mye er fanget i et uendret filter, kan de mikrober multiplisere på nivåer som kan gjøre deg syk.

Så hvis du ikke husker # 8217; Siste gang du endret filteret, er det definitivt på tide å gjøre det. Og hvis du liker å drikke fra kranen, fortsett å gjøre. God fuktighetskrem!

Emily Shiffer er en’ex-produserende digital web for menns helse og forebygging, og er for tiden frilansskribent spesialisert på helse, ernæring, vekttap og fitness. Bor i Pennsylvania og elsker alt som er gammelt, koriander og amerikansk historie.