Drikk alkohol under graviditet i de første 3 ukene: det er trygt?

Skjer. Kanskje du kom ut av fødselskontrollen for noen måneder siden for å prøve å ha et barn, men du forventet ikke å bli gravid så snart. Du har redusert alkoholen til å øke din unnfangelseskanser, men du fortsatte å drikke et glass vin her og der.

Eller kanskje du ikke var i det hele tatt å prøve å bli gravid, og det var en overraskelse da du skjønte at perioden var over en ukes sent. Nå ser du på to rosa linjer på en graviditetstest hjemme, og du går ut av hodet for kvelden med vennene dine som likte for noen dager siden.

Kanskje du også visste i et par uker å være gravid, men du gikk videre og du ristet ektefellene i et nylig ekteskap fordi vennen din fortalte deg at små mengder alkohol så tidlig i svangerskapet ikke gjør noe ondt.

I alle fall, nå er du bekymret og vil vite hvilken skade, hvis noen, kan få deg til å drikke alt’Start av graviditet.

Først av alt, ta et dypt pust og la hver følelse av skyld eller skam du føler for fortiden. Du er i et område med ikke dømmekraft her. Deretter, les videre for å finne ut hvilke bivirkninger som kan være, og enda viktigere, hva du kan gjøre for å garantere god helse til deg og ditt barn som fortsetter.

Offisielle retningslinjer for drikking, selv alle «8217; begynnelsen av graviditeten

På toppen av hans Informasjonsark på alkohol og graviditet & # 8211; Og i fet skrift, ikke mindre & # 8211; Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) anbefaler kvinner som prøver å forbli gravid, eller at de kan være gravid, de burde ikke drikke.

Fordi? Det er egentlig ikke skaden forårsaket av det du drikker selv før du blir gravid (selv om dette kan påvirke din evne til å bli gravid). Er at ingen mengde alkohol på ingen tid med graviditeten har vist seg å være helt sikker.

Siden du kan være gravid uten å vite det, dekker CDC muligheten for at du er i de tidlige stadiene av graviditeten & # 8211; 3 eller 4 uker, ofte selv før din ubesvarte periode. (Mange mennesker vet ikke hvordan de skal være gravid til de allerede er 4 til 6 uker.)

Som CDC i USA, den NHS i Storbritannia Han sier at hvis du er gravid eller du planlegger en graviditet, unngå alkohol.

Hva sier forskningen?

En virkelig spesifikk forskning på alkoholforbruket Alle’begynnelsen av graviditeten er ganske komplisert. Dette fordi det ikke ville være etisk å sette sammen en studie og faktisk be om at ethvert segment av den gravide befolkningen gjør noe (drikke alkohol) kjent for å forårsake skade selv for noen få ganger.

Det vi har: Forskning Undersøkelse av folk som fordømmer alkoholbruk under graviditet og noen dyreforsøk. Vi har også mye vitenskap for å støtte vår forståelse av menneskelig utvikling i mordommben, inkludert utviklingen av hjernen og sentralnervesystemet som starter fra Uke 3 graviditet (umiddelbart etter anlegget).

I en 2015 Studio Laget i mus, har forskere administrert alkohol til dyr på 8 dager med svangerskap, mer eller mindre ekvivalent med og # 8217; start av den fjerde uken i en menneskelig graviditet. De fant at avkom av disse musene hadde endringer i hjernens struktur.

Resultatene antydet at 8217; tidlig eksponering for alkoholen kan endre de kjemiske prosessene i DNA. Embryonale stamceller som endres på grunn av alkoholforbruk av Mother All’Start av graviditet kan også få innvirkning på voksne vev senere.

For å være en liten åpenbar kaptein her, er mennesker ikke mus. Ikke c’det er måte å vite på dette tidspunktet hvis denne effekten skjer på samme måte hos mennesker. Det er imidlertid definitivt verdt å studere videre.

D’en annen del, a Studio publisert 2013 Han undersøkte 5,628 kvinner som er selvrapportert ulike mengder alkoholforbruk under graviditeten. (For formålene med denne studien, men «8221, ment opp til 15 uker.)

Forskere så etter de vanlige effektene av graviditeten:

 • Lav vekt ved fødselen
 • Mors høyt blodtrykk
 • preeklampsi
 • Mindre størrelse enn forventet for svangerskapsalderen
 • for tidlig fødsel

De har ikke funnet en sterk sammenheng mellom å drikke alle graviditeten og en større sannsynlighet for disse komplikasjonene, så noen tror at dette betyr at det er greit. Men denne studien undersøkte bare kortsiktige resultater (ikke langsiktige effekter som kanskje ikke kan manifestere seg til barndommen) og ikke forstyrrelser av føtal alkoholholdige syndrom (Fasd).

Disse studiene representerer to ekstremer av spekteret: man viser noen skremmende muligheter på det modifiserte DNA og den andre foreslår ikke negative effekter. Imidlertid faller de fleste studier mer i det mørke kjøretøyet.

For eksempel, dette 2014 Studio Han undersøkte 1.303 gravide kvinner i Storbritannia og deres alkoholforbruk før graviditet og i alle tre kvartaler. Resultatene foreslo at drikke & # 8211; enda mindre enn to briller per uke & # 8211; I første kvartal økte risikoen for komplikasjoner, som en lavere fødselsvekt og en forretningsfødsel.

Og dette Søk utgitt på 2012 Det foreslo at selv lysdrikk i de første ukene kunne øke risikoen for spontan abort, selv om risikoen øker med å drikke tyngre.

Det kan være forsiktig med å se all informasjon der ute og si at å drikke veldig lett til begynnelsen av graviditeten ikke alltid (eller ofte) forårsaker problemer, men kan. Og forskjellige mennesker definerer & # 8220; Light & # 8221; annerledes, øker forvirringen. Så følg CDC- og NHS-retningslinjene på Absuence of Alcount.

Mulige bivirkninger av å drikke 3-4 uker med graviditet

Det er et par flotte bekymringer i å drikke alle graviditetsbegynnelsen: Spontan abort og føtale alkoholholdige syndromforstyrrelser.

Det er en utrolig vanskelig virkelighet at abort er like vanlige som de er. Og selv om du gjør alt fra manuell, er den høyeste risikoen for abort i første kvartal og skjer ofte på grunn av problemer utenfor din kontroll (som kromosomale anomalier).

Tallrike pålitelige kilder og studier (som den vi nevnte ovenfor) nevner at bruken av alkohol i første kvartal kan øke risikoen for spontan abort. Fordi dette skjer, er ikke helt klart.

L’andre stor risiko er fasd. Symptomene inkluderer:

 • for tidlig fødsel
 • Lav vekt ved fødselen
 • Nevrologiske problemer
 • Behavioralproblemer manifesterer seg senere i barndommen
 • Noen egenskaper av det unormale ansiktet (tynn overleppe, små øyne, vertikal fold mangler mellom nesen og leppene)
 • Kognitive vanskeligheter

Hva å gjøre hvis du har tatt alkohol under graviditet fra 3 til 4 uker

Her er noe å huske: Menneskelig utvikling i livmoren foregår ikke på en gang. Det skjer i en 40 ukers periode (mer eller mindre, men du vet hva vi mener) og det er mange faktorer som bidrar.

Og mens du drikker på ethvert stadium av graviditet, bør det unngås, begge deler American College of obstetrikere og gynekologer og Royal College of Obstetricians og Gynekologer å si at det er usannsynlig at du har drukket litt & # 8216; av alkohol før du vet at du er gravid.

Så hvis du har drukket alkohol før du skjønner deg å være gravid, # 8217; Det er viktig å stoppe det nå. Din lille menneskelige hjerne har fortsatt mye utvikling å gjøre.

Ta ditt daglige prenatale vitamin, hold et sunt kosthold, unngå kokt kjøtt og rå fisk eller høyt kvikksølvinnhold og hold dine prenatale hendelser: Dette er alle fantastiske ting du kan gjøre for å markedsføre barnets helse.

Og mens vi er på emnet for de prenatale hendelsene, snakker med legen din ærlig dine bekymringer og la ham få vite at du hadde # 8217; alkohol alle & # 8217;.

Hvis du føler deg ubehagelig å snakke med dem om ting som kan påvirke graviditeten din, finn en ny lege. Være i stand til å ærlig snakke om din helse og helse hos barnet ditt under graviditeten er viktig for å ha ni sunne og lykkelige måneder.