Driftsavhengighet: 7 Tegn på at treningen din sjekker deg

Dr. Charlie Seltzer sier at han måtte røre fondet før han kan se den utmattende syklusen av driftsavhengigheten der han var.

På et tidspunkt gjorde Seltzer et gjennomsnitt på 75 minutter med kardiovaskulær trening om dagen, seks dager i uken og bodde med minimal kalorier. Men som enhver annen avhengighetsadferd, innså Seltzer snart at han trengte mer og mer for å få samme effekt.

Han hadde en negativ innvirkning på livet mitt til det punktet at jeg ville bli panikket hvis jeg måtte forstyrre en trening, selv bare fem minutter eller gå til middag utenfor hvor jeg ikke kunne kontrollere maten min og # 8221; han sier til Healthline. Syklusen, forklarer Seltzer, avbrutt når du er # 8220; brent & # 8221;. Det var en tur, men han sier at øvelsen nå gjelder moro og prosessen, ikke fordi han føler seg forpliktet til å gjøre det.

Treningsavhengighet er ikke en Offisiell psykisk lidelse. Men koblingen mellom tvangsøvelse og rotete fôring går ofte hånd i hånden. Faktisk er forbindelsen så sterk at noen forskere de sier at de ikke kan eksistere uavhengig l’en fra # 8217; andre.

Selv om kontinuumet på’kompulsiv trening er bred, kan du identifisere tegnene på forhånd, kan hjelpe deg med å stoppe syklusen før du når nivået av avhengighet.

7 tegn som indikerer at din vane til treningsstudioet kommer fra et usunn sted

1. Jeg trener for å gjenopprette måltidene eller delene av kroppen du ikke liker

Det viktigste tegnet som din vane på’trening er faktisk usunn er hvis du trener for ofte og intensivt for å kompensere eller straffe deg selv for daglig mat ansettelse eller hva du oppfatter å være sant for kroppen din.

2. Du er alltid i treningsstudioet

Hvis treningsstudandalet ditt vet mer om dine kolleger, kan du bruke for mye tid der.

[8220; mens Gym Mus kan tilbringe noen timer i uken i treningsstudioet, for eksempel A’Nå en dag, de som er besatt av treningsstudioet og fra’trening kan tilbringe tre eller fire timer der hver dag, eller delta på treningsstudioet et par ganger om dagen & # 8220; forklarer Dott.SSA Candice Seti, PSYD.

3. Du føler deg trøtt mesteparten av tiden

Unhealthy vaner i treningsstudioet fører ofte til tretthet og utmattelse for å bruke for mye tidstrening og ikke nok tid til å ta vare på kroppen din.

Seti sier at dette kan sette kroppen din og systemene under stress, og bringe deg til å bli syk eller skade deg for å bruke for mye tid på treningsstudioet.

4. Planene om å tilpasse seg treningsprogrammet endres

Avbryt programmene ALL’siste minutt eller bidra til endringer i programmet for å tilpasse det til treningsøktene dine?

& # 8220; Folk som er besatt av treningsstudioet, er ofte i stand til å endre sine programmer eller planlegge aktiviteter og sosiale forpliktelser over tid som vanligvis tilbys i treningsstudioet «, forklarer Seti.

For eksempel, noen som har en avhengighet fra # 8217; trening kan nekte å gå til middag med venner fordi han forstyrrer timene som tilbys i treningsstudioet.

5. Dine følelser om alt’Øvelse inkluderer ord som obligatorisk, skyld, angst og stivhet

Når det gjelder trening, er målet å føle seg bedre, ikke verre, mens du gjør det. Matt Straberg, MS, RDN, a Walden Behavioral Care, Han sier at følgende tegn indikerer at et sunt forhold til den fysiske aktiviteten kan bytte til en usunn vane, en besettelse eller en farlig tvang:

  • Hold et stivt driftsregime til tross for farlige værforhold eller fysiske helsetrusler, mental helse eller begge deler.
  • Hovedmålet ditt er å brenne kalorier eller gå ned i vekt.
  • Hvis du ikke kan trene, føler du frykt, angst eller vedvarende stress om de negative kroppsendringene.
  • Tanken på ikke å trene gjør at du føler deg engstelig.
  • Du føler deg skyldig hvis du mister eller ikke fullfører en treningsøkt.

6. Resultatene dine er avtagende

For lenge i treningsstudioet er det ofte ekvivalent med reduserte resultater.

For eksempel, sertifisert treningsinstruktør Jeff Bell Han sier at hvis du finner deg selv å forbinde hviledagen for å tilpasse seg treningsøktene i syv dager i uken, er du i utsikt over området.

Du kan bli irritabel, miste søvn og # 8217; appetitt & # 8221; forklarer. For mange gode ting kan gå galt veldig raskt i dette tilfellet.

7. Du har en’bilde av den negative kroppen

Utallige timer med trening vil ikke løse kroppens bilde. Faktisk er det en god sjanse for at det kan forverre ting.

Mange mennesker besatt av treningsstudioet oppdager at de har et dårlig bilde av kroppen & # 8221; sier Seti. & # 8220; de ser en urealistisk versjon av seg selv og streber etter å perfeksjonere det, selv om det ikke er sunt for dem å fortsette å hengi og # 8221;

A’bilde av den ikke-realistiske kroppen kan føre til spiseforstyrrelser og overøvelser.

Neste trinn for å gjøre for et sunnere forhold til øvelsen

Hold en treningsdagbok

En treningsdagbok vil hjelpe deg med å identifisere følelsene og modellene som er koblet til # 8217; trening. Inkluder i dagboken din:

  • Dagene når du trener
  • Aktivitetene du spiller
  • Hvordan du føler at du trener
  • Hvor lenge bruker du treningen den dagen
  • Hvordan du føler (både følelsesmessig og fysisk) når du ikke trener og dine hviledager

Når du har identifisert disse følelsene, registrert dietitian og yoga lærer Claire Chewning, Rd, sier at du kan jobbe for å finne måter å flytte mentalitet til bevegelse til & # 8220; frihet> 8221; og & # 8220; Mobility & # 8221; Snarere enn Punishment & # 8221;. Han sier at dette er grunnleggende for suksessen til en bærekraftig velværebane.

Endre ting. Hvis noen av advarselsskiltene høres kjent, kan det være på tide å forandre seg. Ideelt sett bør du gi kroppen din litt og gjenopprette, men vi vet alle hvor vanskelig det kan være.

Hvis tanken på en komplett hvile sender din angst i overdrive, bør du vurdere å bytte ut noen av treningsøktene dine med aktive hviledager. Engasjere seg i aktiviteter som yoga, turer, tai chi og svømme de gir kroppen din og ditt sinn en pause så nødvendig.

Søk etter profesjonell hjelp

Noen ganger er søket for å finne balansen mellom sunn og obsessiv trening vanskelig å gjøre det selv.

Leter etter profesjonell hjelp gjennom legen din eller en psykisk helse ekspert som spesialiserer seg på treningsavhengighet eller sportspsykologi, kan være det beste stedet å starte.

De kan hjelpe deg med å identifisere modeller og atferd som bidrar til ditt usunne forhold til øvelsen og arbeider for å finne måter å gjøre fitness til en balansert del av livet ditt. Slik finner du profesjonell hjelp for hvert budsjett.

Sara Lindberg, Bs, Med, er en freelance forfatter av fitness og helse. Han har en grad i motorvitenskap og en mastergrad i rådgivning. Han tilbrakte sitt liv med å utdanne folk på helse, velvære, mentalitet og mental helse. Det spesialiserer seg på kroppsforbindelse, med særlig vekt på måten vår mentale og følelsesmessige velvære påvirker vår fysiske og helseform.