Dørhåndsrenser holder bakterier borte fra leger

Du vasker hendene hver gang du er på badet? Håper du gjør det, spesielt hvis du er på besøk eller jobber på sykehus. Dessverre har forskning vist at sykehusarbeidere uten oppmuntring bare vasker hendene omtrent 40 % av tiden i gjennomsnitt.

Skitne hender letter rask spredning av virus. EN nye studioshow at i løpet av timer kan virus spre seg til 40 til 60 % av arbeidere eller besøkende til et anlegg fra et enkelt forurenset håndtak. På et sykehus kan dette utgjøre forskjellen mellom helse og en langvarig infeksjon.

Lær viktigheten av riktig håndhygiene»

Forskere fra University of Arizona har plassert sporingsvirus på gjenstander som et enkelt håndtak eller et bord, ofte berørte gjenstander i nøkkelpunkter som avslapningsrommet eller badet. I løpet av 2-4 timer kunne viruset oppdages av 40 til 60 % av arbeidere og besøkende til bygningen, uavhengig av om det var et kontor, et hotell eller et sykehus.

«Det vi virkelig har lært er at hånden er raskere enn nysing i spredningen av sykdommen,» sa forsker Charles Gerba, Ph.D., ved presentasjonen av funnene sine på Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy i District of Columbia denne uken.

De Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) anslår at 1 av 25 amerikanske sykehuspasienter er offer for en helserelatert infeksjon (HAI), inkludert ubehagelige tilstander som lungebetennelse, gastrointestinale sykdommer, blod- og urinveisinfeksjoner og mer. Forskning – Forskning viste at HAI koster amerikanske sykehus nesten 34 milliarder dollar i året.

Finn ut mer: hvorfor jeg alltid er syk? «

Noe som bringer oss tilbake til håndvask og riktig hygiene. De Verdens Helseorganisasjon (WHO) rapporterer at det meste av smitteoverføringen til sykehuspasienter skjer i hendene på sykehusarbeidere.

Uten håndhygienetiltak som grunnleggende håndvaskinstruksjoner eller mer ekstreme tiltak som videoovervåking, er overholdelse av korrekte håndvaskteknikker like under 40 %. Intervensjoner kan øke dette tallet til nesten 57 prosent HVEM forhold.

Noen selskaper tar håndhygiene på alvor. PullClean er et dørhåndtak som er enkelt å installere og fungerer som en dispenser for hånddesinfeksjon. Den kommer også med overvåkingsmaskinvare som lar brukere registrere håndsanering og om enheten trenger opplading.

PullClean, som kommer fra Altitude Medical, vil koste 200 dollar når den kommer i salg senere i år. PullClean er også finalist ved 2014 Innovation by Design Awards. Vinnerne annonseres 15. oktober.

Gjør deg klar til å forebygge influensa på skolen»

Oppfinnelser som PullClean-dørhåndtaket er designet for å bekjempe sykehusinfeksjoner på slagmarken: sykehusdørknapper. Tanken er å redusere spredningen av bakterier ved å plassere hånddesinfeksjonen på et passende sted.

Andre mindre teknologiske inngrep som desinfiserende våtservietter, sammen med riktig håndhygiene, har også vist seg å redusere spredningen av virus.