Dør håret ditt under graviditeten: det er trygt?

Del på Pinterest

Graviditet kan virke som en ekstrakorporeal opplevelse. Kroppen din vil lide mange endringer som barnet ditt utvikler seg. Du vil øke vekten, og du kan ha tilfeldige matbehov. Du kan også prøve halsbrann, hovne ankler og utmattelse.

Du kan ikke alltid føle deg bra med deg selv mens kroppen din krysser disse endringene. Du vil ikke ha kontroll over alle nåværende fysiske endringer. Men en ting du har kontroll er fargen på håret ditt.

En frisk og ny hårfarge kan belyse humøret ditt. Men du kan være redd for å bruke hårfarge under graviditet. Mange hårfarger inneholder kjemikalier, så du kan være bekymret for å utsette barnet ditt til toksiner. Dine bekymringer er gyldige.

Heldigvis er det mye informasjon tilgjengelig for å hjelpe deg med å bestemme om det er trygt å bruke hårfarge under graviditet.

Hårfarge og graviditet

Som gravid, blir du bombet av informasjon om hvordan du har en sunn og sikker graviditet. Alt du gjør og spise kan ha en effekt på barnets fremtid.

For eksempel l’eksponering for høye nivåer av bly under graviditet kan forårsake problemer som for tidlig fødsel, lav vekt ved fødselen og spontan abort. Og hvis du spiser mye fisk med høye nivåer av kvikksølv under graviditet, kan barnet ditt ha problemer med nervesystemet.

Selv om du allerede vet viktigheten av å begrense eksponeringen for disse typer toksiner under graviditet, kan du spørre om dette rådet gjelder hårfarger.

Den gode nyheten er at hårfargene ikke er farlig giftig, så det er trygt å bruke farge på håret ditt under graviditeten. Dette er sant om du velger en semi-permanent eller permanent tinktur.

Små mengder hårfarge kan komme i kontakt med huden under en behandling. Selv om farging kan komme i kontakt med forsiden eller hodebunnen, absorberes bare en liten mengde kjemikalier faktisk av huden. Det er en liten mengde, så det er usannsynlig at kjemikaliet ikke har noen skadelig effekt på utviklingen av barnets utvikling.

Hvordan farge håret trygt

Generelt er det trygt å fargelegge håret under graviditeten. Men du bør fortsatt ta forholdsregler for å minimere risikoen for å forårsake barnets skade.

1. Vent til andre kvartal

Håret kan vokse raskere under graviditet, så du trenger kanskje mer berørt til røttene i disse ni månedene. For å minimere potensiell skade på et utviklingsfoster, anbefaler noen eksperter ikke å fargelegge håret i de første 12 ukene av graviditeten.

Du bør vente til andre kvartal for å farge håret. Rask vekst og utvikling finner sted i løpet av første kvartal. Det er viktig å gi et beskyttende miljø for barnet ditt i denne perioden.

2. Velg alternative hårbehandlinger

Hårfargestoffet er generelt trygt under graviditet, men ikke C’Det er ikke noe galt i # 8217; å være forsiktig. Hvis du er bekymret for potensielle skadelige effekter, velg mer delikate hårbehandlinger for å minimere L’eksponering for kjemikalier.

I stedet for å fargelegge alt håret, spør din designer av Mèches, ising eller mester for å unngå å bruke fargestoffet direkte i hodebunnen eller på huden.

3. Velg en tryggere hårfarge

Permanent hårfarge kan gi de beste resultatene, men det er ikke det eneste fargealternativet. For sikrere behandling under graviditet, velg en farge for semi-permanent hår uten ammoniakk eller uten blekemiddel.

En semi-permanent farge kan ikke vare så mye som en permanent hårfarge, men kan redusere kjemisk og toksineksponering. Dette kan gi deg ro i løpet av graviditeten.

Andre sikreste alternativer inkluderer vegetabilske naturlige hårfarger og henna.

Andre måter å redusere L’kjemisk skjerm

Valget av et trygt og delikat hårfarge er en måte å beskytte barnet ditt fra # 8217; kjemisk skjerm. Du bør også ta forholdsregler når du bruker fargen.

Hårfarge kan skape giftige røyk. Pass på at du bruker fargen i et godt ventilert område og holder et åpent vindu for å begrense mengden av røyk du puster. Det er også viktig å bruke hansker når du bruker hårfarge. Dette tiltaket reduserer mengden kjemikalier som berører og absorberer huden.

Les instruksjonene nøye og ikke la hårkjemikaliene mer enn nødvendig. Etter å ha fullført en hårbehandling, skyll hodebunnen og forsiden for å fjerne spor av fargestoffer fra huden.

Hvis du er frisør, er det vanskelig å begrense kjemisk display. Men siden for mye eksponering for blekemiddel og behandlinger for giftig hår kan øke risikoen for spontan abort, er det nødvendig å være særlig oppmerksom når du bruker hårkjemikalier.

Frisørsalonger bør ta følgende forholdsregler under graviditet:

  • Erstatte ofte vernehansker
  • Ikke spis rundt arbeidsstasjonen din
  • Bruk en ansiktsmaske under anvendelsen av kjemiske behandlinger
  • Vask hvert spor av hårfarging fra huden

Ta bort

Hvis du endrer fargen på håret, hjelper deg med å føle deg bedre, gjør det. Det er usannsynlig å gjennomgå en hårbehandling under graviditet som ødelegger barnet ditt. Men som en advarsel, ikke umiddelbart påfør hårfargen over hele hodet.

Først test farging på noen tråder for å sikre at du får fargen du vil ha. Hormonelle endringer under graviditeten kan påvirke måten håret reagerer på fargen.