Doula vs. Obstetric: en, ingen eller begge deler?

Du bør bruke en doula eller en obstetrik på 8217;?

Hver ny mor trenger en hånd. Heldigvis er det to typer eksperter som kan hjelpe en fremtidig mor til å gjøre overgangen fra graviditet til fødsel: doubene og jordmødrene.

Mens de fleste tenker på å ha lignende funksjoner, har doules og obstetrik faktisk forskjellig opplæring, oppgaver og sertifiseringer. Fortsett å lese for å finne ut hva de viktigste forskjellene mellom de to er.

Hva gjør en dør?

Tenk på en doula som på den beste vennen til en mor venter. Ordet doula er faktisk gresk for kvinnens tjener. Bonden din utvikler seg mye før utløpsdatoen, mens begge planene som du ønsker å gå til fødselsprosessen og lære svarene på de mange spørsmålene du sikkert har.

Det er to typer doule: ved fødselen og etter fødsel.

Doula fødsel

Hovedarbeidet til Doula of Delivery (eller Doula of Travaglio) er ved din side som tilbyr ikke-medisinske teknikker under arbeid, som å puste, massasje og hjelpe deg med å flytte til forskjellige posisjoner i kroppen.

De kan også gi følelsesmessig støtte og fungere som en forsvarer på dine vegne. Uansett hvilken type fødsel du har, vil en dør være der for å hjelpe deg å føle deg trygg og forbedret. En Doola vil støtte deg i din beslutning om å bruke narkotika eller ha en naturlig fødsel.

I tilfelle av uplanlagt keisersnitt, kan en doula hjelpe deg med å trøste og gi deg ekstra oppmerksomhet for å lindre frykt og bekymringer. En dør kan være en nyttig del av fødselslaget ditt.

Ifølge en Cochrane Review 2017, Mange mødre rapporterer behovet for mindre medisinsk inngrep og større tilfredshet for fødselsprosessen når de bruker en doula. Det er imidlertid viktig å merke seg at en DOOLA ikke erstatter en lege eller en jordmor på, fordi de ikke har samme grundige medisinske utdanning.

Doula postpartum

Etter fødselen hjelper postpartum doule en ny mor mens du skyter fra fødselsprosessen. Dette inkluderer barnehage og en mors guide under ammende prosessen.

Doulas kan også spille en viktig rolle i ditt hjemlige liv, spesielt hvis det er større brødre hjemme.

Sertifisering

Ikke alle doules går gjennom en sertifiseringsprosess. Hvis en DOOLA søker en opplæring for sertifisering, inkluderer det vanligvis pedagogisk opplæring og hjelp under levende fødsler.

Sertifisering er generelt ikke nødvendig, men kan variere avhengig av staten. Lovgiverne i enkelte stater arbeider for å tillate doille å bli refundert av Medicaid. Dette kan øke sertifiseringen og reguleringen. Formell opplæring kan fås gjennom International Childbirth Education Association, Nord-Amerika Doulas, eller Internasjonal fødsel.

Også l’en mors venn, som ikke er sertifisert, kan bruke tittelen Doula, men hans plikter er kontroversielle for det indre av det medisinske samfunnet. Utrente doules betraktes som støtte til arbeid, og deres rolle er annerledes. De bør ikke være en del av ethvert medisinsk aspekt av leveringsprosessen.

Hva gjør en’obstetrisk?

A’obstetrikere er en kvalifisert lege og kan være en kvinne eller en mann. Spill en nøkkelrolle under fødselsprosessen. Obstetrics har Ulike treningsnivåer. Noen jordmødre er registrerte sykepleiere, mens andre har en grad med spesialutdanning. Skolen for spesialisering og sertifisering er den normale ruten i USA.

Sertifiserte sykepleiere-hindringer kan gjøre mange av de samme tingene som leger, inkludert:

  • Utfør gynekologiske undersøkelser
  • Gi prenatal hjelp
  • Administrer medisiner for smerte
  • Administrere legemidler som induserer arbeid
  • Overvåk fosteret ved hjelp av elektronisk utstyr
  • Bestil A’epidural
  • Utfør en Episiotomi ‘8217
  • gi et vaginal barn
  • rasere et barn
  • rive

Jordemødre kan håndtere postpartumblødningen og flere komplikasjoner av A’arbeidskraft og arbeidssykepleier.

Servicesentre for jordmødre fokuserer på fremme av naturlig fødsel, på påvisning av komplikasjoner og på bruk av nødstiltak når det er nødvendig. A’Akkrediterte jordemor er autorisert til å jobbe i ethvert miljø, inkludert klinikker, sykehus eller hjemme.

Sertifisering

Som doule varierer lovene om sertifiseringen av jordmødre i henhold til staten. I følge Internasjonal Confederation of Obstetrics, A’jordemor må være registrert eller autorisert av et anerkjent program i landet der det trener.

Alle jordmødre må gjennomgå utdanning, opplæring og klinisk erfaring under tilsyn og fullføre sertifiseringskravene som er etablert av Akkreditering Styret i’obstetrisk utdanning.

I USA er obstetrics sertifisert gjennom Nord-American Obstetrisk Registry og Amerikansk Midwifery Certification Board.

Mange obstetrik i USA er også registrert sykepleier. De kalles sertifiserte sykepleier-jordmødre (CNM) og har en grad fra en akkreditert institusjon og en sertifisering fra American College of Nurses Obstetricians.

Obstetrics er ofte sertifisert som Konsulenter for L’amming sertifisert av internasjonal styre, med avansert kunnskap om amming prosess.

Hvilken kvalitet jeg skal se etter?

L’Viktigste aspektet av A’obstetrisk eller en doula er måten de samhandler med den fremtidige moren. Finn noen som sterkt forsvarer deg og respekterer dine meninger og synspunkter på graviditet og prosessen med fødsel. Dette er nøkkelen når du lager en binding.

L’Erfaring er en annen viktig faktor. Doubs og jordmødre med flere års erfaring og fødsler bak er vanligvis det beste. Motta en anbefaling fra en venn eller et familiemedlem som brukte A’jordemor eller en dør kan hjelpe deg med å finne en dyktig og ekspertperson.

Hvis du finner en Obstetric eller en Doula fra en online-tjeneste, spør referanser til andre mødre og gjør din forskning. Be om å se sertifikatene som mottok på slutten av treningen og deres lisens til å trene hvis de er sykepleiere.

Jeg må velge?

Siden begge yrker tilbyr tilbakevendende til å vente på mødre, kan du ha enten en «8217; jordemor som en doula for å hjelpe deg i løpet av fødselsprosessen.

Hvis du har en fødsel hjemme, anbefaler vi deg å ha minst en’obstetrisk, siden deres medisinsk utdanning og kompetanse er grunnleggende i tilfelle problemer. Obstetrics kan forutse problemer og kontinuerlig evaluere mor og barn.

Videre kan doules ikke foreskrive smertestillende, heller ikke å bestille en e-postural, så hvis du vil holde disse alternativene åpne, ha en’jordmor det vil gi deg større fleksibilitet. Doulas er ikke helsepersonell: de er utdannede folk som kan gi støtte til mor og fruktbar familie.

Snakk med ditt leveringsteam, inkludert legen din, for å se hvem som passer bedre til dine spesifikke fødselsbehov.