Dossi på brystvorten: 10 årsaker, symptomer, behandlinger og mer

Del på Pinterest

Dine brystvorter er delikate områder som sannsynligvis ikke er øverst på listen over steder hvor du vil dukke opp dossi. Men her er de her. Mesteparten av tiden er fremspringene på brystvorter eller på Areolen ikke en grunn til bekymring, men det er noen mer alvorlige forhold som kan gjøre fremspringene som vises.

Før du utdyper noen av grunnene til at du kunne se fra tid til annen (eller hele tiden) protubanze på brystvorten, kalles en rask oppdatering av mørket av den mest mørke pigmenterte huden på brystet i Areola (areolae, flertall) . Brystvorten selv er bare midt i området;.

Mange av årsakene til fremspringene som er oppført nedenfor, refererer til både ISOOLA og brystvorten.

Våre initiativer

Følgende er noen potensielle årsaker til fremspring over eller rundt niplene:

1. Kviser

Dessverre kan noen ganger kviser strekke seg utover ansiktet. De kan vokse når svette, olje og smuss invaderer porene i og rundt brystvorten. Vanligvis er de hvite flekker eller en fremspring med en hvit og sirkulær topp og et rødt område på 8217.

2. Brystkreft

Selv om det ikke er en vanlig årsak til fremspring på brystvorter, er det mulig at de skyldes brystkreft. Hvis brystvorten begynner å snu mot innsiden eller har en sekresjon som kommer fra det, bør du konsultere legen din.

3. Eksem

L’Eksem kan danne seg på brystvorten eller på # 8217; areola, vanligvis som en reaksjon på vaskemidler, lotioner eller irritasjon fra klærfibre. Tilstanden forårsaker prurdige og scaly fremspring som kan forekomme på en eller begge brystvorter.

4. Supperativ hydrosadenitt

L’forsyning hydrosadenitt (HS) er en tilstand hvor svettekjertlene er blokkert, forårsaker betennelse, irritasjon og hudinfeksjon. Mens tilstanden vanligvis treffer armhulene og inguinen, kan du også ha tilstanden på niplene og under brystet.

Du vil ha røde og irritert fremspring og skader der svettekjertlene er til stede.

5. Ingrown Hairs

Selv om noen ganger er de vanskelige å se, er det små hårsekk rundt brystvorten. Disse små hårene kan krølle mot huden og forårsake inngrodd hår. Hårfollikelen kan bli smittet, noe som forårsaker en irritert fremspring som kan blåses opp og kløe.

6. Melkblærer

Melkblærene er en medisinsk tilstand som kan forårsake fremspring som er full av brystmelk som forblev fanget i brystkanaler. De kan virke kviser, men i virkeligheten er de blærer. Disse kan være smertefulle, men de er vanligvis ikke ansett som farlige.

7. Montgomery tubercles

Tuberkelene i Montgomery er typer oljeproduserende kjertler som folk har på Areolen. De ser ut som små fremspring.

Legene vurderer beskyttende montgomery kjertler fordi de produserer olje som holder myke brystvorter og beskytter mot infeksjoner, som er spesielt nyttig under graviditet og # 8217; amming. Kjertlene kan også produsere en parfyme som bidrar til å bringe et barn til brystvorten til å mate.

Mens disse kan forstørre i svangerskapet, har kvinner naturligvis ha dem. Menn har også Montgomery Tubercles.

8. Pagets sykdom

Pagets sykdom er en sjelden brystkreft som kompenserer Mindre 5 hundre av alle brystkreft i USA. Tilstanden skjer vanligvis i en person som allerede har brystkreft, men sykdommen i Paget forårsaker dannelsen av en annen type celle av brystkreft. Forårsaker symptomer som brystvorten:

 • rødhet
 • stige
 • klø
 • irritasjon

9. SUBRANGE ABSCESS

En støtte ascesso er en infeksjon som oppstår på grunn av en akkumulering av bakterier i et brystvevsprotein. Tilstanden kan forekomme hos kvinner som ammer og ikke kile. Kvinner kan legge merke til fremspring og rødhet sammen med smerte, ømhet og hevelse.

10. Gjær infeksjon

Kvinner, spesielt kvinner som ammer, kan oppleve en’gjærinfeksjon som leger kaller liljens lilje. Tilstanden kan forårsake røde nipler som kan bryte, kløe kløe eller spreve. Ofte forårsaker også smerte i brystvorter og bryster under amming under L & # 8217;. Du kan også legge merke til at barnet ditt har muntlig lilje av de muntlige lesjonene, alle innvendige kinnene.

Dette er bare noen få vanlige eksempler på forhold som kan forårsake fremspring på brystvorter. Hvis symptomene dine ikke samsvarer med noen av disse potensielle årsakene, snakk med legen din.

Andre faktorer

Følgende er forhold som kan forårsake fremspring på brystvorter i bestemte populasjoner.

Varige kvinner

Dessverre er kvinnene dessverre med størst risiko for en rekke medisinske forhold som forårsaker fremspring over og rundt brystvorten. Eksempler på disse inkluderer:

 • blokkert rørledning
 • Östruert pore
 • mastitt
 • melkboble
 • sopp infeksjoner

Hvis det føles irriterende under amming, hevelse eller rødhet i bryst eller tegn, kan du ha en brystrelatert infeksjon, ring din konsulent for amming, jordemor eller legen. Din leverandør kan lede deg på de beste sporene og gi deg råd om det beste behandlingskurset.

Folk med piercinger

Nippel piercinger er sårbare for infeksjoner, spesielt i en nyere piercing. Du kan også utvikle cyster eller hematomer, som samles med væske eller blod under huden, på grunn av nippelpiercinger. Disse kan forårsake fremspring på brystvorten.

En person kan også ha arr kalt cheloider som utvikler seg etter piercing på brystvorten. Dette er overdreven vekst av arrvæv som kan bli en tøff fremspring som ligner på en kvise.

Du kan forvente kløe, rødhet og til og med en liten sekresjon mens piercing helbreder. Men hvis brystvorten blir rød, smertefull eller varm til berøring, ring legen.

Mann

Fra kviser til inngrodd hår, kan menn oppleve mange av de samme årsakene til fremspringene på kvinners brystvorter. Hvis menn ser små gule områder på huden, kan de svette kjertler, tørr hud eller en hudsykdom, som eksem.

Menn kan kontrakt brystkreft. Snakk med legen din dersom du observerer endringer i brystvorten din, som fremspring som virker skumle eller ledsages av sekresjon og hevelse. Menn kan også kontrakt Pagets sykdom.

Diagnose

En lege vil spørre deg hva symptomene dine er, og når du begynte å bemerket dem. Vil evaluere brystvorten og det omkringliggende brystvevet.

Ofte kan en lege være i stand til å diagnostisere tilstanden din med en fysisk undersøkelse og lytte til symptomene dine. I sjeldne tilfeller kan de gi deg råd til å få et utvalg av stoff som skal sendes til et laboratorium for evaluering.

Hvis en lege er opptatt av at det berørte området kan være kreft, kan du lede deg til en spesialist for å utføre en biopsi av brystvevet.

Behandlinger

Behandlinger for Dossi på brystvorterne avhenger av den underliggende årsaken. Noen ganger, som i tilfelle av Montgomery Tubercles, er det ikke nødvendig med behandling. Noen generelle forslag til behandling av fremspring og irritasjon på brystvorten inkluderer:

 • Hold huden på rent og tørt bryst. Vask brystet hver dag med delikat såpe og varmt vann.
 • Unngå å bruke svært duftende vaskemidler eller lotioner på brystet.
 • Endre sportsbras eller svette skjorter umiddelbart etter treningen. Rengjør brystet med et håndkle eller et håndkle for å fjerne overflødig svette.
 • Bruk klær som har naturlige fibre eller svette absorpsjonskapasitet. Disse tillater huden på & # 8220; puste & # 8221;.
 • Påfør en ikke-duftende lotion & # 8211; eller markedsført for «sensitiv hud og» 8221; & # 8211; For å holde huden myk.

Hvis du følger disse trinnene, hjelper det ikke å løse Dossi på brystvorten, snakke med legen din. Legen din kan foreskrive aktuelle kremer eller orale legemidler for å behandle infeksjoner eller irritasjon.

Når skal du se en lege

Smerten og plaget til brystvorten er ikke en vanlig del av livet. Hvis fremspring oppstår på brystvorten som er smertefulle og irritert og ikke løser etter noen dager med hjemmepleie, kontakt legen din.

Bunnlinjen

Husbehandlinger kan bidra til å redusere irritasjon og tørrhet som kan forårsake fremspring på brystvorter. Men ikke å være flau for å se etter en behandling. Det er mange løsninger som leger kan gi råd om Dossi er smertefullt og ubehagelig for deg.