Dopaminagonister: Vanlige bruksområder, bivirkninger og mer

Del på Pinterest

Dopamin er en kompleks nevrotransmitter og ansvarlig nøkkel til mange av våre daglige fysiske og mentale funksjoner.

Endringer i nivåene i denne hjernens kjemiske stoffet kan endre vår oppførsel, bevegelse, humør, minne og mange andre reaksjoner.

Høye og lave nivåer av dopamin forårsaker forskjellige lidelser. For eksempel spiller endringer i dopaminnivåer en rolle i forhold som Parkinson og Ben syndrom rastløs.

Dopaminagonister (fra) er narkotika som virker imitere dopaminhandlinger når nivåene er lave. Disse stoffene forbedrer symptomene knyttet til tilstanden ved å indusere hjernen til å tro at dopamin er tilgjengelig.

Rask fakta om dopaminagonister

 • imitere dopamin handlinger i kroppen for å lindre symptomene
 • Nyttig for tidlig behandling av Parkinsons symptomer, spesielt hos mennesker under 60 år
 • Mindre bevegelsesrelaterte bivirkninger (dyskinesi) Sammenlignet med Levodopa for Parkinsons behandling
 • De siste stoffene er bindende mer selektivt til dopaminreceptorer og har færre bivirkninger relatert til hjertet
 • Langvarig frigjøringsformuleringer av nye stoffer for å redusere belastningen for å ta flere doser i løpet av dagen
 • Dopamin manipulering kan forårsake alvorlige bivirkninger, inkludert tvangsmessig oppførsel og andre psykiske helseproblemer
 • Det kan forårsake svimmelhet, svimmelhet eller plutselig døsighet som er farlig for aktiviteter som krever oppmerksomhet som veiledningen
 • kan forårsake abstinens syndrom inkludert høy feber plutselig, muskel stivhet, nyresvikt og andre problemer med søvn, l’humør og smerte hvis avbrutt bratt

COS’er en dopaminagonist?

Dopaminagonister er reseptbelagte legemidler som kan brukes alene eller i kombinasjon med andre legemidler for å behandle en rekke forhold som er resultatet av dopamin tap.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Indikerer at det er to hovedgrupper av dopaminreseptorer, D1 og D2, med undergrupper som er ansvarlige for mange atferdsmessige, hormonelle og muskelvirkninger i kroppen vår.

D1-gruppen inkluderer D1 og D5-reseptorene, og D2-gruppen inkluderer D2, 3 og 4.

Alle er funnet i forskjellige områder av kroppen vår og er ansvarlig for viktige handlinger, fra hvordan vi flytter til hvordan vi lærer. Mangelen på dopamin i våre celler påvirker kroppen vår på mange negative måter.

Dopaminagonister binder seg til gruppe D1 og D2 av dopaminreseptorer i hjernen, kopierer effekten av nevrotransmitter for å forbedre lidelser som oppstår fra lave nivåer.

Hvordan dopamin agonister jobber?

De er hovedsakelig foreskrevet for deres effekter på bevegelse og hormonforstyrrelser.

De kan forbedre andre relaterte problemer som søvnforstyrrelser, smerte og følelsesmessige bekymringer som oppstår i forbindelse med visse forhold knyttet til dopamin.

Disse stoffene er ikke som levodopa-stoffer som brukes til Parkinsons sykdom, men har ikke de mest alvorlige bivirkningene knyttet til ukontrollert bevegelse, kalt Dyskinesia, knyttet til langsiktig bruk av levodopa.

De siste dopaminagonistene er nyttige for tidlig behandling av Parkinsons sykdom.

Det er viktig å forstå at påvirkning av dopaminreseptorhandlinger (opp eller ned) kan generere positive og negative effekter. Disse stoffene har noen alvorlige risikoer, inkludert problemer med pulsstyring og avhengighet.

Hva er de vanlige dopaminagonistene og hva de håndterer?

Det er to hovedkategorier av narkotika fra, ergolin og ikke ergolin.

Den første generasjonen er av ergolin-typen, og i dag brukes i dag sjeldnere, da det har noen alvorlige hjerte- og lungerisikoer knyttet til deres bruk. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at eldre stoffer fester til alle dopaminreceptorer som er tilgjengelige i kroppen og ikke er selektive.

Eksempler på ergolin fra

Bromocriptina (parlodel). Godkjent for behandling av Parkinsons sykdom og hormonelle forhold knyttet til dopamin som L’hyperprolactinemi og relaterte forhold, bromokriptin er et reseptbelagte legemiddel, tilgjengelig i tabletter eller kapsler, tilgjengelig både i en generisk og merket versjon. I dag er det sjelden brukt.

Cabergoline. Dette reseptbelagte legemidlet er tilgjengelig i brukte tabletter for å behandle L’hyperprolactinemi, en tilstand hvor høye nivåer av prolactinhormon er produsert av hypofysen. L’økning i prolactin nivåer kan forstyrre menstruasjonssyklusen, eggløsningen og kvinners melkproduksjon. Hos menn kan forårsake reproduktive og seksuelle problemer.

Eksempler på ikke-ergolin fra

Disse nye stoffene binder til mer spesifikke dopaminreceptorer og har færre bivirkninger på hjerte og lunger.

Apomorfin (apokyn). Et injiserbart stoff i kort d’handling som brukes til å gi rask lettelse fra de plutselige symptomene på Parkinson, L’Apomorphine trer i kraft innen 10 minutter og effektene varer om en’nå. Det er noen svært alvorlige bivirkninger og farmakologiske interaksjoner med dette stoffet. Snakk med legen din eller apoteket til forholdsregler du må være oppmerksom på når du tar denne medisinen.

Pramipexolo (Mirapex). Dette er en reseptbelagte medisiner som er tilgjengelig i tabletter i merkede og generiske versjoner. Korte og langvarige former brukes til å behandle symptomene på Parkinsons sykdom (PD), en kronisk degenerativ tilstand der dopaminceller dør sakte forårsaker lidelser relatert til bevegelse og alle «8217;. Pramipexolo bidrar til å forbedre bevegelsesrelaterte symptomer og er spesielt nyttig hos pasienter under 60 år for å redusere symptomprogresjonen. Den kortsiktige versjonen D’handling er også brukt til å behandle symptomene på rastløs ben syndrom.

Ropinirole (requip). Dette er et reseptbelagte legemiddel tilgjengelig både i merkevaren og i den generiske i form av tabletter. Det er tilgjengelig både kort og langvarig D’handling og brukes til å behandle symptomene på PD- og bensyndromet, en tilstand som C’er et behov for å stadig flytte bena, selv under resten. Dette kan forstyrre søvn og forårsake tretthet i løpet av dagen.

Rotigotin (Neupro). Et reseptbelagte legemiddel en gang om dagen som transdermal patch i forskjellige styrker, brukes rotigotinen til å behandle symptomene på Parkinsons sykdom og rastløse bensyndrom.

Det er bivirkninger av dopaminagonister?

Sikkerhetseffektene av narkotika kan variere avhengig av stoffet (ergolin sammenlignet med ikke-ergolin), dosering, varighet av bruk av stoffet og individuelle egenskaper.

Bivirkninger kan være milde og forsvinner etter noen dager eller kan være viktig nok til å be om endring av dose eller avbruddsbehandling. Narkotika kan forårsake symptomer på avholdenhet eller forverring av tilstanden hvis de plutselig blir avbrutt.

Dette er ikke en komplett liste over bivirkninger. Spør apoteket eller legen din om spesifikke bekymringer om stoffene dine.

Hva er risikoen for dopaminagonistiske stoffer?

Det er noen alvorlige risikoer med dopaminagonistiske stoffer, spesielt gamle generasjons narkotika. Risiko varierer basert på narkotika, dosering og individuelle reaksjoner.

Hvis du har en historie med hjertetrykk eller blodtrykk, nyre eller leversykdom eller lever og psykose eller andre psykiske helseproblemer, kan legen din diskutere fordelene i forhold til risikoen for narkotika fra for din tilstand.

Dette er noen risiko forbundet med narkotika fra. Dette er ikke en komplett liste over mulige farer. Diskuter legen din om spesifikke tvil om medisinene dine.

 • Hjerteinfarkt. Symptomer som brystsmerter, kortpustethet, kvalme og svette.
 • Slag. Symptomer som nummenhet av en arm eller ben, forvirret språk, lammelse, tap av balanse og forvirring.
 • Abstinence syndrom. Symptomene har vært rapportert fra å redusere eller forstyrre dosene dopaminagonister plutselig. Det kan forårsake en alvorlig tilstand som kalles ondartet syndrom (symptomer inkluderer høy feber, stivhet, tap av bevissthet og nyresvikt). Det kan også forårsake alvorlig angst, depresjon og søvnproblemer og humør. Det er viktig å ikke avbryte eller plutselig redusere dosen av disse stoffene. Legen vil sakte redusere doseringen dersom bivirkninger eller andre problemer med stoffet oppstår.
 • Økt bensyndrom rastløs. Morgen symptomer og rebound effekter er mulige.
 • Kompulsiv oppførsel. Spillet d’kompulsiv gambling, binge eating, shopping, sex og andre atferd kan starte eller bli verre. Snakk med legen din dersom du oppdager endringer i oppførsel i deg eller i en kjære. Spør legen din om denne risikoen og hva du trenger å vite.
 • Hallusinasjoner. Ulike typer sensoriske hallusinasjoner (visuell, lyd, olfaktorisk og nytelse) kan forekomme som kan være intense og forstyrrende.
 • Lavt blodtrykk. Symptomer som svimmelhet og svimmelhet når du står opp fra å sitte eller ligge ned (ortostatisk hypotensjon).
 • Plutselig døsighet. Dette symptomet kan være farlig. Vær oppmerksom på aktiviteter som krever oppmerksomhet som kjøring til du blir vant til stoffet. Unngå alkohol eller andre stoffer som kan øke døsigheten.
 • Problemer med holdning. Noen stoffer fra hvordan Pramipexol kan forårsake uregelmessigheter i kroppsposisjonering (vipping, bøyning).
 • Fibrose. Tissue arr kan forekomme i lungene, i hjertet eller magen sammen med symptomer som kortpustethet, hoste, brystsmerter, bein hevelse, vekttap og tretthet.
 • Økning i psykose. Disse stoffene kan forverre forhold og symptomer på mental helse.
 • Muskel Forringelse (Rabdomiolisi). Symptomene kan omfatte mørk urin, muskel svakhet, smerte og feber.

L & # 8217;

Dopaminagonister er en bred kategori med narkotika som imiterer dopaminhandlinger i kroppen for å lindre symptomene relatert til lave dopamin nivåer. De brukes oftere til å behandle Parkinsons sykdom og rastløse bensyndrom, men de er også foreskrevet for andre forhold.

Bivirkningene av dopaminagonister kan være seriøse og inkludere tvangsmessig eller risikabelt atferd. Det er mulig å forverres av symptomene på sykdommen med langvarig bruk.

Legen vil diskutere risiko i forhold til fordelene med dopaminagonistiske stoffer og skjermen mens du tar medisinen for bivirkninger.

Spør apoteket informasjon om farmakologiske interaksjoner med reseptbelagte, benkemusikker, kosttilskudd og narkotika fra.

Det er viktig å regelmessig diskutere legen din om enhver tvil om din tilstand og medisiner. Ikke stopp plutselig l’ta medisiner uten først å konsultere legen din.