Dombatosis Papulosa Nigra: Utseende, årsaker og fjerning

COS’er dermatosen dapet nigra?

Dombathom Domba Nigra (DPN) er en ufarlig hudtilstand som har en tendens til å slå folk med mørkere hud. Den består av små mørke fremspring som vanligvis vises på ansikt og nakke. Mens noen mennesker bare utvikler noen få Dossi, har andre mange.

Hva det ser ut som?

Del på Pinterest

De små mørke eller mørkebrune fremspringene forårsaket av DPN er generelt glatte, runde og flate. De har dimensjoner mellom 1 og 5 millimeter.

Over tid kan dossene bli mer grove. Noen ganger har lesjonene små striper som ser ut som hudetiketter. Disse kalles peduncles.

Mens Dossi vanligvis vises på ansikt og nakke, kan du også legge merke til dem på toppen av ryggen eller på brystet.

DPN begynner vanligvis under tenårene. Aldring, dosene har en tendens til å forstørre og øke nummeret.

Hva årsaken?

Helsepersonell er ikke sikker på den eksakte årsaken til DPN. Imidlertid er mørkere huden din, jo mer du sannsynligvis utvikler den. Det ser også ut til å være arvet i mange tilfeller.

Hvordan det blir behandlet?

DPN er ufarlig og krever ikke omsorg. Men hvis dossene blir purriginøse eller du ikke liker deres utseende, er det noen alternativer for å fjerne dem.

Kirurgisk fjerning

I noen tilfeller kan Dossi forårsaket av DPN fjernes kirurgisk gjennom følgende teknikker, som vanligvis utføres med aktuell anestesi:

  • Skrap. Dette betyr at du skraper av dossi med et lite samlingsverktøy.
  • Elektrokauterisering. Dette innebærer bruk av en liten sonde med en elektrisk strøm for å brenne dossene.
  • Cryophurgia. Dette innebærer frysing av dossene ved hjelp av flytende nitrogen.

Husk at disse behandlingene kan forlate arr. Videre vil de ikke forhindre utseendet på nye dosser.

Laserbehandlinger

Laserterapi bruker forskjellige frekvenser og lysnivåer for å fjerne vekst. Ulike typer kan bidra til å fjerne eller redusere DPN-veksten, inkludert:

  • Karbondioksid laser. EN 2016 studio Han oppdaget at denne typen laserterapi var en «8217; trygt og effektivt alternativ for DPN med lav mulighet for gjentakelse.
  • Garnet Laser med ikke-pulser ikke-teatrium og aluminium lang puls (laser nd: yag). I en 2015 Studio involverer 60 personer med DPN, laserterapi nd: yag ga en forbedring på 75% av antall dosser og deres størrelse. Det samme studioet fant også at resultatene var bedre etter å ha gjort to økter.
  • KTP laser. Denne metoden bruker en kaliumkrystall og fosfat titanile (KTP) sammen med en laser nd: yag.

Samarbeide med legen din for å bestemme det beste behandlingsalternativet for størrelsen på dossene dine og din hudtype.

Lev med DPN

DPN er en betingelse for vanlig og ufarlig hud som ikke krever medisinsk behandling. Men hvis Dossi plager deg, er det flere prosedyrer som kan fjerne dem eller redusere dem til det.