Doktors diskusjonsveiledning: Moderat eller alvorlig psoriasis

Introduksjon

Å leve med psoriasis betyr å adressere unike utfordringer som går langt utover de få flekkene av tørr og pruriginøs hud. Anslått en 7.5 millioner amerikanere Nå bor med psoriasis og den psoriasisartritt. Helsepersonell blir mer oppmerksomme på behovet for en god behandlingsplan.

Snakker åpent med legen din om dine spesifikke utfordringer. Bruk denne veiledningen for å diskutere psoriasisbehandling med dem. Del dine behov kan hjelpe deg og legen din utvikle psoriasis management og finne det som fungerer best for deg.

Hva slags psoriasis?

Det finnes forskjellige typer psoriasis. Ingen type psoriasis er smittsom. De fleste vil bare ha en type psoriasis om gangen, men du kan få en annen etter at man har blitt eliminert. Vet hva slags du eier og hvilke typer du kan utvikle, kan hjelpe deg med å forvente fremtiden og den beste måten å behandle den på. Spør legen din om de forskjellige typer psoriasis og hvordan de kan påvirke deg.

Plate psoriasis

Dette er den vanligste typen psoriasis. Det forårsaker redheads i lettelse på huden. Disse stedene er dekket av en hvitaktig squamous akkumulering av døde hudceller. Plate Psoriasis finnes vanligvis på knærne, på nedre rygg, på hodebunnen og albuene.

Dai A’se: 13 bilder av psoriasis til plater »

Psoriasis guttata

Dette er den nest vanligste typen psoriasis. Det forårsaker små bokstaver, men tydelige flekker på huden. Disse punktene er ikke tykke som lesjonene av psoriasisplater. Denne typen starter ofte i # 8217; barndom eller ung voksenliv. Det kan begynne på grunn av en infeksjon eller en kutan skade. Om lag 10% av personer med plakettpsoriasis vil utvikle psoriasis guttata.

Se: Psoriasis Guttata i bilder »

Omvendt psoriasis

Denne typen psoriasis forårsaker svært røde, glatte og skinnende lesjoner på huden i kroppens bretter. Disse kan inkludere armhuler, under brystet eller rundt kjønnsorganene. Oppstår ofte med andre typer psoriasis på andre deler av kroppen.

Pusoriasis Postolosa

Denne typen psoriasis forårsaker hvite blærer full av pus omgitt av rødt skinn. Denne form for psoriasis kan manifestere seg raskt. Det kan føre til alvorlige problemer som kan be om sykehusinnleggelse. Disse problemene inkluderer feber, rystende, diaré og nyreproblemer og lever.

For å lære mer: hva som vises har pusoriasis pustolosa? »

Eritrodermic psoriasis

Denne typen psoriasis er svært sjeldent, men det er spesielt smertefullt og seriøst. Det er en svært inflammatorisk form av tilstanden. Dette betyr at det påvirker det meste av kroppen samtidig. Forårsaker røde lesjoner på huden som er utbredt og ikke klart definert. Det forårsaker også flak. Re-oppkjøpene av denne psoriasis må behandles umiddelbart fordi smerte og kløe er intense. Det kan også være farlig for livet.

Du forstod! Del historien din om psoriasis og håp til andre »

Diskutere fysiske og følelsesmessige symptomer

Symptomene varierer fra person til person. Jo mer du kan fortelle legen din om symptomene dine, jo bedre. Pass på at legen din forstår hva dine utløser er og hva du føler. Dette er viktige deler for å håndtere sykdommen din.

Men psoriasis kan være mer enn bare en dyp hud. Det kan også forårsake følelsesmessige symptomer. Psoriasis kan også påvirke selvtillit og dine relasjoner. Dette kan føre til angst og stress. Mange mennesker med psoriasis lider også av depresjon. Snakk med legen din hvordan du gjør tilstanden din. La ham få vite om han forårsaker deg angst. Dette vil hjelpe legen din til å bestemme hvor mye din behandling fungerer.

Snakk om behandlingsalternativer

Kast behandlingsalternativene dine ofte med legen din. Dette kan hjelpe deg med å holde sykdommen din under kontroll. Snakk med legen din om hvordan behandlingen din kontrollerer symptomene og rehabilitering. Pass på at du nevner bivirkningene du har. Disse behandlingene inkluderer:

  • Organiske stoffer
  • Aktuelle behandlinger
  • fototerapi
  • orale medisiner

Legen din kan foreslå en kombinasjon av behandlinger. Kombinert behandling kan behandle eksacerbasjoner raskt og effektivt. Det kan også holde symptomene under kontroll med en lavere dosering av narkotika. Dette kan redusere bivirkningene dine. Hvis bivirkninger er et problem for deg, bør du snakke med legen din med kombinert behandling.

Husk å informere legen din om andre stoffer du antar eller en annen tilstand du har. Av 30 prosent Personer med psoriasis utvikler psorialasica artritt, ifølge National Psoriasis Foundation. Å ha psoriasis øker også risikoen for:

  • kardiovaskulære sykdommer
  • Depresjon
  • kreft
  • diabetes

Til slutt, spør legen din om du skal adresseres til en spesialist. Arbeid med en hudlege (hud lege) eller en revmatolog (reumatisk sykdom lege) kan hjelpe deg.

Legen din er din partner

Det er mange typer psoriasis. Hver er utfordrende og forårsaker unike symptomer. Heldigvis finnes det en rekke behandlingsalternativer for å hjelpe deg med å håndtere din tilstand.

Arbeid tett med legen din for å endre din psoriasisbehandlingsplan til det er riktig for deg. Fortell dem om alle symptomene som forårsaker psoriasis. Dette inkluderer både fysiske og følelsesmessige symptomer. Informer legen din om hvordan dine nåværende psoriasis-stoffer fungerer. La ham vite om behandlingen din forårsaker bivirkninger. Mer del med legen din, kan bedre hjelpe deg med å sjekke tilstanden din.