Doktors diskusjonsveiledning: CV og diabetesrisiko

Kardiovaskulære sykdommer, også kjent som hjertesykdommer, er hovedårsaken til døden blant amerikanere og personer med diabetes jeg er fra to til fire ganger mer sannsynlig dø.

Det er en rekke ting du kan gjøre for å redusere sjansene dine for å utvikle hjertesykdom hvis du bor med diabetes. Det første trinnet er å sitte med legen din og snakke om hvordan du bedre skal håndtere tilstanden på en måte som reduserer risikoen. Bruk følgende liste over spørsmål til din neste medisinske avtale som et verktøy for å starte samtalen.

Hva er mine risikofaktorer for hjertesykdommer?

Legen din vet bedre enn noen andre om hvilke spesifikke risikofaktorer din diabetes kan påvirke. De viktigste risikofaktorene for diabetes-relatert hjertesykdom er høyt blodtrykk, høyt kolesterol, ubalansert blodsukkernivå, fedme og en stillesittende livsstil.

Når du og legen din har identifisert de viktigste risikofaktorene for hjertesykdom, kan du jobbe sammen for å skape en plan D’handling som vil hjelpe deg med å minimere disse risikoene og holde hjertet ditt sunt.

Jeg må overvåke blodsukkeret og blodtrykket hjemme?

Hvis du for øyeblikket ikke overvåker blodsukkeret og blodtrykket hjemme, er det en god ide å snakke med legen din hvis du skal starte. Hjemskjermer for blodsukker og blodtrykk er allment tilgjengelige på apotek og online. Det er også mulig at helseforsikringsleverandøren din kan hjelpe deg med å dekke en del av kostnadene.

Snakk med legen din om hvilke enheter som kan fungere bedre for deg og etablere et selvkontrollprogram for å sikre at du samler inn informasjon på den mest effektive måten. Når du begynner å sjekke deg hjemme, må du holde en daglig dagbok på nivåene dine og ta den til din neste avtale, slik at du og legen din kan se den sammen igjen.

Hvilke endringer skal jeg gjøre til kostholdet mitt?

En av de viktigste endringene som personer med diabetes kan gjøre for å redusere risikoen for hjertesykdom, er å endre kostholdet. Hvis dietten er rik på natrium, transfett, mettet fett eller sukker, øker sjansene dine for å utvikle hjertesykdommer. Selv om du ikke har spist godt som du burde, taler ærlig med legen din om din nåværende diett og diskutere hvordan du lager en matplan som vil hjelpe deg med å gjøre deg mindre utsatt for hjertesykdommer.

Hva slags trening anbefaler du?

Hold deg fysisk aktiv er et annet viktig skritt du kan gjøre for å redusere sjansene for å utvikle hjertesykdom. L’Øvelse bidrar til å senke blodtrykket og normalisere blodsukkernivået, noe som reduserer sjansene for å ha hjerteinfarkt eller slag.

Spør legen din hva typer fysisk aktivitet kan være mer egnet til dine personlige behov og jobber sammen for å utvikle en treningsrutine som vil oppmuntre deg til å stå opp fra sofaen og flytte. Prøv å gjøre minst to og en halv time med aerob drift av moderat intensitet hver uke. Det kan være noe, fra # 8217; gå for en rask tur til jobb i hagen din.

Det er også en god ide å sjekke med legen din dersom det er øvelser som skal unngås på grunn av eksisterende medisinske forhold eller begrensninger til mobiliteten du måtte ha.

Hva kan jeg gjøre for å redusere stresset mitt?

Høye stressnivåer kan øke risikoen for å utvikle hjertesykdom. Hvis du er utsatt for stress eller angst, spør legen din om å foreslå noen stressreduksjonsteknikker som du kan bruke når du føler deg spent. Det finnes en rekke enkle pusteøvelser du kan øve for å redusere stress. Legen kan også gi deg mer avanserte strategier som progressiv muskelmeditasjon eller avslapning.

Tar deg noen minutter om dagen for å eliminere stress og slappe av, ikke bare vil du beskytte deg mot hjertesykdom, men du vil også bidra til å fremme en generell følelse av ro og velvære.

Det er narkotika som kan ha det bra for meg?

Hvis du for tiden ikke antar medisiner for din diabetes, er det verdt å snakke med legen din for å finne ut om det er noen som kan være riktige for deg. For mange personer med type 2 diabetes, er et sunt kosthold og en vanlig trening det beste alternativet. Men hvis du tror du drar nytte av’introduksjon av narkotika i selvhjelpsrutinen, bør du diskutere det med legen din. Selv om du tenker på å ansette kosttilskudd eller benk vitaminer, bør du alltid konsultere legen din på forhånd for å sikre at de ikke forstyrrer andre behandlinger du for tiden tar.

Til hvilke symptomer skal jeg være oppmerksom på?

Det er en god ide å være klar over symptomene knyttet til hjertesykdom, slik at du kan handle umiddelbart hvis du tror du kan oppleve en eller flere av dem. Spør legen din hvilke symptomer du bør være oppmerksom på, og hva hver av disse symptomene når det gjelder generell helse. Noen vanlige hjertesykdomssymptomer inkluderer brystsmerter, venstre arm smerte, kjeve smerte, overdreven svette, tretthet og kvalme.

L & # 8217;

Husk at denne veiledningen til diskusjonen bare er et referansepunkt. Du bør føle deg rolig for å spørre legen din om hvordan diabetes kan påvirke risikoen for hjertesykdom. Husk at legen din ikke vil dømme deg. Selv om du nøler med å diskutere visse emner, åpnes og ærlig hos legen din, vil hjelpe ham til å håndtere dine bekymringer tilstrekkelig.