DOC: Symptomer, tegn og risikofaktorer

Beskrivelse

Obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC) er en betingelse for kronisk psykisk helse preget av besettelser som fører til tvangsmessig oppførsel.

Folk re-sjekket for å sikre at du låser hoveddøren eller bruker alltid heldige sokker i spilledagene: enkle ritualer eller vaner som får dem til å føle seg tryggere.

Den obsessive tvangssykdommen går utover den dobbelte kontrollen av noe eller praksis av en ritual av kampens dag. Noen som har blitt diagnostisert med den obsessive tvangssykdommen, føles forpliktet til å recitere visse ritualer gjentatte ganger, selv om han ikke ønsker det, og selv om dette kompliserer sitt liv unødvendig.

COS’er DOC?

Obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC) er preget av repeterende og uønskede tanker (obsessions) og irrasjonelle og overdreven impulser for å gjøre visse handlinger (tvang).

Selv om folk med obsessiv tvangssykdom vet at deres tanker og atferd ikke har en logisk forstand, er de ofte ikke i stand til å stoppe dem.

Symptomer

Obsessive tanker eller tvangsmessig oppførsel assosiert med obsessiv kompulsiv lidelse varer vanligvis lenger enn en og forstyrrer hverdagen.

Obsessions

Disse er tanker eller sjokkerende pulser som oppstår flere ganger.

Folk med obsessiv tvangssykdom kan forsøke å ignorere dem eller undertrykke dem, men de kan frykte at på en eller annen måte kan tanker være sanne.

L’Angst forbundet med undertrykkelse kan også bli for stor til å bli født, og tvinge dem til å ta tvangsmessig oppførsel for å redusere sin angst.

tvang

Disse er repeterende handlinger som midlertidig lindrer stress og # 8217; angst forårsaket av en besettelse. Ofte tror folk som har tvang til at disse ritualene vil forhindre noe stygg å skje.

Les mer om forskjellene mellom obsessions og tvang.

Behandling

En typisk behandlingsplan for obsessiv kompulsiv lidelse inkluderer vanligvis både psykoterapi og narkotika. Kombinasjonen av begge behandlinger er vanligvis den mest effektive.

Dressing

Antidepressiva er foreskrevet for å redusere symptomene på obsessiv tvangssykdom.

En selektiv inhibitor av serotonin reoccatation (SSRI) er et antidepressivt middel som brukes til å redusere obsessive atferd og tvang.

Terapi

Samtaleterapi med en psykisk helsepersonell kan hjelpe deg med å gi deg verktøy som tillater endringer i tanke- og atferdsmodeller.

Kognitive-adferdsterapi (CBT) og terapi av / Response er typer ordterapi som er effektive for mange mennesker.

Forebygging av’eksponering og respons (ERP) er ment å tillate en person med obsessiv lidelse tvangsmessig å håndtere angst forbundet med obsessive tanker på andre måter, i stedet for å engasjere seg i tvangsmessig oppførsel.

Hva er årsakene til obsessiv tvangsforstyrrelse?

Den eksakte årsaken til den obsessive tvangssykdommen er ukjent, men forskerne mener at noen områder i hjernen kanskje normalt ikke reagerer på serotonin, en kjemikalie som noen nerveceller bruker til å kommunisere med hverandre.

Det er også antatt at genetikk bidrar til obsessiv tvangssykdom.

Hvis du, din forelder eller en bror led av obsessiv tvangsforstyrrelse, C & # 8217, handler om en 25 prosent Mulighet for at en annen smal slektning har det.

Typer Doc

Det finnes forskjellige typer besettelser og tvang. Den mest kjente inkluderer:

  • Obsessions som involverer frykten for forurensning (bakterier) med relativ rengjøring og vaske tvang
  • Observeringer knyttet til symmetri eller perfeksjonisme med relaterte tvang til å bestille eller gjenta

Sekund Dr. Jill Stoddard, Forfatter av & # 8220; Vær Mighty: En kvinne’S Guide til befrielse fra angst, bekymring og stress ved hjelp av Mindfulness and Acceptance & # 8221; Andre obsessions inkluderer:

  • påtrengende og uønskede sex tanker (inkludert barn eller samme sex situasjoner)
  • frykt for å skade seg selv eller noen andre
  • Frykt for å handle impulsivt (hvordan å uttale et dårlig ord i et øyeblikk av stillhet). Disse inkluderer tvang som å sjekke, telle, be og gjenta og kan også føre til avOutionen (forskjellig fra tvang) hvordan man unngår skarpe gjenstander.

Ytterligere informasjon om de forskjellige typer doc.

Doc hos barn

Compulsive Obsessiv lidelse utvikler seg vanligvis hos barn i to aldersgrupper: gjennomsnittlig barndom (8-12 år) og mellom sen ungdomsår og fremvoksende voksen alder (18-25 år), sier Dr. Steve Mazza, En etterforskjeller klinisk stipendinnehaver på Columbia University Clinic for angst og relaterte lidelser.

& # 8220; jenter har en tendens til å utvikle doktor i den mest avanserte alderen enn gutter og sier Mazza. Selv om det er en høyere grad av doktor i gutter i forhold til jenter i barndommen, er det like store priser blant menn og kvinner voksne & # 8221;.

OCPD VS OCD

Selv om navnene er like, er den obsessive-kompulsive lidelsen av personlighet (OCPD) og den obsessive tvangsforstyrrelsen svært forskjellige forhold.

Obsessiv kompulsiv lidelse innebærer generelt besettelse etterfulgt av tvangsmessig oppførsel. OCPD beskriver et sett med personlighetstrekk som ofte kan forstyrre en persons relasjoner.

L’OCPD er preget av et ekstremt behov for ordre, perfeksjon og kontroll, selv alle mellomliggende mellommenneskelige relasjoner, sier. Mens obsessiv kompulsiv lidelse vanligvis er begrenset til en serie av obsessive tanker og relaterte tvang.

& # 8220; Folk [som har] OCD er mer sannsynlig å søke hjelp fordi de er bekymret eller forstyrret av symptomer / # 8221;. & # 8220; Personer med OCPD kan ikke se sin karakteristiske stivhet og behovet for fullkommenhet som problematisk, til tross for de ødeleggende effektene på deres relasjoner og deres velvære og deres velvære.

Mer informasjon om symptomene og behandlingene av OCPD.

OCD-diagnose

Den obsessive kompulsive lidelsen er diagnostisert av en psykisk helsepersonell ved hjelp av en semi-strukturert intervju prosess, andre flaggermus.

Et av de mest brukte verktøyene er Yale-Brown Obsessive Scale Scale (Y-Bocs), som evaluerer en rekke mer vanlige obsessions og tvang, samt graden der symptomene på tvangsmessig obsessiv lidelse forårsaker ubehag og forstyrrer a person. deres drift.

Doc risikofaktorer

Genetikk spiller en rolle i doc, så det er mer sannsynlig at et individ utvikler seg hvis en slektning i blodet har en diagnose doc, sier Mazza.

Symptomene blir ofte forverret av stress, forårsaket av problemer med skole, arbeid, relasjoner eller hendelser som forandrer livet.

Han sa også at obsessiv tvangsforstyrrelse ofte oppstår med andre forhold, inkludert:

  • Oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD)
  • Tourettes syndrom
  • Stor depressiv lidelse
  • D & # 8217 forstyrrelser; sosial angst
  • lidelser